December 1, 2025Dec 1 4 minutes ago, April said:Ma princip je isti, sve su ostalo nijanse.Katastar majka za muljačinu.Prvo mi padaju na pamet porez na kapitalnu dobit koji uvek kasni u odnosu na transakcije, tj. dozvoljava se investitoru da uđe u vlasništvo pre nego prodavac sazna o kolikoj cifri se radi. Pošto se ugovorom najčešće predviđa da taj trošak snosi kupac, ako on to ne ispoštuje, upute te na građansku parnicu Sa doo koji najčešće više ne postoji.Da ne opterećujemo topik...Porez na kapitalnu dobit skoro uvek snosi prodavac. Verovatno mislis na porez na prenos apsolutnih prava. Osim ako prodavac ne ostane investitor ali to je zajeb u ugovoru.
December 1, 2025Dec 1 Hrvatska je sistematski po uzimala stanarska prava Srbima u gradovima i time im onemogućila povratak. To je mnogo veci zločin nego otimanje kuca za odmor po Istri jer je to samo novčani zločin, a ovo prvo ima i komponentu etničkog čišćenja.
December 1, 2025Dec 1 21 hours ago, Halvard said:Uredno je bio prikazan Bljesak, malo su se svi zabrinuli na 5 minuta i to je bilo to.Veze ovo više nema sa početnom premisom, nažalost.Makar smo se valjda rešili Sandre, kakav besmisleno isforsiran lik.Mene je Sandra malo podsetila na pok. Kseniju Pajčin valjda zbog frizure, a ovaj Dilparin junior bilmez na onog Kapisodu - sav je u tripu ili si moja ili Božija.Može li neki insajd uvid - da li su se ljudi u Kninu i okolini počeli masovnije iseljavati posle Bljeska, da li je bilo jasno da je kraj ili je bila varijanta - valjda neće, brani nas Srbija ?
December 1, 2025Dec 1 Naravno, najstrašnije je to što krajiška sirotinja nije imala ni para ni volje da brani porodična imanja, dok su vlasnici skupih nekretnina uglavnom uspevali da ih vrate, delom sa stranim agencijama, delom strpljenjem do ulaska u EU.
December 1, 2025Dec 1 31 minutes ago, stajebrebilo said:Mene je Sandra malo podsetila na pok. Kseniju Pajčin valjda zbog frizure, a ovaj Dilparin junior bilmez na onog Kapisodu - sav je u tripu ili si moja ili Božija.Može li neki insajd uvid - da li su se ljudi u Kninu i okolini počeli masovnije iseljavati posle Bljeska, da li je bilo jasno da je kraj ili je bila varijanta - valjda neće, brani nas Srbija ?Kuće u Novim Banovcima počeli su da kupuju u julu. Mi smo našu prodali Benkovčanima sredinom jula.
December 2, 2025Dec 2 9 hours ago, Emerald said:Uzgred, do podneva 4. avgusta ni Severna Dalmacija nije izgledala tako kriticno a onda poslepodne krece haos.Poslijepodne je bio haos jer je do pred kraj dana hrvatska pješadija prešla preko Crvene zemlje i predvečer već bila na obodu grada. Za Petrinju sam već pisao, po Zagrebu se u jutarnjim satima četvrtog pronijela glasina da su “naši upali u Petrinju", iz takve se PR operacije daje naslutiti da su general Basarac i njegov netom iz vojske odbačeni mentor general Bobetko tražili slavu, a napravili pogibiju
December 2, 2025Dec 2 4 hours ago, Hamlet Strašni said:Hrvatska je sistematski po uzimala stanarska prava Srbima u gradovima i time im onemogućila povratak. To je mnogo veci zločin nego otimanje kuca za odmor po Istri jer je to samo novčani zločin, a ovo prvo ima i komponentu etničkog čišćenja.Ovo je trajalo kratko, kao deportacija 700 000 ljudi, i bilo ograničeno samo zato što je nakon samo tri mjeseca nahrupio zločinački NATO agresor i poništio imovinsku operacijuS druge strane, prema zakonima u Srbiji, stanarsko pravo na imovinu društvenog preduzeća gubilo se ukoliko korisnik duže od šest meseci nije boravio u stanu bez opravdanih razloga. Edited December 2, 2025Dec 2 by Roger Sanchez
December 2, 2025Dec 2 5 hours ago, Roger Sanchez said:Ovo je trajalo kratko, kao deportacija 700 000 ljudi, i bilo ograničeno samo zato što je nakon samo tri mjeseca nahrupio zločinački NATO agresor i poništio imovinsku operacijuZnači slažemo se da je namera Oluje bila da se proteraju Srbi. Pa je posle Milošević hteo isto sa Albancima.
December 2, 2025Dec 2 On 1. 12. 2025. at 0:20, Nikodije said:Jel bilo nešto o čuvenoj vojnoj paradi u Slunju na Vidovdan 95? Dakle, mesec dana pre Oluje. Vojne parade se ne prave u atmosferi očekivaja neposrednog pada.pa upravo zbog toga je i pravljena paradada se pokaze narodu, a i hrvatima kakva smo mi silabilo je tragikomicno
December 2, 2025Dec 2 5 hours ago, Roger Sanchez said:Poslijepodne je bio haos jer je do pred kraj dana hrvatska pješadija prešla preko Crvene zemlje i predvečer već bila na obodu grada.Za Petrinju sam već pisao, po Zagrebu se u jutarnjim satima četvrtog pronijela glasina da su “naši upali u Petrinju", iz takve se PR operacije daje naslutiti da su general Basarac i njegov netom iz vojske odbačeni mentor general Bobetko tražili slavu, a napravili pogibijuma ne vredi, moze da se ponovi i sto puta, uvek ce se naci neki pasha sa izmastanim narativomdakle petrinja se "branila" nesto duze jer su se pojedini hrvatski zapovednici utrkivali ko ce pre sta osloboditi, pa je ovom u petrinji, valjda se matijevic prezivao palo na pamet da u grad udje frontalno kod finela, odnosno flavnim putem sisak(moscenica)-petrinjako ne zna, petrinja i sidak su maltene spojeni gradovi, izmedju njih ima selo moscenica i tu na kraju moscenice je bila linija razdvajanja i verovatno najbolje branjena tacka u celoj opstininapasti tu je sa vojnicke strane bilo suludou stvarnosti je "odbrana" izgledala tako sto su delovi nase vojske jos tokom dana prolazili kroz selo bezeci ka kucama (koje su bile jos dublje u pozadini)opste rasulo na svakom korakuinace, jedan od striceva kad se napokon dokopao kuce jer je bio na liniji tokom napada u kuci je zatekao druge srpske vojnike kako pljackaju@nautilus ko ili sta je pupavac?
December 2, 2025Dec 2 Vi ponavljate sve sto sam napisao. Napisao sam da je HV krenula direktno na Petrinju, kao na Knin, i da su nastradali(bese pukovnici HV stradali?) Mozda jer nije ocekivan otpor?Sto se tice okruzivanja, to se desilo na Kordunu, desilo bi se na Baniji da su ostali ali su uspeli, u velikoj meri, da se izvuku sa sve tehnikom upravo jer je HV potucena u prvom naletu, Razlog zasto se desilo jer su im "leja" ostala nebranjena, vec sam pisao o Kladusi. Roger je napisao kako je "jedinica" iz AP Zapadna Bosna napsutila polozaje 4. avgusta.
December 2, 2025Dec 2 1 hour ago, pbg12345 said:@nautilus ko ili sta je pupavac?Milorad Pupovac, predstavnik srpske manjine u Hrvatskojhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B4_%D0%9F%D1%83%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%86
December 2, 2025Dec 2 1 hour ago, Emerald said:Vi ponavljate sve sto sam napisao.Napisao sam da je HV krenula direktno na Petrinju, kao na Knin, i da su nastradali(bese pukovnici HV stradali?) Mozda jer nije ocekivan otpor?Sto se tice okruzivanja, to se desilo na Kordunu, desilo bi se na Baniji da su ostali ali su uspeli, u velikoj meri, da se izvuku sa sve tehnikom upravo jer je HV potucena u prvom naletu, Razlog zasto se desilo jer su im "leja" ostala nebranjena, vec sam pisao o Kladusi. Roger je napisao kako je "jedinica" iz AP Zapadna Bosna napsutila polozaje 4. avgusta.ti delom iznosis tacne informacije, ali ih iznosis na takav nacin da izazovu potpuno pogresan zakljucakkao npr kad si napisao da je najvise zlocina cinio 5ti korpus "armije bih" i to zbog drzanja u okruzenjua onda u sledecoj recenici kako su bosnjaci bezali u krajinu godinu prepa bi valjda neupucen citaoc trebao izvuci zakljucak o "nezahvalnim bosnjacima"u stvarnosti to sto se od srpskog db radilo u zapadnoj bosni je jedna od najodvratnijih stvari u exyu ratovimaa valja podsetiti i da je na manje od mesec dana pre oluje izvrsen genocid nad bosnjacima srebreniceda je hv htela da nas ostavi u okruzenju bilo je dovoljno da sruse most izmedju dvora, odnosno matijevica i novog
December 2, 2025Dec 2 48 minutes ago, bags said:Milorad Pupovac, predstavnik srpske manjine u Hrvatskojhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B4_%D0%9F%D1%83%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%86znam jako dobro ko je pupovac, nautilus pise o pupavcu Edited December 2, 2025Dec 2 by pbg12345
December 2, 2025Dec 2 Veruj mi da sam i ja imao glupav osecaj dok sam pisao post. Ja mislim da se radi o njemu.