November 28, 2025Nov 28 Dobar si presek napravio i sigurno smo svi primetili dosta stvari ali opet serija ima nesto sto vecina nasih nema - atmosferu i dobro preneseno osecaj neizbeznog.
November 28, 2025Nov 28 Kenji je u pravu. Sa druge strane meni je ova serija najviše pogodila devedesete. Govna su prikazana uglavnom kao govna (Dilpara i sin), a ovi obični likovi su prosečni ljudi sa ulice. Jedino ujku četnika ne znam gde da stavim, čas je za veliku Srbiju i ispitivanje krvnih zrnaca, čas protiv ratovanja. Čak je i srbovanje manje grozno, nije nivo Ubice moga oca. -Gde idete? -U Banjaluku. -Tamo je dobro, tamo su Srbi.
November 28, 2025Nov 28 11 hours ago, Emerald said:Vojska Kraljevine Srbije se povukla iz Baje, mislim jedina vojska koja je dala neke teritorije Madjarskoj nakon 1918 i Trianona,Vojska tad već SHS bila je u Pečuhu sve do 1921., neko vrijeme je zapravo imala i misiju da Baranju sačuva od Bele Kuna za kapitalizam
November 28, 2025Nov 28 7 hours ago, Kenji said:Sns serija. Prva scena sa gomilom ćaci glumaca, pejaković jbte, režim (južni vetar) plus kreator serije ćaci.Baća kapetan dragan, miki faking manojlović, onaj cvale ne izbija iz sns spotova i skupova.Svi likovi karikature: u 5 epizoda devojka je "lepa hrvatica" dok je srbenda luka za to vreme jebo, ratovao, ranjavan, oporavio, debeovao, jebao, šverao, kriminašio..Ćale mu gluperda pandurska plus ga jovo maksić posrao još gore, mama medicinska sestra 5 epizoda radi ono što srpski ženski likovi rade. Brine. To radi i njena mama samo u jednoj dimenziji. Njen tata glumi hrvata, kako ga prosečni srbin zamišlja. Mrzovoljan, trgovac bez neke veštine kao i glumac koji ga glumi. Ali zato rovari rvat sa sve tuđmanovom slikom. Od ostalih ženskih likova tu su još i devojčice koje čim rode odma zvocaju po kninu poštenim kafanskim srbima koji brinu i o bratu drogerašu i naravno kurve i kurvice.Pa onda ide dilpara govno sa vrha DB koji siroma stalno mora da je kod kuće jer je scenarista pisao kao da mobilni postoji. Kožna fotelja viski i znoj bandovića da napravi nekakav lik. Naravno sin mu je bilmez i lopov ali je mama mrtva. Koji će im kurac iovako se pominje samo kao sredstvo prinude.Pejaković, boy o boy, samo se presvukao iz kostima "kože" i jako voli da ćuti i da je ujka srba dobrica koji pomaže manastir i lovi pohrvaćene srpčiće. E da i dosta je bolestan dobri ujka srba ali sa sestrom baš nije nešto dobar. Dobri ujka srba za razliku od komšije hrvačine ume da popravlja stvari pa čak i struju. Takvi su bili srbi iz krajine!Nastaviću kad se nastavi ova agonija.Svakim novi dan njihove vlasti u Srbiji nešto umre a kinematografija odavno.P.s. Hajduković dobar, muzika odlična.Ajde prvo da krenemo od toga što je kreator serije ćaci pa ćemo na ostalo iz posta.Pitam, ne znam stvarno ništa o čoveku.
November 28, 2025Nov 28 Preoštar je Kenji, ali svakako stoje zamerke na slab do nikakav razvoj većine likova, pogotovo ženskih. Edited November 28, 2025Nov 28 by Halvard
November 28, 2025Nov 28 To je nešto sasvim drugo i takav post gde bi se takve stvari ozbiljno analizirale bi bilo milina čitati.Njegov post je druga strana istog novčića nekim postovima na patrijotskim forumima gde se pljuje ova blokadersko ustaška serija jer su naše junake iz jedinica predstavili kao pijance koji napuštaju položaj zbog hrane i pića, ne znaju oružje da aktiviraju, gepekuju i ubijaju srbske generale, švercuju sve i svašta, od droge pa nadalje, komanduje im krimos koji jebe pevaljke po Beogradu i ne ume ni sina da obuzda i pravi dilove oko izdaje svetih srbskih zemalja i zabole ga i za Bljesak i za sve drugo što se sprema. Itd.Serija ima mana i u priči i u likovima i sa prikazom nekih stvari, ali baš taj prikaz mislim da je ključan i da je jako dobro na kraju urađen, uz sve mane, mislim da su se stvarno potrudili. Sve je to toliko komplikovano, a istina je samo jedna, a to je da ne znam ni da postoji zamršenija situacija od ove naše i da nema tu da su jedni heroji, a drugi zlikovci, ništa u tom ratu nije crno belo.Naravno, postoje oni koji su trovali daleko više od drugih, ali ko objektivno gleda seriju, jasno vidi da je to tako i prikazano.Ni po čemu mi svakako nije ćaci serija jer tadašnji ćaciji su lepo i precizno opisani i glavni su negativci u seriji. Sasvim je direktno opisan taj kriminalno izdajnički svet i jasno se vidi da to nisu nekakve patriote koje su radile onako kako su mislile da je najbolje da bi zaštitili svoj narod.
November 28, 2025Nov 28 Što se tiče ženskih likova, gde oni to treba da idu? Da se pravi serija o životima moje babe i mame, kako bi se to razvijali ti likovi? Em je muška priča - ratovi, kriminal, em realno kod žena tu neke velike priče ni nema. Tako je bilo, tako je i sad u dosta slučajeva. Ne može se na silu ubacivati neka priča.A opet su po meni ženski likovi lepo razvijeni i rečeno je šta je trebalo.Dariji se svideo žestoki momčić, zaštitnik. Koliko god Luka ovako delovao nekad simpatično, on je ipak jedan lik koji ide da se mlati po utakmicama, ljudi ga se plaše...Dariji strašno godi sve vreme njegov zaštitnički stav. Ona nije kukala i nazvala ga muškom svinjom kada je izubijao onog narkomana koji ju je nazvao ustašom, nije tu bilo priča da se to tako ne radi, da su trebali da pozovu policiju... Nije ni ona zvala policiju, ona je ispričala svom zaštitniku znajući da će on to rešiti.Na početku ona spominje i odlazak na faks, u isto vreme i radi u prodavnici... ali onda nalazi svog princa, udaje se i pokušava da zatrudni.On joj priča priče odmah tu još na dan svadbe da će on sve rešiti, da će imati jako brzo njihov prostor za život...I to je tako bilo u dosta slučajeva u to vreme u tim mestima. Ne kažem da je ispravno, da me ne urniše sad neko ovde da sam i ja muška svinja, takav je bio život, tako je izgledao život moje babe - udala se za jednog malo onako žestokog momka zaštitničkog izgleda i karaktera, rodila decu i čuvala decu i bila domaćica ceo život.Ne znam gde to Darijina priča sad treba da ide? Rat je, posle je i trudna, muž radi, ona verovatno tu oko kuće, možda i po gradu neka pomoć, tako su jednostavno izgledali ti životi.Lukina majka nije lik koji samo brine već žena borac koja radi u bolnici, ne dozvoljava mužu da kuka i napušava ga pre svadbe, pokazuje da je i dalje živa i da želi da živi, radi, bori se, ima seksualni nagon i dalje. Uspeva da odvuče muža u krevet provokacijama prvi put, kad već mlitavcu mora da se crta, posle par godina on je već u svetu televizije i ne zanima ga ništa više. Lukina majka ipak nije tu neki glavni lik da bi se preterano sad tu dalje nešto oko nje pričalo.Darijina majka je još jedna klasična priča, ona na primer podseća na moju majku. Ta jedna početna nezavisnost i umeće i da se skreše mužu i ne dozvoli da on sve pokvari svojim bolesnim načinima razmišljanja, ali onda vremenom popuštanje i sve više stajanje uz njega i na njegovu stranu. I to je cela priča, nema tu šta više. Bar ovako spolja. Iako izgleda da se u životima tih žena ništa ne dešava, tu je nekih milion sitnih stvari, događaja, milioni misli, emocija... jedan jako zanimljiv unutrašnji život koji objašnjava zašto dolazi do donošenja nekih odluka ili manjka donošenja istih. Ipak, gde bi to i kako sve smestili u ovu seriju, morate priznati da ne bi imalo smisla...
November 28, 2025Nov 28 16 minutes ago, Milošica said:Hele brate dobro si uradio seriju, opusti se.Meni bitno da si ti zadovoljan ❤️
November 28, 2025Nov 28 6 minutes ago, Kenji said:Znaju studenti zaštoOvaj nalog, iza kog stoji ko zna ko, studenti verovatno ne, je kao SNSovca naveo i Pedju Licinu. A covek se skoro na dnevnoj bazi zajebava na racun Vucica i ostalih cacija.
November 28, 2025Nov 28 Zanimljivo da ta Jelena Stolica, koja je navedena na tom profilu, na svim fotografijama sedi na stolici Devojka sa linkedina koja stoji nije ona.
November 28, 2025Nov 28 14 minutes ago, Kampokei said:Ovaj nalog, iza kog stoji ko zna ko, studenti verovatno ne, je kao SNSovca naveo i Pedju Licinu. A covek se skoro na dnevnoj bazi zajebava na racun Vucica i ostalih cacija.Moguće da nije njihov, nalog je nastao na početku blokada. Nevertheless raditi za rts na ovakvim "nacionalnim" projektima nije sigurno moguće sa naše strane.
November 28, 2025Nov 28 Vreme je za split postova o II svetskom, kolonizaciji Vojvodine i svemu što nema veze sa serijom ili bar poslednjim egzodusom Krajišnika. Predložite na koji topik da preselim.