November 28, 2025Nov 28 1 hour ago, April said:Vreme je za split postova o II svetskom, kolonizaciji Vojvodine i svemu što nema veze sa serijom ili bar poslednjim egzodusom Krajišnika.Predložite na koji topik da preselim.Zašto? U vezi je sa radnjom serije, kvalitetno se pisalo i nije bilo napušavanja. Ovo je jedan bogat topik gde svašta može pametno i korisno da se pročita i pomogne onome koji gleda seriju da je bolje razume.Kamo sreće da je na svakoj temi ovako. Ova tema je kao da imamo neku seriju o srebru u košarci na OI 2024. godine i onda dođu igrači, članovi stručnog štaba... da pišu kako je bilo tamo i koliko je serija verodostojna. Ne treba da dođe neko i prebaci te postove i kaže da su oftopik.
November 28, 2025Nov 28 10 minutes ago, Hele said:Zašto? U vezi je sa radnjom serije, kvalitetno se pisalo i nije bilo napušavanja.Ovo je jedan bogat topik gde svašta može pametno i korisno da se pročita i pomogne onome koji gleda seriju da je bolje razume.Kamo sreće da je na svakoj temi ovako. Ova tema je kao da imamo neku seriju o srebru u košarci na OI 2024. godine i onda dođu igrači, članovi stručnog štaba... da pišu kako je bilo tamo i koliko je serija verodostojna. Ne treba da dođe neko i prebaci te postove i kaže da su oftopik.odlicno poredjenjenautilus je ognjen dobric, obojica su rodjeni u kninuja sam kao i uvek skroman, pa cu preuzeti ulogu nikole jokica, ziveo sam te 1995te u somboru...
November 28, 2025Nov 28 3 hours ago, Kenji said:Znaju studenti zaštoКампања ДОС ”Ми побеђујемо, сви добијају!”, 2000.Аутор слогана и копирајтер у четворочланом тиму на челу са др Зораном Ђинђићем, задуженом за предизборну кампању Демократске опозиције Србије на парламентарним изборима на којима је Слободан Милошевић изгубио власт. Samo Weenie da vam ne otkrije topik
November 29, 2025Nov 29 Author 6 epizoda je nekakav zaplet, u stvari nekoliko zapleta. meni je mozda i najlosija u seriji. davno prije 1995 nije bilo vise ni janjetine ni prsuta. mislim da sam vise pojeo mesnog dorucka i krompira. najlepse sam jeo kada sam isao u beograd kod doktora pa mi je dalja rodica za povratak spremila onu picu sa nekakvim svapskim sirom i slaninom. nosio sam neke farmerke koje je majka štepovala 100 puta na kolenima i dupetu. leta smo provodili na selu kako bi gajili neštu povrća u baštama. pekmez mi je na nos izašao. kolače ne pamtim. stvarno, sada kad razmislim ne mogu se setiti da sam kolač ili sladoled tih godina probao osim kada mi je tetka donela u bolnicu u beogradu. najbolje sam jeo u toj bolnici.drugar, koga je otac napustio a majka mu je hrvatica je jednom rucao kod nas u stanu. par godina kasnije mi je rekao da ga je to spasilo jer on i majka dva dana nisu ništa jeli. njemu je život u ratu bio jeben ali ne zbog srba, sa svima nama je bio dobar, niko mu, da ja znam, riječi nije rekao. bio je u vecoj nemaštini od svih nas.janjetinu sam jeo samo na slavama, a ne volim hladnu janjetinu. ćaća bi nekako dovukao koju polutku iz Srbije pa smo imali pršuta i suvog mesa. ali vise je dana u godini nego pršuta. da parafraziram strica, šverc je bio način da se preživi. da nahraniš porodicu. švercovao je ko je god mogao i kako je mogao. samo, knin je bio slepo crevo, kraj priče. u kninu nisi mogao švercovati sa hrvatima. u principu odeš u beograd da pokupuješ nešto na buvljaku pa prodaješ u kninu. još ako uspeš nahvatati nekakav vojni kamion ili sličan prevoz pošto niko nije imao goriva u autu do beograda. ove beogradske priče mi deluju dosta strano. ne mogu suditi o njima.
November 29, 2025Nov 29 Koji sunovrat ova epizoda, jbt. "Gore-dole" iz 1996. je remek delo u poređenju sa ovim Televisa presenta zapletima.
November 29, 2025Nov 29 Zaplet je zanimljiv, ali gomila nategnutih situacija. Spijun novinar iz Beograda sa svim mogucim legitimacijama sa sve hrvatskim pasosem u sred Knina pred Oluju. Malo je reci nategnuto, ta dokumenta mu ne trebaju, a glava mu u torbi sa njima. Svadja sve porodice isto: nije nerealno da se tako nesto desi, ali nekako je lose napisana.
November 29, 2025Nov 29 Author nije to sa pasošem tolika fora, bilo je ljudi u kninu koji su 1991 napravili dokumente sa šahovnicom pa ih krili a za prelazak granice je bila dovoljna licna karta.
November 29, 2025Nov 29 samo je kraj vredan donekle pažnje ostalo tankosavabeogradska atmosfera prilično loše prenesena. blatnjav, sumorni beograd, sunovrat društva, ničega od toga ni u tragovima
November 29, 2025Nov 29 A vala ni za Knin se ne bi reklo da je neko vanredno stanje osim što eto pominju da nema struje.Tu atmosferu očaja i beznađa koju nautilus pominje ja u seriji jednostavno ne vidim.
November 30, 2025Nov 30 I šta ovaj Miki Manojlović? Izgovara sve ovo i podržava te iste danas. On to kao otvoreno u fazonu da tako i treba i bukvalno je kao lik koga glumi?
November 30, 2025Nov 30 Koji krindž ona svađa Sandre i Dilpare Jr., ne zna se ko grđe glumi.Pola epizode ode na ta dva bezvezna i u suštini nepotrebna lika.Ne znam da li Luka treba da predstavlja momka iz provincije nesnađenog u velikom gradu, ali dečko je napravio toliko debilnih poteza da je teško saosećati sa njegovom sudbinom.Darijin ćale ni za mrvu nije odmakao od lika Hrvata koji mrzi Srbe zato što eto, Hrvat.Tu me seci ako na kraju Luka ne završi kao krimos u BG, a Darija sa detetom ne ostane u "oslobođenoj" Hrvatskoj i postane kao otac joj. Edited November 30, 2025Nov 30 by Halvard
November 30, 2025Nov 30 Ne mislim da ima neke agende iza serije, već prosto pada kvalitet.I dalje je to ok, gledljivo, ali ako se nastavi u ovom ritmu brzo će se zaboraviti.
November 30, 2025Nov 30 Ja sam posle trejlera napisao:Deluje kao još jedno RTS krimi džimi sranje.Opet neko mafijanje, setili se da ga smeste ovaj put u 90e.Ne izgleda kao nešto što će se ozbiljnije baviti temom rata.Prognoziram političku korektnost jer svi smo mi buraz u kriminalu isti i isti hleb jedemo i nema tu nacija.Ne znam jel neko gura te serije i nameće narodu ili ih narod hoće.Deluje, daj bože da grešim i bude dobro.Bio sam zadovoljan prvim epizodama jer sam ih sve pogledao isto veče, a nisam neko ko guta serije. Naročito ne te RTS serije, njih ni ne gledam. To valjda govori nešto i da serija ima kvalitet i zanimljiva je i drži pažnju.Zanimljiva mi cela ta tematika i ti ljudi dole, bili prikazani idealno ili ne, stvara sve jednu sliku. Ima i neku toplinu.Sada je sve više Beograda i bojim se da ide u tom pravcu. Pretvara se u jednu od mnogih serija u tom fazonu.Ne bih bio iznenađen da snime drugu sezonu gde je radnja samo u Beogradu i prati onog sina debila ili Luku u njegovom usponu ka vođi nekog klana.
November 30, 2025Nov 30 Problem je u scenariju.Ima mesa za 3 epizode, a razvukli na 11.Ipak, za 2 klase iznad svih RTS i Telekom serija.