Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tvrđava

Featured Replies

• 2 weeks later...
  • Replies 739
  • Views 47.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Granatiranje je počelo ujutro 4. avgusta oko 4 sata. trajalo je do 1 ili 2, negde do 9 ujutro je baš bilo intenzivno a onda samo sporadično, svako 4 5 minuta negde padne granata, pa onda opet malo mir

• method actor, još nije izašao iz uloge

• ni tu vajde od Kolje.

Posted Images

Odgledao Tvrđavu

Nisam prepoznao glavnog glumca ,a gledao sam Čuvare formule ,tamo je ćelavi jadničak kao Nikola Topić by Valk

Najslabiji lik u seriji uz tasta mu hrvata . Naročito me iznerviralo kada ga rane u nogu, ne zna šta će da radi i odjednom skok od tri godine on švercer.

Šta tačno radi,gde ide ,kako potkrada Dbilparu , ide često da Beograda a posle kada hoće da se preseli tamo frka kao da ide na drugi kontinent ,tu nedostaje jedna epizoda .

Niko nije spomenuo ,kada su smakli generalapukovnika preko toga se lako prešlo a on je valjda njihov rođak ,ćaćin burazer

Lepo ste ovde na temi analizirali iz više uglova ,poseban ukras svedočanstva iz prve ruke

• 1 month later...

Da li su Srbi igdje u Dalmaciji govorili "đeca"? Iskocio mi trejler sa Dugalicem kao monahom,

• Author

Uh uh, komplikovano pitanje. Govorili su stariji ljudi po selima ali jako rijetko. To đ, ali samo u đe si, u Kninu, umesto dj je nekako učestalo početkom rata i to prvo kao zezancija i sleng. Uglavnom smo govorili dj, djeca, dje si, djevojka..... Malo je čudan govor jer je bila relativno čista književna ijekavica ali sa jako mnogo, često anahronih, italijanizama. I dan danas koristim neke od tih riječi.

Edited by nautilus

U ovo malo od serije sto mi je iskocilo kao sortsi na Jutjubu mi skidanje jezika zvuci bas lose. Dugalic koji govori đeca i svještenik gospode Nikola Pejakovic prica bosanski kao i inace i govori Jugo-slavija. Torbica i Cvarkov nisu privirili ni na kakve akademije pa pricaju od bunjevackog do cadskog.