January 14Jan 14 Odgledao Tvrđavu Nisam prepoznao glavnog glumca ,a gledao sam Čuvare formule ,tamo je ćelavi jadničak kao Nikola Topić by Valk Najslabiji lik u seriji uz tasta mu hrvata . Naročito me iznerviralo kada ga rane u nogu, ne zna šta će da radi i odjednom skok od tri godine on švercer.Šta tačno radi,gde ide ,kako potkrada Dbilparu , ide često da Beograda a posle kada hoće da se preseli tamo frka kao da ide na drugi kontinent ,tu nedostaje jedna epizoda .Niko nije spomenuo ,kada su smakli generalapukovnika preko toga se lako prešlo a on je valjda njihov rođak ,ćaćin burazer Lepo ste ovde na temi analizirali iz više uglova ,poseban ukras svedočanstva iz prve ruke
February 19Feb 19 Da li su Srbi igdje u Dalmaciji govorili "đeca"? Iskocio mi trejler sa Dugalicem kao monahom,
February 21Feb 21 Author Uh uh, komplikovano pitanje. Govorili su stariji ljudi po selima ali jako rijetko. To đ, ali samo u đe si, u Kninu, umesto dj je nekako učestalo početkom rata i to prvo kao zezancija i sleng. Uglavnom smo govorili dj, djeca, dje si, djevojka..... Malo je čudan govor jer je bila relativno čista književna ijekavica ali sa jako mnogo, često anahronih, italijanizama. I dan danas koristim neke od tih riječi. Edited February 21Feb 21 by nautilus
February 24Feb 24 U ovo malo od serije sto mi je iskocilo kao sortsi na Jutjubu mi skidanje jezika zvuci bas lose. Dugalic koji govori đeca i svještenik Nikola Pejakovic prica bosanski kao i inace i govori Jugo-slavija. Torbica i Cvarkov nisu privirili ni na kakve akademije pa pricaju od bunjevackog do cadskog.