Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

Featured Replies

6 minutes ago, bejzbolka said:

Pa ako je cilj da se zadovolji pravda što onda ne sudimo KK? Ako kažemo da je zakon nebitan, šta nas onda briga što ima 13 godina i što ne može po zakonu da mu se sudi? Sudimo njemu, doživotna robija, smrtna kazna i zadovoljimo pravdu.

4 minutes ago, gospa buba said:

ali narod nije. a i ne daju nam deca.

A i zakoni nam uklesani u kamenu, pa šta'ŝ, kako'š

• Replies 6.4k
  • Views 535.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mi ostadosmo danas bez dvoje dece. Ne nase, al smo uz ovu odrastali. I jos dvoje je dozivotno istraumirano. Ceo dan i pola noci sa ovim roditeljima, ukratko - jezivo. Informacije ne dopiru do mozga. N

• ubibobi
    ubibobi

Jutros me je nazvao jedan moj bliski klijent i saradnik i izjavio da mu je u masakru poginula ćerkica od 11 godina. Nas dvojica smo se videli to jutro upravo u vreme kada se sve to događalo i tada mi

• Šanse nema da postignem da iščitam ceo topik pa ću verovatno ponoviti nešto što je već rečeno. Od juče pratim vesti, forum, mreže, toliko informacija stiže brzino svetlosti da smo prosto nenavikn

Posted Images

33 minutes ago, MeanM@ said:

Meni je, iskreno, fascinantno to insistiranje pravnika na postojanju seta osnovnih pravila/načela koja su načelnija i od zemljine rotacije i ostalih fizičkih pojava i zakonitosti.

Kad su utvrđena ta načela, do kad su se razvijala, kad je i ko rekao puj pike, to je to, nema dalje, ovo držimo do sudnjeg dana?

Nije to nikakav set pravila, to je prosto - civilizacija.

Za kojom sledi kultura sa svojim lokalnim izvedenicama.

I, ta civilizacija se, eto, povremeno susretne sa dogadjajem, zlocinom, koji je em nezamisliv, em na neki nacin van dometa nekih normi koje u tom trenutku ta civilizacija i ta kultura naprosto ne mogu da svare, pojme.

Koje su, na neki nacin, van moci kaznjavanja: Ausvic je, recimo, nekaznjiv, jer kako, koja ljudska pravda da kaznjava za smrt, do u detalje planiranu, miliona ljudi - jedini odgovor koji je civilizacija o kojoj je rec mogla u tom trenutku da pruzi je pojedinacna odgovornost, a i to samo kao sredstvo da se izbegne, inace itekakva - kolektivna odgovornost.

Jer niko od osudjenih za Ausvic kao civilizacijsko dostignuce licno nije ni mrava zgazio, bio uzoran suprug i otac, voleo zivotinje...

Ono monstruma nizih cinova, kojima je dokazano da su licno i svojerucno ubijali ili doprineli ubijanju, povesani su: danas ne bi bili ni to, obaska sto se dosta njih izvuklo jer - politika...

Ljudska pravda je nesavrsena: ali cak i takva, bolja je od nikakve, jos manje od pravde koja se tumaci u skladu sa sopstvenim, licnim narocito predrasudama, politickim i ostalim stavovima...

A sto se tice ubice iz Ribnikara, civilizacijski izazov je upravo na vrhuncu ako neko voli i apsurda: niko nema prava da bilo koga lisi slobode bez odgovarajuce sudske presude, ili - utvrdjene, na vise instanci, mentalne falinke koja opravdava izolaciju.

Mentalna falinka je - bolest.

A bolest se leci.

I - sta onda?

Tako da - ćorsokak: toliki da bi, po mnogima idealno bilo da KK, kako ga bog dao neglup, jednog dana pobegne, utekne, i da ga neki specijalci utepaju u bekstvu...

I vuk sit i ovce na broju.

Mali intermezzo, posto konacno stigoh da procitam (skoro) ceo topik. Ali i dalje imam osecaj da ne znam dovoljno o svim okolnostima, a i nisam pravnik, tako mogu da komentarisem vise uopsteno, ali ono sto mi je sad pri citanju negde prethodnih stranica zasmetalo je izjava da se "vestacenje ne radi jer su prosle 3 godine". Je l' to sa pravne strane ima nekog smisla? Imam nesto iskustva sa sudskim vestacenjima (doduse ne za ubistva) i ovo bi za mene bilo pitanje za vestaka, u kome bi, cak i da radi vestacenje sada, mogao/-la da ukaze na eventualne probleme i ogranicenja kod donosenja odredjenih zakljucaka, pa je onda na sudu tek da vidi sta ce sa tim. I nije mi bas jasno zbog cega vestacenje nije uradjeno ranije, ako posle 3 godine tvrde da je kasno?

1 hour ago, kralj said:

Ali zloupotrebljava se na dnevnom nivou čak i kada se primenjuje po pravilima.

Pa ne baš. Ako misliš na ovo što kod nas rade državni organi, tužilaštvo, policija, sud, fora je što oni upravo ne postupaju po tim pravilima, odnosno po zakonu. Da postupaju po zakonu mi ne bismo danas došli ovde gde jesmo.

Pravila krivičnog prava i krivičnog procesnog prava upravo i služe da zaustave samovolju države, odnosno da državnu silu stave u neke okvire kako ne bi maltretirala građane.

Bilo je dosta price o vestacenju, Uskebasi je na stanovistu da kao advokat i pravnik ima dovoljno znanja da ospori vestakov nalaz. Drzimo se zakona ali to oko vestacenja je malo podlozno nepridrzavanju i interpretaciji.

7 minutes ago, glibav said:

Bilo je dosta price o vestacenju, Uskebasi je na stanovistu da kao advokat i pravnik ima dovoljno znanja da ospori vestakov nalaz. Drzimo se zakona ali to oko vestacenja je malo podlozno nepridrzavanju i interpretaciji.

Ti kontas da nije bilo vestacenja?

14 minutes ago, Pixie said:

Mali intermezzo, posto konacno stigoh da procitam (skoro) ceo topik. Ali i dalje imam osecaj da ne znam dovoljno o svim okolnostima, a i nisam pravnik, tako mogu da komentarisem vise uopsteno, ali ono sto mi je sad pri citanju negde prethodnih stranica zasmetalo je izjava da se "vestacenje ne radi jer su prosle 3 godine". Je l' to sa pravne strane ima nekog smisla? Imam nesto iskustva sa sudskim vestacenjima (doduse ne za ubistva) i ovo bi za mene bilo pitanje za vestaka, u kome bi, cak i da radi vestacenje sada, mogao/-la da ukaze na eventualne probleme i ogranicenja kod donosenja odredjenih zakljucaka, pa je onda na sudu tek da vidi sta ce sa tim. I nije mi bas jasno zbog cega vestacenje nije uradjeno ranije, ako posle 3 godine tvrde da je kasno?

Moja pretpostavka je da vestacenje nije radjeno jer svakako i tužilaštvo i sud znaju kakav bi bio rezultat vestacenja. KK je na posmatranju već dovoljno dugo pa sigurno ima dovoljno materijala da se izvedu pouzdani zaključci

2 hours ago, Uskebasi said:

Ti kontas da nije bilo vestacenja?

Budimo pravno precizni, nisam mislio na ovo sudjenja nego to sto si pisao nekada kada smo diskutovali o vestacima i vestacenju generalno.

To se ne secam. Ja kad osporavam nalaz vestaka po pravilu koristim stručne savetnike koji pišu primedbe

inače, na isti način na koji je vodjen ovaj postupak, biće vodjen i postupak protiv studentata za zvučni top.

1 minute ago, Hamlet Strašni said:

inače, na isti način na koji je vodjen ovaj postupak, biće vodjen i postupak protiv studentata za zvučni top.

ovo me interesuje. mozda nije za ovde, ali kako pravnici (vi pravnici) dozivljavate ovo drzavmo otvoreno izivljavanje sa sudovima tuzilashtvima (policijom)? kako se to reshava? to je i laichki protivzakonito, veoma, zar ne? shta ti mislish da mi/vi/neko mozdmo ili treba da radimo?

osim rushidbe i palidbe na koju cete morati pravno da zazmurite, jer nishta drugo nece raditi? unsure

bez/pre zvucchnog topa, o tome cemo kad bude, ima.vec materijala za nekoliko zivota provedenih u shoku i neverici... i realno niko nisha unsure

Edited by gospa buba

20 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Pa ima jedna kljucna razlika, a to je kako javnost dozivljava te postupke. Sudovi ne sude u nekoj izolaciji koliko puta je receno ovo kada su trebali da se objasne neki postupci i presude.

3 minutes ago, glibav said:

Pa ima jedna kljucna razlika, a to je kako javnost dozivljava te postupke. Sudovi ne sude u nekoj izolaciji koliko puta je receno ovo kada su trebali da se objasne neki postupci i presude.

I kad ona bucna javnost koju gledamo preko nacionalnih frekvencija bude postupke protiv studenata dozivljavala kao postupak protiv blokadera terorista koji ugrozavaju ustavni poredak, onda ce taj deo javnosti koristiti isti argument kao deo forumske javnosti u ovoj diskusiji.

Cak mogu da im sude za isto ovo delo, opsteopasna radnja i dovidjenja.

7 minutes ago, glibav said:

Šta to znači? Da sudovi treba da osluškuju šta će narod da izviče napolju i prema tome da odluče da li da poštuju zakon ili ne. Ovi što gledaju Informer misle da treba osuditi sve studente. I oni su neka javnost.

• Popular Post

nemojte da se ljutite, prilichno je uzasno kad neko kaze da je to tako i da ne moze nishta da se uradi. vi insistirate na struci i to je u redu, ali ne smanjuje nash uzas ni malo. a ni ne treba.. i tako opet niko nishta, ni vi ni mi mellow

nije mi realno da ni jedan od vas to ne razume. razumem shta branite, ali nachin na koji branite je neprijatan ka nama, taman kao da smo svi neprijatelji naroda odgovorni za svaku proshlu sadashnju i buducu poshast.

Edited by gospa buba