Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

Featured Replies

Just now, destiny said:

A mislis da bi tuzilac pokretao proces, da nema nikakvog osnova?

Slucaj je iz 2026., naravno da je jos rano za presudu.

Naveden je slucaj, jer je osnova optuznice oca ta, sto je sinu omogucio pristup oruzju

Pogledaj film Just mercy, da vidiš kako se sve pokreću procesi.

• Replies 6.4k
  • Views 536k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mi ostadosmo danas bez dvoje dece. Ne nase, al smo uz ovu odrastali. I jos dvoje je dozivotno istraumirano. Ceo dan i pola noci sa ovim roditeljima, ukratko - jezivo. Informacije ne dopiru do mozga. N

• ubibobi
    ubibobi

Jutros me je nazvao jedan moj bliski klijent i saradnik i izjavio da mu je u masakru poginula ćerkica od 11 godina. Nas dvojica smo se videli to jutro upravo u vreme kada se sve to događalo i tada mi

• Šanse nema da postignem da iščitam ceo topik pa ću verovatno ponoviti nešto što je već rečeno. Od juče pratim vesti, forum, mreže, toliko informacija stiže brzino svetlosti da smo prosto nenavikn

Posted Images

Americki pravni sistem se ne moze porediti sa nasim. Tamo sudovi stvaraju pravo, kod nas ga samo primenjuju.

40 minutes ago, Uskebasi said:

Pravna struka je za to da se postuje zakon, a ne da se izmišljaju krivicna dela da bi se nasao neko da odgovara.

Zasto ima odgovornosti roditelja, a nema odgovornosti škole i zaposlenih u skoli kojima je bilo očigledno da sa kk nesto nije u redu?

Pitati tuzioca Stevanovica.

Moje licno misljenje da nam je sudstvo kilavo i nepismeni i neobrazovani sve vise rade kao sudije, ali u tuzilastvu je katastrofa. Mislim da tu

nema bitnijeg drustvenog dogadjaju, a da se politika, sluzba i ekicpica nisu umesale.

2 minutes ago, Moonwalker said:

Pa ne mozes prebaciti primere iz americkog anglosaksonskog prava, kad se nase zasniva na kontinentalnom.

Ma dajte da se vratimo Dusanovom zakoniku! Sta mi tu ima da menjamo zakone, a tamo sve lepo zapisano

Just now, destiny said:

Ma dajte da se vratimo Dusanovom zakoniku! Sta mi tu ima da menjamo zakone, a tamo sve lepo zapisano

Ok, ali sta je konkretan predog za izmenu zakona koji bi sprecio ovako nesto (sto se prvi put kod nas dogodilo)?

Just now, Uskebasi said:

Ok, ali sta je konkretan predog za izmenu zakona koji bi sprecio ovako nesto (sto se prvi put kod nas dogodilo)?

Nisam pravnik, ovako laicki bih rekla da, ako psiholog proceni da dete ima problema takve prirode, da moze da ugrozi sebe i/ili druge, treba obavestiti i roditelje i centar za socijalni rad. I pratiti, a ne "odbiti od reda". Sam proces treba da bude takav, da nijedna strana ne ostane iskljucena, i da svaka strana ima svoj udeo odgovornosti.

Koji su pravni okviri za to - ne znam.

Tu stupate vi, pravnici, u pricu.

Znam samo da ne mozemo pustiti dvanaestogodisnjake da idu i ubijaju okoli, bez ikakvih posledica.

Ispadose krvi ovi sto ih je Djura tukao...

Just now, destiny said:

Nisam pravnik, ovako laicki bih rekla da, ako psiholog proceni da dete ima problema takve prirode, da moze da ugrozi sebe i/ili druge, treba obavestiti i roditelje i centar za socijalni rad. I pratiti, a ne "odbiti od reda". Sam proces treba da bude takav, da nijedna strana ne ostane iskljucena, i da svaka strana ima svoj udeo odgovornosti.

Koji su pravni okviri za to - ne znam.

Tu stupate vi, pravnici, u pricu.

Znam samo da ne mozemo pustiti dvanaestogodisnjake da idu i ubijaju okoli, bez ikakvih posledica.

Ispadose krvi ovi sto ih je Djura tukao...

To ti je reseno. I sada postoje dobra zakonska resenja kojima je to regulisano. ALi se ne primenjuju, jer se ide logikom "nece valjda".

4 minutes ago, destiny said:

Čini mi se da si rekla da si hemičar.

Jel mora radioaktivni otpad da se čuva baš po pravilima ili možemo mi to malo da promenimo ako nemamo uslova da ga skladištimo?

Možemo da ga prospemo u Savu i Dunav, svakako će voda da ga odnese.covid19

Edited by bejzbolka

1 minute ago, bejzbolka said:

Jel mora radioaktivni otpad da se čuva baš po pravilima ili možemo mi to malo da promenimo ako nemamo uslova da ga skladištimo?

Naravno da moramo da se prilagodimo uslovima koji postoje, uz maksimalno pridrzavanje regulativa - naci nacin sta je to sto mozemo da promenimo, a da bezbednost ostane ista.

Sta imamo od slepog drzanja pravila, ako nemamo uslova da ispostujemo pravila?

Ispada da su nam zakoni uklesani u kamenu i nema ni potrebe ni mogucnosti da se promene, modifikuju...

Hajd' ja tebe pravnika da pitam:"Kako ubacismo cyber crime u zakone?" A nije ih bilo pre 50 godina...

Mora da se nesto promenilo, sto je zahtevalo uvodjenje, prilagodjavanje...

5 minutes ago, bejzbolka said:

Možemo da ga prospemo u Savu i Dunav, svakako će voda da ga odnese.covid19

Jel mora oružje da se čuva baš po pravilima ili je ok da se to malo promeni kad se nema vremena i uslova, a i svi tako rade?

Pri tome naravno niđe veze, nisu ista pravila za čuvanje radioaktivnog otpada sada i pre 50 godina, a postoji ceo niz predloga da se promene jer su sadašnja važeća recimo u SAD više rezultat panike nego nauke.

Just now, Sammael said:

Jel mora oružje da se čuva baš po pravilima ili je ok da se to malo promeni kad se nema vremena i uslova, a i svi tako rade?

Mora da se čuva po propisima i postoje kazne ako se ne čuva. Ali ne znači po automatizmu da si zlostavljao dete ako ili da si izazvao opštu opasnost ako nisi čuvao po propisima, ima nijansi mnogo između crnog i belog.

Just now, Sammael said:

Pri tome naravno niđe veze, nisu ista pravila za čuvanje radioaktivnog otpada sada i pre 50 godina, a postoji ceo niz predloga da se promene jer su sadašnja važeća recimo u SAD više rezultat panike nego nauke.

Govorio sam o pravilima hemije i šteti po živi svet, ne pravnim propisima.

11 minutes ago, Uskebasi said:

Americki pravni sistem se ne moze porediti sa nasim. Tamo sudovi stvaraju pravo, kod nas ga samo primenjuju.

Valjda bi načelo trebao biti zdrav razum i kontinualno stvaranje i unapređenje humanog društva, između ostalog i kroz usavršavanje pravnog sistema. Nekako mi to slepo držanje za nepromenljiva načela i nije baš vrhunac kapaciteta čovečanstva kao vrste.

Ove akrobacije sa umanjivanjem odgovornosti posedovaoca oružja koji ga je učinio dostupnim...bilo kome ko nije on sam... je spektakl za sebe.

Edited by MeanM@

Just now, bejzbolka said:

Mora da se čuva po propisima i postoje kazne ako se ne čuva. Ali ne znači po automatizmu da si zlostavljao dete ako ili da si izazvao opštu opasnost ako nisi čuvao po propisima, ima nijansi mnogo između crnog i belog.

Naravno, treba gledati holistički.

Obučavao si dete da ubija korišćenjem vatrenog oružja.

Zanemarivao si njegove psihološke probleme.

Ignorisao si to što radi nepodopštine u stanu (pokrivanje kamere).

Ostavio si neobezbeđeno sredstvo za ubistvo.

Pojedinačno mogu da kažem da nijedna od ovih stvari ne vodi nužno u katastrofu. Sve 4 zajedno...