Jump to content
IGNORED

Zgradogradnja

Mil@n

Recommended Posts

Posted
11 hours ago, bags said:

Ovo se desilo u Becu. Dodju likovi kupe celi blok sa zgradama, sruse i onda  nasta ovako nesto rogobatno.

startseitenimg1-mobile.thumb.jpg.587b0a78fea8e3637c8ba6f014d9a019.jpg

csm_20220107-_F9A7552-HDR_ret_2846748e37.jpg.42d7933caee6168a749cf49a860ca022.jpg

csm_The_Shore_01_Birdview_76ab997ba0.thumb.jpg.0eb3100efc680b5ab7048d1e9d687a07.jpg

ova poslednja slika mi je bas simptomaticna.... toliko ove prve dve mogu da se svedu pod ocigledni "mravinjak" bez da se trepne , ova poslednja ima te neke duboke terase, lep pogled, visa srednja klasa bazen i zelenilo (jadno to drvo na balkonu) .... a ustvari je samo drugo pakovanje :(

• +1 1
Posted

Meni na toj zadnjoj prvo upadaju u oci rasirena jedra na privezanim brodovima :D

Posted (edited)
1 hour ago, prima said:

a ustvari je samo drugo pakovanje :(

pa ne bih baš rekla .

distance možda jesu malo upitne (teško je oceniti sa fotke), ali ovde postoji nešto jako bitno a to je "merilo čoveka". ovde konkretno je to spratnost i veza sa tlom i okruženjem.

@Delija67, ovo je 3d animacija, otud raširena jedra :D

Edited by dùda
  • +1 2
Posted
11 hours ago, Budja said:

Ako zelis da budes cinican, onda budi cinican sa  celom kritikom na ovom topicu.

Poenta je upravo u tome da nije u pitanju "domaca" specijalnost.

Cinican zelim da budem samo na nepristojne postove, posto si Tursku sam uveo u pricu. Trend je globalan ali osim ako nisi ziveo pod kamenom pre par meseci, mogao si i sam da vidis lokalne posledice proistekle iz krivicnih dela koje mogu i moraju da se rese samo i jedino lokalno.

• +1 1
Posted (edited)

...

duplo

Edited by djeneralche
Posted

nisam dugo prosla Preradovicevom u Petrovaradinu..pa ono je skandal,bice nova nova Detelinara/Podbara..kao i svuda-umesto dve kuce sa 4-5stanova nikne cudoviste sa 35.. na ulici,bez pesackog,o biciklistickoj da sanjamo,bez parkinga,bez pristupa...malo je gore kad se prodje peske.

Posted

Novi Sad (+ Pezo$ + Kamenica) će se izučavati na fakultetima širom sveta kao udžbenički primer urbicida. 

Nova Detelinara - checked

Grbavica - checked

Podbara - checked

Rotkvarija - ongoing

Satelit - ongoing

Telep - ongoing

Razjebaće ceo grad u par decenija, neoradikalsko shvatanje upravljanja gradom. 

Posted (edited)

Kuće će u NS ostati u onom kraju oko Jodne Banje, i koliko se Telep i Klisa odbrane... I pojedini mini džepovi sa mešovitim pristupom, sa kućama i zgradicama zajedno, kao Betanija, Avijacija, onaj deo iza Rumenačke ka parsikih Komuna, deo između Bulevara Evrope  Cara Dušana, ... Sa tendencijom da i to nestane...

Sve će da pretvode u monstrume od 5 spratova, minimum....

Edited by radisa
Posted

Mislim da je samo pitanje vremena kada će ljude koji imaju plaćeni zanat bilo koje vrste ove cene da nateraju da se odsele u Nemačku, Austriju ili gde već. Znao sam da su kirije skočile, ali nisam imao pojma da je to toliko zadivljalo. Stvoriće se čitava generacija studenata/mladih ljudi koji imaju traumu od kirije da im odlazak negde preko neće predstavljati nikakvu specijalnu muku. Nemaš stan, nemaš IT posao od 1.000+ evra, nemaš šta ni da tražiš u Beogradu. 

• +1 8
Posted

nevezano za topik, mislim da će ovde da ostanu one zanatlije koje su se skućile ili to nameravaju. čovek kome sam teča rekonstruiše kuću. ima zidara, treba mu vodoinstalater i keramičar. zanima me koliko to košta. struju ću ja da mu odradim.

Posted
1 hour ago, Malvo said:

Mislim da je samo pitanje vremena kada će ljude koji imaju plaćeni zanat bilo koje vrste ove cene da nateraju da se odsele u Nemačku, Austriju ili gde već. Znao sam da su kirije skočile, ali nisam imao pojma da je to toliko zadivljalo. Stvoriće se čitava generacija studenata/mladih ljudi koji imaju traumu od kirije da im odlazak negde preko neće predstavljati nikakvu specijalnu muku. Nemaš stan, nemaš IT posao od 1.000+ evra, nemaš šta ni da tražiš u Beogradu. 

Ja imam Ok posao trenutno ali troskovi su mi sad koliki i kad sam zivela vani, doduse pre neku godinu. Minus kirija, jer je ne placam. Plus sto sam tad isla levo desno vecere putovanja. Sad to nista ne radim i opet trosim i trosim...

• +1 1
Posted

Eno, čitam na društvenim mrežama, žali se jedna kako mnogo troši. Ne plaća ni kiriju sada, to su naše bake i deke obezbedile, krov nad glavom. A ona sama kaže troši li troši, i za to sam ja kriv. Pa ne bi trošila da se u Srbiji ne zarađuje dobro. Ali neka... narod sve vidi.

Posted
1 minute ago, Malvo said:

Eno, čitam na društvenim mrežama, žali se jedna kako mnogo troši. Ne plaća ni kiriju sada, to su naše bake i deke obezbedile, krov nad glavom. A ona sama kaže troši li troši, i za to sam ja kriv. Pa ne bi trošila da se u Srbiji ne zarađuje dobro. Ali neka... narod sve vidi.

Aco Srbine :hail::hail:

• Haha 3
Posted
2 hours ago, djordje geprat said:

nevezano za topik, mislim da će ovde da ostanu one zanatlije koje su se skućile ili to nameravaju. čovek kome sam teča rekonstruiše kuću. ima zidara, treba mu vodoinstalater i keramičar. zanima me koliko to košta. struju ću ja da mu odradim.

za keramičara mislim da je minimum 15 e kvadrat, to da ništa on ne kupi i ne donese od materijala, dakle da mu je sve pripremljeno i donešeno

još nešto mo metru dužnom računaju ako ugrađuju one lajsne, ma nakupi se bože zakloni 

za vodovodžiju ne znam, oni cene po dužini cevi koje moraju da vuku i po broju izlivnih mesta, tako nekako

• Hvala 1
Posted
3 hours ago, Malvo said:

Stvoriće se čitava generacija studenata/mladih ljudi koji imaju traumu od kirije da im odlazak negde preko neće predstavljati nikakvu specijalnu muku.

Meni je par drugara ostalo da radi na raznim fakultetima u Becu. Broj nasih studenata od 2002. pa do danas rapidno opada. Ja sam taj trend primetio jos za vreme mog studiranja. Pogotovo je izrazeno na starijim godinama jer se ljudi pogube u ispitima ( pogotovo oni sto su studirali vec kod nas). Na zadnjoj godini samo smo bili jedan decko iz Hrvatske i ja sa nasih prostora.

Ironicno mislim da smo bili blizi i finansijski nekako pre 10,15 godina a klinci su se vise lozili da na studiranje napolju. Pogotovo ovi sto imaju za Bec potrebnih 1500 eura mesecno cesto odluce da studiraju u Srbiji i da nastave neki porodicni biznis.