May 17May 17 2 hours ago, Pixisis said:@Ras Savršeno! I što, plećka je najbolji deo. Savršena debljina mesa i sočnost.Trebalo bi ga izgladnjivati!
May 18May 18 17 hours ago, Ras said:Mislio sam na ovu plećku koju sam juče pazario. Ukus, sočnost, sve kako treba, ali jednostavno malo više masnoće i možda za malo starije meso nego pre dve nedelje. Tada sam takođe spremao plećku, klasično pečenje, drugačiji metod nego danas, ali je jednako bila izvanredna.Je l` janje trcalo za ovcom da sisa ili?
May 18May 18 13 minutes ago, kronostime said:Je l` janje trcalo za ovcom da sisa ili? Trčao sam ja za raštanom, ali me na kraju zaista mrzelo da jurim po pijacama kako bih jedno zeleno menjao drugim.Ideja je bila da sa jagnjećim rebrima napravim ovo što je @ivy sa junećimDrugi put.
May 18May 18 ovde pre jedno mesec dana bila 1 poplava rastana na pijacama..od tada nisam obracala paznju..a ja sam mislila da je rastan zimska biljka..
May 18May 18 Bilo je i kod mene pre dve nedelje, ali ne i ovog vikenda. Raštan sam i ja povezivao sa jeseni i zimom.
May 18May 18 rastan je prilicno zilav. raste i lista cim ugrabi priliku. zato ga i gaje po krsu u crnoj gori i hercegovini. samo sto tamo cesto sishaju mlado lisce jer znaju da ce opet da dziklja. a nama je relativno nov pa se jos nisu ljudi uhodali.
May 18May 18 42 minutes ago, Svemir Zeka said:Kupila sam kilo i po jagoda danas, velike, dve stanu u šaku
May 20May 20 Nedovoljno sunca verovatno, ja sam ih iskoristio da napravim par tegli džema u subotu i usput batalim čitanje politike.