April 30Apr 30 BBC FoodSaag gosht (lamb and spinach curry) with chapatis recipeSlow-cooked lamb spiced with cumin, coriander, fenugreek and garam masala makes a fragrant curry. The chapatis are simple to make and freeze well.
April 30Apr 30 U vezi kapame - ja sve ovako kao @Ras , samo još na kraju (ili pre služenja) začinim jajetom umućenim sa kiselim mlekom. Ako imam i neku jagnjeću kost, stavim i nju da se kuva, da pojača ukus, pa je pre služenja izvadim.E, da, meni se sviđa kako curly kale* ide u kapami, ima neku dozu oporosti -kiselosti koja mi se baš lepo uklapa.*Kako se ovo zove u našim krajevima? Da li je to raštan/raštika?
April 30Apr 30 nije raštan nego lisnati kelj, ponegde i kovrdžavi kelj. raštan je isto kelj, ali je autohtona balkanska vrsta koje nema drugde, najbliži mu je italijanski cavolo nero.
May 1May 1 10 hours ago, Ras said:Edit. napisao aramJeste, a najbolje sto sam mislila da sam na nekom politickom topiku pa zabagovala sta je smisao poruke nije rastan nego lisnati kelj kao karakteristika osobe koju diskutujete... 3 puta sam obrnula ne rastan nego lisnati kelj dok nije prosla uplata.
May 2May 2 Rknuo nesmotreno posnisuljpa iz gotovajela u činiju sa salatom.. ribanac siseckanom feferonom, hehe.I... uopšte nije lošo!
May 2May 2 On 28. 4. 2026. at 20:57, aram said:Nikakav paradajz u kapamu nikad. Evo jedan moj staaaari recept. A sad samo disclaimer: tri klase je bolja kapama sa mladim vinovim lišćem.i japrak
May 2May 2 On 30. 4. 2026. at 15:48, Seabass said:Znaci dinstana jagnjetina sa dodatkom spinata ili blitve.samo ne ljigava blitva, najbolje zelje, može raštan ili spanać
May 2May 2 Kalup malo veći, pa je bananamen hleb ispao niži kao kantućini :D, ali smazano je pola.Stan miriše na čokoladu i cimet. 🦄
May 4May 4 Klot patlidžani, poprskani maslinovim uljem, solju i seckanim belim lukom, i pečeni u rerni. Uz to bulgur sa povrćem i začinskim travama.Fast food...