May 20May 20 6 hours ago, ivy said:Nikakve su jagode ove godine6 hours ago, Muzzy said:Nedovoljno sunca verovatno, ja sam ih iskoristio da napravim par tegli džema u subotu i usput batalim čitanje politike.Nije da jedem baš svaki dan i moguće da su nešto manje slatke, ali bar su aromatične i obično čvrste, a ne vodnjikave i raspadnute kakve umeju da budu u kišnoj sezoni.
May 21May 21 Meni su ok jagode, bar na pijacama. Ima koliko hoćeš, čvrste, većinom slatke i na kraju i normalna cena.
May 21May 21 Popular Post Pre neki dan zamesim jufke za burek i reko dok se one odmore ja izdinstam luk i meso. Udjem u spajiz, nema luka 😮 e jbg...Sta cu sad, da ih bacim zao mi, pitam GPT jel mogu da se zamrznu, mogu.Jutros ih izvadim i kad sam dosla s posla one se otkravile. Napravim nadev i krenem da ih teglim. U zivotu mi nije tako dobro islo. Tanke kao flis papir, ni jedne rupice nema.Smotam ih pa u mamin okrugli veliki pleh. Ispece se kao na suncu (kako je ona znala reci )Sednemo Lala i ja za sto, tu burek tu jogurt, kad je probao prvo parce rece: Au ženče ima jos jednom da te ženim 🥰Hvala mami sto me ovom naucila, a i Lali koji je inace skrt na komplimentima ❤️U prilogu fotka, samo za bosance
May 21May 21 34 minutes ago, Lancia said:ja sad ko @Svemir Zeka Ne vidim sliku.nVidim nešto samo IMG brojevi pa jpg
May 21May 21 1 minute ago, Svemir Zeka said:Ne vidim sliku.nVidim nešto samo IMG brojevi pa jpg Nemas pojma sta propustas 😍A moj burek? Vidis li ga?
May 21May 21 8 minutes ago, Svemir Zeka said:Ne vidim sliku.nVidim nešto samo IMG brojevi pa jpg Zato sto sam pojeo, dok se ti nakanis da vidis
May 21May 21 16 minutes ago, Svemir Zeka said:Awwww mrnjao A šta je to?pizza bread (samo sir, bluk i persun) i sataras sa zutom paprikom i fetom.
May 21May 21 1 hour ago, Lancia said:pizza bread (samo sir, bluk i persun) i sataras sa zutom paprikom i fetom.Njamnjam. I trešnjica na vrhu gomilice fete u satarašu 🥰
May 21May 21 2 hours ago, Serena said:ja izdinstam luk i meso.Koliko ja znam, ne dinsta se meso za burek. Samo se pomijesa sa lukom, biber i so. Neko stavi malo kisele vode i to je to. Ako koristis kupovnu jufku, onda mozda vidim potrebu ali kad razvijas onda samo sirovo meso.Ja sam samo jednom razvio jufku, prije petnaestak godina, bilo je qqll i toliko sam se obeshrabrio da nikad vise nisam.
May 21May 21 15 minutes ago, Seabass said:Koliko ja znam, ne dinsta se meso za burek.Moja mama je dinstala pa ja tako nastavila, a verovatno bi bilo socnije bez dinstanja. Sledeci put cu tako.Kazes kiselu vodu u to presno meso?17 minutes ago, Seabass said:Ja sam samo jednom razvio jufku, prije petnaestak godina, bilo je qqll i toliko sam se obeshrabrio da nikad vise nisam.Ja sam jos u osnovnoj naucila kraj bake da ih teglim (razvijati oklagijom nisam ni probala) tako da mi to nije neki problem, ali mesenje je uvek bio njen posao i onda sam jedva uspela da nadjem ovde odgovarajuce brasno, a i vreme treba da se potrefi, da ne bude vlage u vazduhu sto je u mojoj ravnici jako retko.
May 21May 21 1 minute ago, Serena said:Moja mama je dinstala pa ja tako nastavila, a verovatno bi bilo socnije bez dinstanja. Sledeci put cu tako.Kazes kiselu vodu u to presno meso?Ja sam jos u osnovnoj naucila kraj bake da ih teglim (razvijati oklagijom nisam ni probala) tako da mi to nije neki problem, ali mesenje je uvek bio njen posao i onda sam jedva uspela da nadjem ovde odgovarajuce brasno, a i vreme treba da se potrefi, da ne bude vlage u vazduhu sto je u mojoj ravnici jako retko.Pa definitivno je drugacije, meso ostane u vecim komadima, ne isusi se ali mozda tebi ipak bude ukusnija tvoja metoda. Ja ne znam da sam ikad jeo burek sa dinstanim mesom. Kisela voda se stavi da meso ostane mekano. Ne mnogo, 1dl na pola kile mesa. Takodje se moze isjeckati meso, radije nego mljeveno. Jebiga, sad mi dodje da napravim burek, idi u persun.