Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Now eating!

Featured Replies

Belo je cacik (piše gore) ili caciki, salata od krastavca i jogurta.

Patlidžan se peče isečen na polutke, tom isečenom stranom okrenutom dole i postavljenom na papir za pečenje.

Pre pečenja, meso patlidžana se zareže na rombove, bez zasecanja kore! Jednako je i Bisa uradila, pogledaj fotografiju u njenom postu.

Ta strana patlidžana se zamasti (m ulje, puter, ili miks oba) i začini (so, biber, paprika, čili flekice..)

Edited by Ras

• Replies 22.3k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

33 minutes ago, Mel said:

kako si patlidzan spremio? ovo belo je neka pavlaka sa ?

najjednostavnije - mulje i bluk, u rernu, na kraju 5 minuta gril. ovo belo je jogurt (turski süzme) sa krastavcem, belim lukom i suvom nanom.

20 minutes ago, Ras said:

Patlidžan se peče isečen na polutke, tom isečenom stranom okrenutom dole i postavljenom na papir za pečenje.

ja ne, isečena strana gore. volim da fino porumeni i omekne.

20260509-073822.jpg

20260509-135039.jpg

20260509-135055.jpg

Ovo je kao neka instagram senzacija sto mi nije bilo poznato ali je svakako genijalna stvar. Progutao sam jedan sa beef kao zmija.

image.png

Kapama. Prva ove godine, nikako i poslednja!

IMG_20260510_171244_copy_2250x4000.jpg

Morskigadovi utopljeni u plimi mekog popodnevnog vinskog svetla.

1000055508.jpg

🐾

1778847548083_copy_1998x3552.jpg

Supica od detl vongola.

Tihookeanske iz linde, 336 kinte / polakile, al kapitalis im je dušu uzeo - da ne bi krutona, teško bi se leba najeo; nego je petak posandan..

• Popular Post

Sve Zajedno

Pečena jagnjeća plećka - ne baš savršeni komad mesa, pa sam se viška masnoće ratosiljao grilujući komade na roštilj tiganju, pa ih ubacio u pekač podliven vodom, zajedno sa listovima lovora, češnjevima belog luka i glavicama mladog luka. So, biber, malo čili flekica i malo origana. Pečeno najpre u pokrivenoj posudi, poslednjih pola sata otkriveno.

U sred pečenja sam dodao mladi krompir.

Rezultat je bio savršen!

Pecenje Krompir

Prilog

Prilozi.

Caciki.

Zelje. Iseckano, pripremljeno na tiganju. Najpre delovi stabljike sa belim delovima mladog luka i belim lukom, pa listovi sa zelenim delovima mladog luka. Zaliveno sokom od pola limuna, sa jednom kašikom meda i solju i biberom.

Tanjir2

Koja oda hrani! violina

@Ras Savršeno! I što, plećka je najbolji deo. Savršena debljina mesa i sočnost.

Dok su još ovi prohladni dani - žurek

May be an image of congee and poached egg

5 minutes ago, Pixisis said:

@Ras Savršeno! I što, plećka je najbolji deo. Savršena debljina mesa i sočnost.

Mislio sam na ovu plećku koju sam juče pazario. Ukus, sočnost, sve kako treba, ali jednostavno malo više masnoće i možda za malo starije meso nego pre dve nedelje. Tada sam takođe spremao plećku, klasično pečenje, drugačiji metod nego danas, ali je jednako bila izvanredna.

1 hour ago, Ras said:

Mislio sam na ovu plećku koju sam juče pazario. Ukus, sočnost, sve kako treba, ali jednostavno malo više masnoće i možda za malo starije meso nego pre dve nedelje. Tada sam takođe spremao plećku, klasično pečenje, drugačiji metod nego danas, ali je jednako bila izvanredna.

nije problem ni kad je plecka starija ako volis malo jaci ukus. ja nekad namerno kupim starije, imaju braca arapi, pa prvo odstranim mashcobu a zatim ga dugo pecem na nizoj temperaturi. bude sjajno.

meni ovo tvoje izgleda fenomenalno. sve zajedno. ja uvek s janjetinom/ovcetinom parim zelenis i zalivam jogurtom s rendanim krastavcem i blukom, takozvani tarator. al mostarci ga prave malo tecnije pa se sipa u case i pije pa sam tako navikao zbog keve. a svako malo ga zamenim cacikijem jer nana u cacikiju s jagom ide ozbiljno dobro. ovde u uk uz jagu uvek sluze mint sauce, koji se sastoji od krda sitno seckane nane, soli, sirceta, malko secera i tek toliko vode da razredi. i nisu blesavi.

edit - samo da napomenem ako nekom padne na pamet da pravi taj mint sos... voda mora biti vrela da oshuri nanu.

Edited by adam