May 8May 8 Belo je cacik (piše gore) ili caciki, salata od krastavca i jogurta.Patlidžan se peče isečen na polutke, tom isečenom stranom okrenutom dole i postavljenom na papir za pečenje.Pre pečenja, meso patlidžana se zareže na rombove, bez zasecanja kore! Jednako je i Bisa uradila, pogledaj fotografiju u njenom postu.Ta strana patlidžana se zamasti (m ulje, puter, ili miks oba) i začini (so, biber, paprika, čili flekice..) Edited May 8May 8 by Ras
May 8May 8 33 minutes ago, Mel said:kako si patlidzan spremio? ovo belo je neka pavlaka sa ?najjednostavnije - mulje i bluk, u rernu, na kraju 5 minuta gril. ovo belo je jogurt (turski süzme) sa krastavcem, belim lukom i suvom nanom.
May 8May 8 20 minutes ago, Ras said:Patlidžan se peče isečen na polutke, tom isečenom stranom okrenutom dole i postavljenom na papir za pečenje.ja ne, isečena strana gore. volim da fino porumeni i omekne.
May 9May 9 Ovo je kao neka instagram senzacija sto mi nije bilo poznato ali je svakako genijalna stvar. Progutao sam jedan sa beef kao zmija.
May 15May 15 Supica od detl vongola. Tihookeanske iz linde, 336 kinte / polakile, al kapitalis im je dušu uzeo - da ne bi krutona, teško bi se leba najeo; nego je petak posandan..
May 17May 17 Popular Post Pečena jagnjeća plećka - ne baš savršeni komad mesa, pa sam se viška masnoće ratosiljao grilujući komade na roštilj tiganju, pa ih ubacio u pekač podliven vodom, zajedno sa listovima lovora, češnjevima belog luka i glavicama mladog luka. So, biber, malo čili flekica i malo origana. Pečeno najpre u pokrivenoj posudi, poslednjih pola sata otkriveno.U sred pečenja sam dodao mladi krompir.Rezultat je bio savršen!Prilozi.Caciki.Zelje. Iseckano, pripremljeno na tiganju. Najpre delovi stabljike sa belim delovima mladog luka i belim lukom, pa listovi sa zelenim delovima mladog luka. Zaliveno sokom od pola limuna, sa jednom kašikom meda i solju i biberom.
May 17May 17 5 minutes ago, Pixisis said:@Ras Savršeno! I što, plećka je najbolji deo. Savršena debljina mesa i sočnost.Mislio sam na ovu plećku koju sam juče pazario. Ukus, sočnost, sve kako treba, ali jednostavno malo više masnoće i možda za malo starije meso nego pre dve nedelje. Tada sam takođe spremao plećku, klasično pečenje, drugačiji metod nego danas, ali je jednako bila izvanredna.
May 17May 17 1 hour ago, Ras said:Mislio sam na ovu plećku koju sam juče pazario. Ukus, sočnost, sve kako treba, ali jednostavno malo više masnoće i možda za malo starije meso nego pre dve nedelje. Tada sam takođe spremao plećku, klasično pečenje, drugačiji metod nego danas, ali je jednako bila izvanredna.nije problem ni kad je plecka starija ako volis malo jaci ukus. ja nekad namerno kupim starije, imaju braca arapi, pa prvo odstranim mashcobu a zatim ga dugo pecem na nizoj temperaturi. bude sjajno.meni ovo tvoje izgleda fenomenalno. sve zajedno. ja uvek s janjetinom/ovcetinom parim zelenis i zalivam jogurtom s rendanim krastavcem i blukom, takozvani tarator. al mostarci ga prave malo tecnije pa se sipa u case i pije pa sam tako navikao zbog keve. a svako malo ga zamenim cacikijem jer nana u cacikiju s jagom ide ozbiljno dobro. ovde u uk uz jagu uvek sluze mint sauce, koji se sastoji od krda sitno seckane nane, soli, sirceta, malko secera i tek toliko vode da razredi. i nisu blesavi.edit - samo da napomenem ako nekom padne na pamet da pravi taj mint sos... voda mora biti vrela da oshuri nanu. Edited May 17May 17 by adam