June 24Jun 24 ^Lepisupersijanci!Slupao samneki rataratatutui a la primitif, ispade kao iz lalinog vica o kiviju..Nije ni fototogeničan pa da se podičim, nego više onako, na kaišku, u tojenkoj terakota gami / drnč, kako bi rekli upućeni i oštećeni.Iznova me iznenadi koliko tikvica npr ima solidnu marku i otpor na dužinu kuvanja i svakolika iskušenja a deluje super glindžavo i svilEno.
June 24Jun 24 36°C, ne može se jesti ništa sem salata. Pasulj, tunjevina, crveni luk i narendani kupus.
June 25Jun 25 Zato je za vrŭćinu letnjakuijna -majkinamaajka! Sauna Spa Aromaterapija OrgOnoleptikaKad mojidođu navlast, svakomće da se dodeli pozaslugi kom.1, na račun ukidanja besmislenih travnjaka i uštede radnihsati oko drndanja istih.
June 25Jun 25 Danima kombinujem paradajz plus nešto, da vuče na Mediteran, testo, patlidžane, pirinač .... to je svakako najbolja klopa kad ovako krenu vrućine ... malo dosadilo pa sam danas mislila nešto na brzinu. U Lidlu kupila Kuljanka pieroge sa krompirom i sirom (one sa kiselim kupusom i sa pečurkama mi prejake, jebiga kad ne volim kiseli kupus koliko god pokušavala da naviknem na njegov ukus) i dok sam napravila priloge, sos od jabuka, ispekla i iseckala slaninicu mogla sam i sama zamesiti pieroge .... ali dobre su i ove + mileram. Prijalo mi baš. Nema često tih Kuljanka proizvoda, jednom u nekoliko meseci ali dobri su.
June 27Jun 27 Evo me u Čefalu, tu su tradicionalne paste sa morskim plodovima. Probao jednu varijantu, verovatno u top 5 pasti koje sam jeo u životu Mezzi paccheri alla barcaiola Sabljarka, čeri paradajz, plavi patlidžan i nana
June 28Jun 28 Busiate con pesto di basilico, stracciatella di bufala e pistacchi... kakvo bogovsko jelo
June 30Jun 30 Instant rucak - ikea cufte sa graskom i pire krompirom, sos zgotovila po savetu ChatGPT od putera, bujona, kasicice soja sosa i malo bluka u prahu. Uz to paradajz poprskan muljem i krupnom solju.Napolju je 35C i paradajz bi uz neki sir mogao biti dovoljan, ali ja sam gladna kao da je 15C, a i posla ima toliko da je instant rucak prava mera.
June 30Jun 30 Uf, jedan od mojih omiljenih ručkova, treba se družiti sa tobom. S tim da nisam probala Ikea ćufte, ali svi ih hvale. Jel ovo paradajz volovsko srce, ne? Izgleda mnogo lepo, slasno.Ja ću pileći batak, začinjene krompiriće i salatu sa paradajzom, fetom i pečenom crvenom paprikom. Ne bih ni pekla papriku, nego sam na sat vremena ostala sama blizu tetkinog Smederevca napolju i korpe sa paprikama. :D I šta čovek da radi dok čeka nekog nego da mu pojede sve što ima u kući!
June 30Jun 30 Jeste, volovsko srce, odlican, ali skup.Sad kad si rekla - jedu mi se krompirici i pecene paprike (:ne postoji dovoljno dobar smajli:) …