April 19Apr 19 5 minutes ago, Seabass said:Napravi danas. Kud ces bolji dan od danas za gibanicu.A ne, na dijeti sam, leto stize, a prosle godine mi je na bazenu pukao kupaci. Ja ne znam nikog kome je pukao kupaci, sem eto mene, tako da...
April 19Apr 19 6 minutes ago, Mel said:A ne, na dijeti sam, leto stize, a prosle godine mi je na bazenu pukao kupaci. Ja ne znam nikog kome je pukao kupaci, sem eto mene, tako da...Furry muff, lolz.
April 19Apr 19 Čorba od leblebija i spanaća.Jagnjeća sarmica.Kisela mleka (i kravlje i ovčije) sa nanom.Krastavac sa mirođijom i rotkvice i neki miks zelene salate.
April 19Apr 19 @Ras - ova jagnjeca sarmica izgleda brutalno. lizao bih ekran. apropo corbe - dade mi ova slika ideju.... cesto pravim corbicu od koprive u ovo doba godine. naberem u dvoristu, imam jedno cose gde je ostavim da divlja pa znam da kucici tuda ne prolaze... a vidis, ako dodambogato leblebije/pasulja/sociva - fin obrok. nije samo predjelo. logicno al ne bi mi palo na pamet da nisam video. hvala. Edited April 19Apr 19 by adam
April 19Apr 19 JAgnjeću sarmicu sam video pre dve nedelje u mesari, ali tada sam već imao i spreman plan i spreman ručak. Juče sam dve pijace obišao da nađem.Imam i zelje, al sam ostavio za pitu. Pita me žena na pijaci juče šta bih još, a ja kažem: sve!Problem sa tim sve je da mora da se pripremi u roku od dan ili dva ili propada. Pijacu ne mogu da stignem da posetim radnima danima, tu se ispomažem ovim drugim trgovinama.To što imaš u dvorištu je pravo blago!
April 19Apr 19 24 minutes ago, Ras said:JAgnjeću sarmicu sam video pre dve nedelje u mesari, ali tada sam već imao i spreman plan i spreman ručak. Juče sam dve pijace obišao da nađem.Imam i zelje, al sam ostavio za pitu. Pita me žena na pijaci juče šta bih još, a ja kažem: sve!Problem sa tim sve je da mora da se pripremi u roku od dan ili dva ili propada. Pijacu ne mogu da stignem da posetim radnima danima, tu se ispomažem ovim drugim trgovinama.To što imaš u dvorištu je pravo blago!jooooj... imam isti problem. idem u nabavku vikendom i patim. a mogao bih ziveti na zelenisu. spanac, blitva, kopriva, zelje, rastika, gomila kineskog zelenisa tipa pak choi. to bih jeo uvek i stalno. al jebiga.... tu koprivu u dvoristu cuvam, mazim i pazim kao rod rodjeni. pa seckam, krkam, blansiram i zamrzavam otprilike do juna, nekad i jace. ovde svakako kasni a i kad procveta sta sad, ne berem cvetove, samo vrhove. sad je sezona sremusa i ima ga svugde na kamare. imam ortaka koji seta kera po raznim sumama oko grada nezavisno od parkova. voli sume pa mu nije tesko provozati se. i kupi i donosi. pre neki dan je banuo s kamarom. deo sam iskoristio za pesto, deo naseckao s fetom, blukom, muljem i ljutom alevom, neki urnebes fazon, deo iskoristio za socivo juce i za u kajganu danas. obecao da ce iduci vikend doneti jos kamaru. jedva cekam.
April 19Apr 19 49 minutes ago, Seabass said:Sta je jagnjeca sarmica?iznutrice se obare, iseckaju, proprze na luku sa zacinima i tom smesom se puni jagnjeca maramica, prelije umucenim jajima s malo pavlake i zapece u rerni. moze toplo, moze hladno. magija od jela.
April 19Apr 19 @adam Koprivu kad krene u cvet ošišaš i ona tera nove mlade, tako možeš imati mlade vrhove do kraja oktobra ili dalje dokle god vreme dozvoljava..
April 19Apr 19 1 hour ago, adam said:iznutrice se obare, iseckaju, proprze na luku sa zacinima i tom smesom se puni jagnjeca maramica, prelije umucenim jajima s malo pavlake i zapece u rerni. moze toplo, moze hladno. magija od jela.Auh, bez mene to.
April 23Apr 23 Popular Post Konacno nesto dostojno za ovde😊 napravila pitu za dorucak od onog sto sam imala pri ruci i nisam ocekivala mnogo a ispala fenomenalno. Stavicu sliku kad/ako shvatim kako, al evo sta sam radila: razvaljala okruglo dva lista lisnatog testa, izdinstala na masl ulju mladi luk sa percima i spamac da isprari sva voda, zacini: so i malo kumina, a onda glavna stvar: suvo grozdje, onako otprilike. Beli luk me mrzelo da cistim pa sam stavila makalo, sa makedonskih dana u lidlu, otprilike 1 kasicicu. To stavila izmedju ona dva lista testa, nabockala viljuskom, premazala jajetom i u vrelu rernu. Ispalo super, ishvalih se sama, ne morate i vi😂
April 23Apr 23 Ako ne znate štaćte danas za ručak , predlažem čipkaste rezance sa sirom, jajima i prženom slannom, aka carbonara mafaldine.Ed: nivo razmazanog sosa je ujedno mera neumerenosti Edited April 23Apr 23 by makaronee
April 24Apr 24 fala bogu da neko napuni tanjir ko čovek!malo šta me nervira kao pristojnity porcijice
April 24Apr 24 E al pazi, bio sam u dalejmi dalda metem kadar s početka, alkoveli nek ispanem 1 kao дистингвишд đentlmen natelevizor.
April 24Apr 24 12 minutes ago, makaronee said:E al pazi, bio sam u dalejmi dalda metem kadar s početka, alkoveli nek ispanem 1 kao дистингвишд đentlmen natelevizor.od tih što se femkaju na jelu me samo distingvišd đentlmeni nerviraju više :) Edited April 24Apr 24 by bey