April 28Apr 28 1 minute ago, kronostime said:Jagnjeca kapama al` sa koprivom....😍Jel' to ono kad se kuhaju iznutrice? Magija od jela?
April 28Apr 28 1 minute ago, Seabass said:Jel' to ono kad se kuhaju iznutrice? Magija od jela?Ne, to su sarmice - sto bi tvoje komsije sa vr`a ostrva rekli Haggis.Oni sto duvaju u gajde i vole karirane suknjice....😁Kapama - to je na ovim prostorima...https://najzena.alo.rs/dom-i-saveti/vesti/148439/kapama-sa-juga-srbije-stari-recept-za-tradicionalno-jelo.html
April 28Apr 28 39 minutes ago, kronostime said:Ne, to su sarmice - sto bi tvoje komsije sa vr`a ostrva rekli Haggis.Oni sto duvaju u gajde i vole karirane suknjice....😁Kapama - to je na ovim prostorima...https://najzena.alo.rs/dom-i-saveti/vesti/148439/kapama-sa-juga-srbije-stari-recept-za-tradicionalno-jelo.htmlIma dva puta spanac u receptu. Jednom 500g drugi put 300g.
April 28Apr 28 Just now, Seabass said:Ima dva puta spanac u receptu. Jednom 500g drugi put 300g.Kada ga prelijes vrelom vodom shvatis da si se zajebao u kolicini i dodas jos.
April 28Apr 28 33 minutes ago, kronostime said:Kada ga prelijes vrelom vodom shvatis da si se zajebao u kolicini i dodas jos.
April 28Apr 28 44 minutes ago, Seabass said:Ima dva puta spanac u receptu. Jednom 500g drugi put 300g.Ima tamo još jedna stvar koja meni podiže obrvu, a to je paradajz. Doduše stoji da je opciono. Ne mogu da znam baš sve, ali meni je paradajz nespojiv sa kapamom. Ukoliko neko tako jede i sprema, neka se javi.
April 28Apr 28 3 minutes ago, Ras said:Ima tamo još jedna stvar koja meni podiže obrvu, a to je paradajz. Doduše stoji da je opciono. Ne mogu da znam baš sve, ali meni je paradajz nespojiv sa kapamom. Ukoliko neko tako jede i sprema, neka se javi.Ja sigurno ne jer prvi put cujem za kapame. A i da pravim sa paradajzom ne bih se javio jer zvucis kao neko ko bi izabrao nasilje da objasni da je paradajz u kapama no - no!
April 28Apr 28 1 hour ago, Ras said:Ima tamo još jedna stvar koja meni podiže obrvu, a to je paradajz. Doduše stoji da je opciono. Ne mogu da znam baš sve, ali meni je paradajz nespojiv sa kapamom. Ukoliko neko tako jede i sprema, neka se javi.Ide lepo. Passatu dodas
April 28Apr 28 1 hour ago, Seabass said:Ja sigurno ne jer prvi put cujem za kapame. A i da pravim sa paradajzom ne bih se javio jer zvucis kao neko ko bi izabrao nasilje da objasni da je paradajz u kapama no - no! Za svaki slucaj kilo blitve
April 28Apr 28 Khm, pridružiću se paradjaz-skepticima. Javlja mi se da efemerni i suFtilni spanać teško preživljava napad kiselina.
April 28Apr 28 7 minutes ago, makaronee said:Khm, pridružiću se paradjaz-skepticima. Javlja mi se da efemerni i suFtilni spanać teško preživljava napad kiselina.Upravo ta kiselost doprinosi jelu.Stavi maslinovo ulje, beli luk, dodaj blitvu i passatu i eto obroka Edited April 28Apr 28 by Sandradjer