June 9Jun 9 30 minutes ago, adam said:ako im je stalo da promene vlast, bice ponovo. bez obzira na njenu izjavu. i na izjave bilo koga iz opozicije. valjda smo se slozili da ni studenti ni opozicija nisu homogena masa.Izgibosmo pokazivajući koliko je ta njena izjava zapravo nebitna, a nikako da pređemo na drugu temu
June 9Jun 9 18 minutes ago, x500 said:Jedva nadjoh sta je izjavilahttps://www.instagram.com/reel/DZC9GbzNm2W/Jaka stvar, malo pljucnula sa naucne strane i ne razumem cemu dzeva. OKG sve i svaku izjavu moze da iskoristi za svoju propagandu.Sta god da su je pitali, recimo o fudbalu, Papa rimski u Madridu, popularan film/serija, redovi za ulazak u galeriju slika, ... I da da odgovor sa naucne strane uvek bi bilo nezadovoljnih. Zato seni razlikuje politicka emisija od naucno-obrazovnog programa.Doduse, ako je ona bivsa Cankova zena, onda joj je sve oprosteno. Trebalo je sa tim covekom deliti zivot i ostati u komadu.O da, prošla pakao, Čanak joj oduzeo starateljstvo, tužila ga da zlostavlja dete jer ga je, navodno, terao da ide u lov, ubija divljač i sl.Ali tada Čanak bio nedodirljiv, sređivao narkodilerima tj kumovima lepe uslove za robijanje i sl.
June 9Jun 9 1 hour ago, x500 said:Jedva nadjoh sta je izjavilahttps://www.instagram.com/reel/DZC9GbzNm2W/Jaka stvar, malo pljucnula sa naucne strane i ne razumem cemu dzeva. OKG sve i svaku izjavu moze da iskoristi za svoju propagandu.Sta god da su je pitali, recimo o fudbalu, Papa rimski u Madridu, popularan film/serija, redovi za ulazak u galeriju slika, ... I da da odgovor sa naucne strane uvek bi bilo nezadovoljnih. Zato seni razlikuje politicka emisija od naucno-obrazovnog programa.Doduse, ako je ona bivsa Cankova zena, onda joj je sve oprosteno. Trebalo je sa tim covekom deliti zivot i ostati u komadu.Pa ne bi bila dzeva da OKG nije cekala danima koga ce.
June 9Jun 9 4 hours ago, x500 said:Zivimo u globalnom svetu i sigurno da ima uticaja najjaca verska organizacija na svako drustvo. Tako da to ne treba da te sprecava u kritikama, makar i simbolicnim na racun KC.Ajde, nemoj da si fufa, slobodno si daj oduska, nije dobro da se ustrucavas evo ja cu. cim ti pocnes da pises gore na stidentskoj temi o politickim desavanjima u burkini faso. jer globalizacija, nemoj da se ustricavas.
June 9Jun 9 6 minutes ago, adam said:evo ja cu. cim ti pocnes da pises gore na stidentskoj temi o politickim desavanjima u burkini faso. jer globalizacija, nemoj da se ustricavas.Uticaj KC i uticaj Burkine Faso na dogadjaje u svetu nije isti. Mada, mozda si ti upravu ako se uzme u obzir sta Traore trenutno radi.http://youtube.com/post/Ugkx80jF8ET2SAj6gT26LyVbYA07Cuvj_jyR?surface=shorts&data=AXmpSAFK9_bD-LpmxBG336XfYffs3UxQhMXItju-Hc2_Uadi6zS37unKg-jbnozgIu2ksGqHi3ld8KzF&si=eN0MQI5oVyh9Dk34
June 9Jun 9 55 minutes ago, x500 said:Uticaj KC i uticaj Burkine Faso na dogadjaje u svetu nije isti. Mada, mozda si ti upravu ako se uzme u obzir sta Traore trenutno radi.http://youtube.com/post/Ugkx80jF8ET2SAj6gT26LyVbYA07Cuvj_jyR?surface=shorts&data=AXmpSAFK9_bD-LpmxBG336XfYffs3UxQhMXItju-Hc2_Uadi6zS37unKg-jbnozgIu2ksGqHi3ld8KzF&si=eN0MQI5oVyh9Dk34 dobro, ne mora burkina faso, mozes da probas da pises na studenskoj temi o predstojecim izborima u americi i isto ces se provesti.
June 9Jun 9 1 hour ago, adam said:dobro, ne mora burkina faso, mozes da probas da pises na studenskoj temi o predstojecim izborima u americi i isto ces se provesti.Na temi i protestima u Srbiji ima smisla pisati o protestima u nekoj drugoj zemlji, npr Albaniji danas.Isto tako cal i izbori u SAD, kao globalno unedljivo najjaca zemlja na nasoj planeti, imaju uticaja na proteste u Srbiji. Da je kojim slucajem pobedila DS, onda bi projektovali svoju politiku i na Srbiju. Ovako OKG kod nas, OKG u SAD lako nalaze zajednicki interes i koruptivnu semu za bogacenje.Na ovoj temi, koja ima za cilj horsko pljuvanje po ljudima u Srbiji kroz nekakvo kritikovanje SPC. Tzv ateisti se jako brinu sta i kako vernici rade, i to se radi iz neke nadmene pozicije prema "svetini". Ocekivao sam da se slicno postupi, baci neka kritika i na racun KC kada se ljudi u milionskom broju okupe u Madridu. Samo slabo, vrlo mrsavo i sturo. Izuzetak je jedan forumas koji je uporedio Papu rimskog sa nekim pevacem.
June 9Jun 9 27 minutes ago, x500 said:Tzv ateisti se jako brinu sta i kako vernici rade, i to se radi iz neke nadmene pozicije prema "svetini".Manje nadmeno i sa daleko manje mržnje nego kako oni mene i Shan Jan-a gledaju kad kupujemo pljesku na Veliki petak.
June 9Jun 9 4 minutes ago, Engineer said:Manje nadmeno i sa daleko manje mržnje nego kako oni mene i Shan Jan-a gledaju kad kupujemo pljesku na Veliki petak.Ko vam je kriv kad od priloga stavljate cia semenke i trazite somun od heljdinog brasna I naravno, zero kokakolu bez laktoze
June 10Jun 10 11 hours ago, x500 said:Na temi i protestima u Srbiji ima smisla pisati o protestima u nekoj drugoj zemlji, npr Albaniji danas.Isto tako cal i izbori u SAD, kao globalno unedljivo najjaca zemlja na nasoj planeti, imaju uticaja na proteste u Srbiji. Da je kojim slucajem pobedila DS, onda bi projektovali svoju politiku i na Srbiju. Ovako OKG kod nas, OKG u SAD lako nalaze zajednicki interes i koruptivnu semu za bogacenje.Na ovoj temi, koja ima za cilj horsko pljuvanje po ljudima u Srbiji kroz nekakvo kritikovanje SPC. Tzv ateisti se jako brinu sta i kako vernici rade, i to se radi iz neke nadmene pozicije prema "svetini". Ocekivao sam da se slicno postupi, baci neka kritika i na racun KC kada se ljudi u milionskom broju okupe u Madridu.Samo slabo, vrlo mrsavo i sturo. Izuzetak je jedan forumas koji je uporedio Papu rimskog sa nekim pevacem.ako je do povezanosti onda nam teme i ne trebaju. pisemo sve o svemu svukud jer globalizam i sve je povezano. a sto se tice odnosa prema vernicima ja cu prvi da gledam svoja posla cim i oni krenu da gledaju svoja i prestanu da zagorcavaju zivot onima koji se ne uklapaju u njihove dogme i kanone. recimo, koji broj vernika u srbiji koji smatra da ljudima u istopolnoj zajednici treba omoguciti da sklope gradjanski brak i time osiguraju zakonska prava koja brak pruza? rekao bih nemerljiv. ne znam kako bi se ti osecao da zivis s nekim, taj neko zaglavi u bolnici pa ti ne daju da ga/je vidis jer nisi porodica. ili da s nekim prozivis zivot i ne mozes da ga nasledis niti on tebe. meni ne bi bilo svejedno. vecina vernika smatra da je to opravdano i normalno i tako treba da ostane jer crkva tako kaze. politicari cute jer vernici su vecina glasaca. ako se neko i oglasi to su neki izopaceni ludaci koji uglavnom sluze za podsmeh jer svi znaju da su nemocni i tako u krug.... ovo je jedan od primera uticaja vernika na drzavu i daleko je od jedinog. kad crkva skine shape s drzave, postane nezavisna, krene da placa porez i gleda svoja posla, nece me ic interesovati ni sta radi vrh ni sta radi clanstvo.
June 10Jun 10 Mislim da malo pomeraš fokus ovde sa političara na vernike.Ne utiču vernici na nedonošenje zakona o istopolnim zajednicama.Ko je kriv za to? Pa populistička govna od političara.i još jednom, ne drži crkva šapu na državi nego je upravo obrnuto. Edited June 10Jun 10 by Filozof manijak
June 10Jun 10 9 minutes ago, adam said:ako je do povezanosti onda nam teme i ne trebaju. pisemo sve o svemu svukud jer globalizam i sve je povezanoJa smatram da su potrebne teme za razlicite stvari bez obzira sto postoje globalni uticaji na razlicite oblasti zivota. To i jeste smisao politike, da u vecojoj ili manjoj meri utice na sve drustvene dogadjaje.11 minutes ago, adam said:sto se tice odnosa prema vernicima ja cu prvi da gledam svoja posla cim i oni krenu da gledaju svoja i prestanu da zagorcavaju zivot onima koji se ne uklapaju u njihove dogme i kanoneNe vidim kako to vernici uticu na zivot obicnih ljudi da bi isti bili toliko kivni. Izuzetak je kolega @Engineer koji ne moze da jede pljeku na Veliki petak. Istvari moze i da kupi pljeku, i da je jede, ali su mu nesto pogrdno dobacivali. Mada bi mu moj predlog bio da se odrekne pljeka generalno zato sto su "otrov".Mozda bi ateisti mogli malo da pokudaju da razumeju vernike i njihove potrebe.Pogledaj dobro oci decaka iz videa.130 t. näyttökertaa · 3,8 t. reaktiota | GREAT EMOTION OF...GREAT EMOTION OF A DISABLED YOUNG MAN WHEN MEETING POPE LEO XIV LOOK AT HIS EXPRESSION OF JOY, OF LOVE, OF HAPPINESS. #catholicgospelmedia #FaithInAction #catholicchurch #church #catholicismOn mozda ne moze da govori, ali njegov pogled je dovoljno recit. Edited June 10Jun 10 by x500
June 10Jun 10 10 minutes ago, Filozof manijak said:Mislim da malo pomeraš fokus ovde sa političara na vernike.Ne utiču vernici na nedonošenje zakona o istopolnim zajednicama.Ko je kriv za to? Pa populistička govna od političara.i još jednom, ne drži crkva šapu na državi nego je upravo obrnuto.ne mora politicar biti populisticko govno da se ne bi bavio bitkama koje nema sanse da dobije. a ovo je jedna od tih. ne bih rekao da je obrnuto. crkvi trenutno odgovara da bude uz drzavu pa se tako i ponasa. da drzava sutra uvede porez, crkva krene da blati vlast na svim nivoima, videli bismo vucicu ledja mnogo brze nego ovim protestima. sta ti mislis, da li je djindjic uveo veronauku u skole sto je bio pobozan il sto mu je bila neophodna podrska crkve da bi drustvo krenulo napred? crkva je dovoljno jaka i uticajna da ne zavisi ni od koga. a vlast obicno zavisi od mnogo faktora.
June 10Jun 10 1 minute ago, adam said:da drzava sutra uvede porez, crkva krene da blati vlast na svim nivoima, videli bismo vucicu ledja mnogo brze nego ovim protestima.Ovaj…kako bih ti rekla…fyi trenutno država=Vučić