Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

@Mel ja to potpuno razumem i znam sta hoces da kazes, izjava nije bila korisna, naprotiv bila je kontraproduktivna. Ali ne zelim da zivim u drustvu u kome ce se svaka izjava meriti na kasicicu, jer tako dolazimo do onog cuvenoh "Evropska unija izrazila je zabrinutost..." koje nam je svima tema sprdnje.

Sto se tice MAGA izjave, samo kazem da je ovo potpuni ekvivalent njihovog narativa. Doduse, stampane su ovde MAGA majice i bilbordi podrske Trampu, tako da nije da nije to zapaceno ovde u narodu. Imamo i forumase koji se bore protiv wokenessa kao da je to nas problem ovde.

• Replies 9.5k
  • Views 680.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mraki
    mraki

Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

7 minutes ago, Sammael said:

@Mel ja to potpuno razumem i znam sta hoces da kazes, izjava nije bila korisna, naprotiv bila je kontraproduktivna. Ali ne zelim da zivim u drustvu u kome ce se svaka izjava meriti na kasicicu, jer tako dolazimo do onog cuvenoh "Evropska unija izrazila je zabrinutost..." koje nam je svima tema sprdnje.

Sto se tice MAGA izjave, samo kazem da je ovo potpuni ekvivalent njihovog narativa. Doduse, stampane su ovde MAGA majice i bilbordi podrske Trampu, tako da nije da nije to zapaceno ovde u narodu. Imamo i forumase koji se bore protiv wokenessa kao da je to nas problem ovde.

1 hour ago, x500 said:

Gde si video da na koncertu pronose malu decu da ih dodirne glavna zvezda. Visoko rangirani katolicki svestenik i deca - sta ti je asocijacija?

Hehe...

IMG_3778.jpeg

9 minutes ago, radisa said:

Nastup je bio intelektulano pošten, u skladu sa onim šta naučna disciplina kojom se ona bavi kaže o takvim događajima...

To što bi ti da ona ne bude intelektulano poštena, i da zbog toga što bi to nekog povredilo prećuti, to je tvoj problem, ne njen...

Povredilo je jedno. Ali ja takodje ne vidim kako je ovo pomoglo frontu protiv OKG, ima ljudi koji zameraju recimo tim nasim strankama sve i svasta, deo tih ljudi ce mozda registrovati da ova gospodja i njena stranka imaju misljenje o njima. Po meni ovo je politicki bilo stetno.

Uskoro se nece moci javno reci da si pro abortus ili pro kontracepcija da te ne bi neka random Mel zaskocila braneci svoja verska prava.

5 minutes ago, Sammael said:

Ali ne zelim da zivim u drustvu u kome ce se svaka izjava meriti na kasicicu, jer tako dolazimo do onog cuvenoh "Evropska unija izrazila je zabrinutost..." koje nam je svima tema sprdnje.

Ko meri na kašičicu, pa Mel ti i priča da se ovome pridaje previše pažnje a trebalo je samo otkulirati i pustiti nek čeka u redu kome je do toga.

Niko ne kaže da Mariju Vasić sad treba razapeti, ali kao što ona ima pravo na mišljenje imaju valjda pravo i drugi na mišljenje o svrsishodnosti tog njenog mišljenja.

1 minute ago, Mel said:

Povredilo je jedno. Ali ja takodje ne vidim kako je ovo pomoglo frontu protiv OKG, ima ljudi koji zameraju recimo tim nasim strankama sve i svasta, deo tih ljudi ce mozda registrovati da ova gospodja i njena stranka imaju misljenje o njima. Po meni ovo je politicki bilo stetno.

Po meni je reagovanje na njen odgovor štetan... Ne samo politički, nego i intelektualno, uzevši u obzir da je došao sa naučne ustanove...

1 minute ago, Leia said:

Ko meri na kašičicu, pa Mel ti i priča da se ovome pridaje previše pažnje a trebalo je samo otkulirati i pustiti nek čeka u redu kome je do toga.

Niko ne kaže da Mariju Vasić sad treba razapeti, ali kao što ona ima pravo na mišljenje imaju valjda pravo i drugi na mišljenje o svrsishodnosti tog njenog mišljenja.

Imaju. Samo nek se onda ne cude kad to misljenje o svrsishodnosti njegog misljenja takodje izazove reakcije i nova misljenja.

A svega ovoga ne bi bilo da Olja nije postavila pitanje za koje je apsolutno sam siguran znala kakav ce biti odgovor. Nju cini mi se da niko ne napada?

Just now, radisa said:

Po meni je reagovanje na njen odgovor štetan... Ne samo politički, nego i intelektualno, uzevši u obzir da je došao sa naučne ustanove...

Polako, uskoro ce otvoriti pravoslavni fakultet pa ce religiozno potlaceni studenti konacno imati mogucnost izbora.

10 minutes ago, Sammael said:

@Mel ja to potpuno razumem i znam sta hoces da kazes, izjava nije bila korisna, naprotiv bila je kontraproduktivna.

Samo to toliko.

Ono u kakvom drustvu ne zelis da zivis, ovaj kako da ti kazem, ti vec zivis u drustvu koje je u prilicnom problemu i ide ka mnogo vecem. Ovo je ona diskusija iz 2012te all over again. Necu da glasam lopuze korumpirane majmune bahate... Ok, ali ipak...? Ne! >>I eto nas sad.

Znaci sve sto nas udaljuje pa makar i najminimalnije od cilja da se ujedinomo oko sklanjanja OKG treba sasecati. Ovo po sebi da kazes nije neki big deal, ali mali milion ovkvih ne big dealova i eto ti sistema u kome dosta ljudi popizdi kad im pomenes da glasaju za etablirane stranke (a gospodja sociolog je sta drugovi? Clan stranke, i u tom svojstvu je bila i hapsena i u emisije pozivana a ne zato sto je obradjivla lekciju o fetisizmu u skoli).

Mislim meni je pretuzno sto ja ovo ovde treba da objasnjavam.

5 minutes ago, Lo Zingaro said:

Uskoro se nece moci javno reci da si pro abortus ili pro kontracepcija da te ne bi neka random Mel zaskocila braneci svoja verska prava.

Ali ja nemam verska prava. Ja nisam vernik, zadnji put sam na liturgiji bila pre nego sto smo onomad sklonili Slobicu.

4 minutes ago, radisa said:

apsolutno. Kad je vec ona tako uradila kako je mislila da treba a ja mislim da je bilo nepotrebno, u javnosti tek na njenu izjavu ne treba reagovati. Mislim ja to po forumu pricam sta mislim o njenom nastupu, da sam ovako nesto bitna da dajem izjave, bila bi neka verzija no comment.

1 minute ago, Mel said:

Samo to toliko.

Ono u kakvom drustvu ne zelis da zivis, ovaj kako da ti kazem, ti vec zivis u drustvu koje je u prilicnom problemu i ide ka mnogo vecem. Ovo je ona diskusija iz 2012te all over again. Necu da glasam lopuze korumpirane majmune bahate... Ok, ali ipak...? Ne! >>I eto nas sad.

Znaci sve sto nas udaljuje pa makar i najminimalnije od cilja da se ujedinomo oko sklanjanja OKG treba sasecati. Ovo po sebi da kazes nije neki big deal, ali mali milion ovkvih ne big dealova i eto ti sistema u kome dosta ljudi popizdi kad im pomenes da glasaju za etablirane stranke (a gospodja sociolog je sta drugovi? Clan stranke, i u tom svojstvu je bila i hapsena i u emisije pozivana a ne zato sto je obradjivla lekciju o fetisizmu u skoli).

Mislim meni je pretuzno sto ja ovo ovde treba da objasnjavam.

Izglasacemo da se skloni OKG, posto ne postoji nikakav program do OKG lite programa i opstih mesta o vladavini prava, OKG ce se vratiti nazad u narednom izbornom ciklusu. Nazalost ali je to najverovatniji ishod. I dalje cu glasati da se OKG skloni, ali nadao sam se da cemo dosegnuti do necega sto moze da promeni drustvo. Ovo nije to.

1 minute ago, Sammael said:

Izglasacemo da se skloni OKG, posto ne postoji nikakav program do OKG lite programa i opstih mesta o vladavini prava, OKG ce se vratiti nazad u narednom izbornom ciklusu. Nazalost ali je to najverovatniji ishod. I dalje cu glasati da se OKG skloni, ali nadao sam se da cemo dosegnuti do necega sto moze da promeni drustvo. Ovo nije to.

Ovo sam prvi put cula pre 2 godine od nekoga i popizdela skroz. Medjutim kao vreme odmice sve mi se sabira da ce bas tako biti vesala

3 minutes ago, Sammael said:

Imaju. Samo nek se onda ne cude kad to misljenje o svrsishodnosti njegog misljenja takodje izazove reakcije i nova misljenja.

A svega ovoga ne bi bilo da Olja nije postavila pitanje za koje je apsolutno sam siguran znala kakav ce biti odgovor. Nju cini mi se da niko ne napada?

Što se mene tiče nije problem da postoji diskusija o bilo čemu, problem je kad se daleko bitniji problemi nadju zatrpani ovakvim mlaćenjem prazne slame.

Mrzi me sad da se vraćam na to kako je tačno Olja formulisala pitanje, ali sigurno je odgovor mogao biti i bolje naštimovan da oplete po korumpiranoj vlasti koja sipa ko zna kolike pare za kojekakve ”pomoći” SPC i Hilandaru a ne po ”primitivnom” narodu koji je laka meta