June 9Jun 9 Putovao Sveti Sava lađom po vodi. Došavši pod neku obalu opazi čoveka, pustinjaka, gde preskače preko jame, pa kad preskoči na jednu stranu rekne: "Ovo Bogu", a kada se povrati natrag rekne: "Ovo meni", pa sve tako. Čudeći se Sveti Sava njegovom poslu, zapitaće, ga, šta to radi, našto mu ovaj odgovori, da se moli Bogu. Tu ga Sveti Sava pouči, kako se Bogu treba moliti, a ne kako on to čini, i nauči ga "Oče naš". Sveti Sava onda sjede na lađu i ode dalje. Čim je Sveti Sava otišao, pustinjak zaboravi molitvu, te stade trčati po vodi za Svetim Savom i vikati: neka ga još jedan put pouči molitvi, jer je zaboravio. Sveti Sava, videći da pustinjak ide po vodi kao po suhu, odgovori mu: "Kad tebe drži voda s tom molitvom, tebi bolja i ne treba. S toga se moli kao i dosad! "
June 9Jun 9 23 hours ago, gsb said:mozda je bilo, ja kasnim, ne pratim.Bas nekako umiruje, nudi nadu. Videti boga u svakom coveku.Evo mu ga i kolega iz podkasta...
June 9Jun 9 4 minutes ago, x500 said:1.2 miliona ljudi je Papu rimskog docekalo na ulicama Madrida.Pokusala sam da naguglam kako je kritikovana Papina spansak poseta na lokalu, jel im neko objasnio da izvode pecinski fetis ritual. Problem je medjutim sto je kritike bilo puno, ali se svodila na ko to placa i iz kog budzeta, ali nisam uspela da nadjem da je trenutka bio iskoriscen da se analizira ima li Boga, dal su svi prisutni tu debili niskog IQa itd. Verujem da jeste bilo i toga jer sto da ne, ali izgleda da nije doprlo u medisjki prostor.
June 9Jun 9 Samo sto u Spaniji i normalnim zemljama ne koriste religiju da zamaskiraju brljotine vlasti.
June 9Jun 9 36 minutes ago, Mel said:nisam uspela da nadjem da je trenutka bio iskoriscen da se analizira ima li Boga, dal su svi prisutni tu debili niskog IQaEvo, sad ce da krene, samo sto nije. Znas, osusila im se usta od pljuvanja po ljudima u Beogradu pa im treba vremena da se napune pljuvacne i druge zlezda. Papa, kao istoriska figura, i Spanija, gde ces bolji slagvort za dobronamernu drugarsku kritiku. Ono sto se pricalo o grdoj sudbini bogumila, to nije nista sta ce dad da bude u ovom kontestu.Vidi ovo - crkveno lice, statua Bogorodice i zlatne ruze
June 9Jun 9 Kako isti, najgori smo, samo kod nas se ovako vređaju i ponižavaju vernici. Umesto da budemo zahvalni što država ulaže novac da skrene ljudima misli sa teških tema kao što su razgrađeni ljudski ostaci zabetonirani u buretu.edit: kakvi ste autošovinisti Edited June 9Jun 9 by Dsnake
June 9Jun 9 Ide prica (ima toga i kod Ćorovića), da su dvojica carigradskih patrijaraha bili Srbi. Naravno, dosli su tu via mito i korupcija. Tako da, niceg novog pod kapom nebeskom, ukljucujuci i dolazak pojasa Bogorodicinog posle 600 godina medj Srbe. Edited June 9Jun 9 by G. L.
June 9Jun 9 Papina poseta je meni u rangu dogadjaja kao sto je koncert. Potpuno druga dimenzija od stajanja u redu da se celiva relikvija. Jedina paralela je mozda u tome sto po zvanicnoj doktrini Papa valjda ima eksluzivni monopol da bude bozji izaslanik na planeti, tj i njemu se ucitavaju misticne moci. Mnogo blize ovom nasem je hadziluk, ali i u hadziluku je koliko sam upucen dobar deo iskustva u tome sto moras da odes u Meku i Medinu i ostale svete gradove, ne postoji instant verzija u kojoj ti kamen donesu u Ohajo da ides oko njega.I naravno da je sve to fetisizam i misticizam.
June 9Jun 9 20 minutes ago, Sammael said:Papina poseta je meni u rangu dogadjaja kao sto je koncert. Potpuno druga dimenzija od stajanja u redu da se celiva relikvijaGde si video da na koncertu pronose malu decu da ih dodirne glavna zvezda. Visoko rangirani katolicki svestenik i deca - sta ti je asocijacija?
June 9Jun 9 1 minute ago, x500 said:Evo, sad ce da krene, samo sto nije. Znas, osusila im se usta od pljuvanja po ljudima u Beogradu pa im treba vremena da se napune pljuvacne i druge zlezda. Papa, kao istoriska figura, i Spanija, gde ces bolji slagvort za dobronamernu drugarsku kritiku. Ono sto se pricalo o grdoj sudbini bogumila, to nije nista sta ce dad da bude u ovom kontestu.Vidi ovo - crkveno lice, statua Bogorodice i zlatne ruzeOno sto sam ja ustvari pokusala da nadjem je jel Spanci u Spaniji izadju na neki gledaniji TV u trenutku Papinog dolaska, uzmu skriptu iz sociologije, i krenu naucno, ono pljunu medju prstice i raspale na TV Nuovo Madrid Uno - e ova ruzica, to vam je naime klasicno zlatno telo, fetisizam...A ovi nasi levicari - gde ce oni kritikovati bilo sta sto nema prefiks srpski, nemoj da se zezamo. Pa nisu oni neke MAGE.9 minutes ago, Dsnake said:Kako isti, najgori smo, samo kod nas se ovako vređaju i ponižavaju vernici. Umesto da budemo zahvalni što država ulaže novac da skrene ljudima misli sa teških tema kao što su razgrađeni ljudski ostaci zabetonirani u buretu.U sledecem koraku, ocekujem da timovi sociologa zaredaju po grobljima kad neko daje 40 dana i objasne ljudima da upraznjavaju paganski ritual i da su seljani fetisisti. Jer ono, nije kao da postoji mesto i vreme za sve i da neka brda treba zaobici.