June 10Jun 10 15 minutes ago, Hermetico said:Hvala, brate @adam I ateisti su protiv istopolnih brakova, homofobija je komplikovana tema jako. Dublje ukorenjena i od crkve i od nauke.za razliku od ateista koje u principu niko ni za sta ne zarezuje, crkva se pita.
June 10Jun 10 3 minutes ago, adam said:za razliku od ateista koje u principu niko ni za sta ne zarezuje, crkva se pita.Ateisti su na vlasti i itekako se pitaju - Vucic, Dacic, SMali i ABrnabic. Niko od njih nije ni v od vernik. Dobro, osim sto su ateisti, imaju i druge "osobine" i one ih cine OKG. Zamisli da se vernici skupe da ganjaju ateiste zato sto nikad se ne zna kada medju njima moze da bude neka nova ABrnabic ili SMali
June 10Jun 10 4 minutes ago, adam said:za razliku od ateista koje u principu niko ni za sta ne zarezuje, crkva se pita.Prebacili ste na pricu oko homofobije, onako sa Pojasa na gejeve. Gej brakove mozete da uvodite ili demokratski, postepenom edukacijom stanovnistva oko brakova, pa za xy godina, ili autoritarno kao sto se seku Kosovo, davanje dela Srbije Kinezima, drugog dela i izvora pijace vode Rio Tintu, kao sto se odnose izborni zakoni.Ako cete demokratski ko sto je to bilo u pomenutoj Spaniji, onda to nece biti sutra. Ako cete da se presece autoritarno, onda bi nam valjao neki autoritarni vodja cvrste ruke i jos cvrsceg penisa da resi to solo. Naravno bilo bi zgodno da negde celni ljudi oko njega takodje budu gej orijentacije sto bi minimiziralo neku konzervativnu opoziciju unutar vladajuce stranke, mozda cak ako se sme mastati da ima stranku sa citavom gej mrezom u podstrukturi koja funkcionise kao neko jezgro stranke za networking i napredovanje i izbijanje na druge key pozicije.Jos samo kad bi imali negde da nadjemo takvog coveka i takvu organizaciju :(
June 10Jun 10 2 hours ago, Mel said:SPC nije pristala da ucestvuje u igrokazu, SPC je institucija uzeta pod kontrolu Vucica najdirektnije. Ne mozes da imas crkvu potpuno kontrolisanu od strane drzave i da je tretiras kao neki nezavisni entitet. SPC je kidnapovana. To i mnogi vernici vide i misle btw. Evo skole su dobile da vode decu na Expo. Hocemo i skole da pljujemo jer ucestvuju u igrokazu iako znamo da su pritisnte od strane mafije?Nije?Onda se nije ni prodavala ova kaseta ispred hramova krajem 80ihSPC je uletela u zlo kolo jos sa smenom zivog Patrijarha Germana svitcem Pavlom koji dovede Amfilohija, Pahomija, Kacavendu, Artemija i sav ovaj cirkus nedostojni u vrh SPC.Kada mi namecu paganske obicaje - to nije moja crkva.Izmedju mene i Boga ne treba posrednik, a ni salter sa svestenicima na njemu.Neukoj marvi da pokazes kamicak na putu i kazes da je svet i blagorodan - dici ce hram oko njega da naplate Bozju pomoc.Nije do komunista - do mentaliteta je....
June 10Jun 10 12 minutes ago, x500 said:Ateisti su na vlasti i itekako se pitaju - Vucic, Dacic, SMali i ABrnabic. Niko od njih nije ni v od vernikodakle ovo? sem brnabić ova trojica se predstavljaju kao srbi pravoslavci, a pretpostavljam da ih i spc smatra vernicima.
June 10Jun 10 1 minute ago, kronostime said:Nije?Onda se nije ni prodavala ova kaseta ispred hramova krajem 80ihSPC je uletela u zlo kolo jos sa smenom zivog Patrijarha Germana svitcem Pavlom koji dovede Amfilohija, Pahomija, Kacavendu, Artemija i sav ovaj cirkus nedostojni u vrh SPC.Kada mi namecu paganske obicaje - to nije moja crkva.Izmedju mene i Boga ne treba posrednik, a ni salter sa svestenicima na njemu.Neukoj marvi da pokazes kamicak na putu i kazes da je svet i blagorodan - dici ce hram oko njega da naplate Bozju pomoc.Nije do komunista - do mentaliteta je....svitac Pavle je koliko se secam odigrao vrlo politicki obojenu ulogu oko smene Milosevica.Niko te ne tera da ides na salter. Ni mene ne tera. Niti me je kad terao. Ali me smara kad ljudi misle da su boljji od drugih ljudi jer su oni naucno orijentisani i znaju da Boga nema, a ne ako neki paganini koji idu u crkvu. Ne izmisljajte toplu vodu. Pogledajte zapadne drzave. Oni bi se zgadili da im neko predlozi da jasu svoje svestenike, bez obzira sto ih vecina sad spadjau u ateiste i agnostike. Zadnji put kad ste tako hteli revolucionarno, revolucionarno ste ucestvovali u zameni DSa osvedocenim cistim fasistima iz 90ih.Isto ovako je nekako bila atmosfera na PPPu, znamo mi najbolje.Dobro doduse sad vas malo westerosi prate, ispade Srbija AVangarda za Ameriku kao u onom vicu o Svedskoj. Ali ne menja na mojoj poenti. Nekad treba zgaziti na kocnicu i gledati kud svi Turci pa biti mali Muja.
June 10Jun 10 11 minutes ago, Kabeza said:odakle ovo? sem brnabić ova trojica se predstavljaju kao srbi pravoslavci, a pretpostavljam da ih i spc smatra vernicima.Pricaju i da su za ulazak Srbije u EU, a i UvdL ih voli a.k.a "Dragi Aleksandre". Makron se ljubi u dupe sa AV, a o Merkel da ne govorim. Dakle, Srbi pravoslavci koji su za EU
June 10Jun 10 10 minutes ago, Mel said:svitac Pavle je koliko se secam odigrao vrlo politicki obojenu ulogu oko smene Milosevica.Niko te ne tera da ides na salter. Ni mene ne tera. Niti me je kad terao.Ali me smara kad ljudi misle da su boljji od drugih ljudi jer su oni naucno orijentisani i znaju da Boga nema, a ne ako neki paganini koji idu u crkvu. Ne izmisljajte toplu vodu. Pogledajte zapadne drzave. Oni bi se zgadili da im neko predlozi da jasu svoje svestenike, bez obzira sto ih vecina sad spadjau u ateiste i agnostike. Zadnji put kad ste tako hteli revolucionarno, revolucionarno ste ucestvovali u zameni DSa osvedocenim cistim fasistima iz 90ih.Isto ovako je nekako bila atmosfera na PPPu, znamo mi najbolje.Dobro doduse sad vas malo westerosi prate, ispade Srbija AVangarda za Ameriku kao u onom vicu o Svedskoj. Ali ne menja na mojoj poenti. Nekad treba zgaziti na kocnicu i gledati kud svi Turci pa biti mali Muja.Da Bog nije stvorio Evu ne bi bilo prvobitnog greha, izgona iz raja a ni potrebe za religijama i njihovim svestenicima.A ni svecima i relikvijama posle toga...Sto ne stvori sebi gospodju umesto da eksperimentise sa nama smrtnima i nistima?
June 10Jun 10 21 minutes ago, x500 said:Pricaju i da su za ulazak Srbije u EU, a i UvdL ih voli a.k.a "Dragi Aleksandre". Makron se ljubi u dupe sa AV, a o Merkel da ne govorim.Dakle, Srbi pravoslavci koji su za EUkad je u pitanju crkva i pricaju i rade. ljube ikone, stoje u prvom redu o praznicima, obrcu kolac s popovima kad je slava crkve, grada, opstinskog auta... kad je eu u pitanju jedno pricaju a drugo rade. ima razlike.
June 10Jun 10 Just now, adam said:kad je u pitanju crkva i pricaju i rade. ljube ikone, stoje u prvom redu o praznicima, obrcu kolac s popovima kad je slava crkve, grada, opstinskog auta...kad je eu u pitanju jedno pricaju a drugo rade.ima razlike.Idu na sve EU sastanke, prave municiju za Ukrajinu, peze pred EU vladikama, daju ogromne subvencije EU firmama, kupuju EU oruzje (avione i helikoptere)... Rade sve sto EU trazi od njih, barem pred kamerama.Nema razlike, jednako su vernici kao sto su i EU-fili. Samo koliko je njima u zajednickom interesu.
June 10Jun 10 4 hours ago, Filozof manijak said:Samo taj klinac veruje u Supermena, ako me kapiraš. I njemu na na neki način vera olakšava poslednje dane.Esid; ili je ovde problem samo hrišćanstvo?Nigde nije problem hrišćanstvo, niti bilo koja druga religija ili uverenje. Poenta je da religija, a još manje neka crkva nema tapiju na dobrotu, pomoganje ljudima u nevolji ili nefizičke i neovozemaljske svetove (da ne kažem nepostojeće).Ova tema i moja kritika se odnose na SPC, preciznije kriminalnu firmu koja upravlja skoro svim verskim objektima u Srbiji i zadužena je za program, propagandu i odnose sa javnošću koja te objekte posećuje. A to je velika većina danas. Ta firma sve što radi, radi na štetu države i naroda koji u njoj živi, a zarad ličnih interesa rukovodećeg kadra. Kome se ne sviđa kada se ovako sroči - žalim slučaj.Ima i velikih vernika koji se kad brane neodbranjivo, pozivaju na propovedanje da je crkva=vernici, a ne neki tamo vladika ili patrijarh, ali na to ne treba trošiti vreme i reči.5 hours ago, Filozof manijak said:Ne sarađuju, odnos je poslušnički, što i donošenje pojasa u Srbiju dokazuje.Vernike imaš i među studentima, izjednačavati vernike i sendvičare je baš preterano, da ne kažem bezobrazno.Žao mi je što ću ovo reći, ali čitajući te ovako, mislim da predrasude prosto vrište iz tebe.Ja prvi nisam vernik, ali nikad meni vernici nisu ništa zabranjivali niti me gledali popreko. Uvek, i ponavljam uvek, problem je vlast, svetovna i crkvena.Imaš i među SNS pristalacima dobre ljude koji veruju u sve što im psiho govori, koji nisu tu ni zbog sendviča ni priveliga, već zato što je to najbolje za ovu zemlju. Znam ih lično, poprilično su mi bliski. I napad na vlast, državnu, vide kao napad na državu i njih. Potpuno isto kao što i vernici napad na patrijarha, vladiku, papu, muftiju, a i na ponekog sveca koji je pre upokojenja bio zločinac nivoa da mu i Lucifer pozavidi, vide kao napad na njihovu veru i njih same.
June 10Jun 10 Ja sa takvima nemam problem, i za mene je čovek kao osoba mnogo više od njegovih verskih ili političkih uverenja.
June 10Jun 10 Taj studentski parlament u NS, čiji je, od studenata u blokadi, ili ovih što žele da uče? Nemam pojma kakva je situacija na NS univerzitetu.
June 10Jun 10 tribina je u rektoratu, kao sto je bila i u domu kulture studentski grad u bgdjasno mi je da se na pomen uticaja crkve na srbe vidi neki ekstrem kao sto su zabrana abortusa i nosenje halja od kostrijeti ko da je 17. vijek, pa je zakljucak da je besplodan, ali ne, uticaj je nametanje optike i izgleda ovako ili kao tribine u domu omladine, a ima ih mali milion vec godinama, u ciklusima kojih je mislim sada cetiri paralelno, npr aktuelna 'Diskusioni panel “Od ekologije prirode do mentalne ekologije — šta sve zaista zagađuje svet?' arhiepiskopije bgd karlovackenevazno je koja studentska organizacija je na uni ns u pitanju ako govorimo o uticaju, ne tumacimo studentski pokretinflitracija crkve u svetovnu sferu je odavno otisla jako daleko, nije nam u centru paznje jer naravno biramo kulturne programe na koje idemo, a ovoga nema na bitefu, u sinepleksu niti na koncertima koji nas zanimaju. krivica je na podilazecim (nasim) medijima sto temu drze ispod povrsine. Edited June 10Jun 10 by morgana