Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

Just now, Mel said:

U sledecem koraku, ocekujem da timovi sociologa zaredaju po grobljima kad neko daje 40 dana i objasne ljudima da upraznjavaju paganski ritual i da su seljani fetisisti. Jer ono, nije kao da postoji mesto i vreme za sve i da neka brda treba zaobici.

Mislim da malo preteruješ, a deluje mi da nisi ni gledala pomenuti utisak nedelje. Svakako je tema komentarisanja događaja potpuno minorna u odnosu na sam događaj, koji možda ni nema neki uticaj na društvo, kakav mu se pripisivao u trenutku dok se dešavao. A na temu razumevanja drugih ljudi iz ugla ateiste preporučujem ti da pogledaš agelast o vampirima, ako nisi, mnogo prijatnija i razumnija priča od ovog svrdla.

• Replies 9.5k
  • Views 680.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mraki
    mraki

Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

1 minute ago, Dsnake said:

Mislim da malo preteruješ, a deluje mi da nisi ni gledala pomenuti utisak nedelje. Svakako je tema komentarisanja događaja potpuno minorna u odnosu na sam događaj, koji možda ni nema neki uticaj na društvo, kakav mu se pripisivao u trenutku dok se dešavao. A na temu razumevanja drugih ljudi iz ugla ateiste preporučujem ti da pogledaš agelast o vampirima, ako nisi, mnogo prijatnija i razumnija priča od ovog svrdla.

Jesam. Malo mi je zasmetao taj prisno domacinski nastup u necemu sto je jedna vrlo gledana emisija i jos znajuci da Orci vec danima bezuspesno pokusavaju da ispinuju dogadjaj. Dogadjaj je objektivno minoran, i trebalo ga je iskulirati totalno sa nase strane, i krivo mi je sto nije.

Pogledacu agelasta o vampirima, hvala. Ovde se generalno kace dosta dobri i zanimljivi podkasti ovih dana.

49 minutes ago, x500 said:

Gde si video da na koncertu pronose malu decu da ih dodirne glavna zvezda. Visoko rangirani katolicki svestenik i deca - sta ti je asocijacija?

Svaki koncert Desingerice. Sledece pitanje?

47 minutes ago, Mel said:

U sledecem koraku, ocekujem da timovi sociologa zaredaju po grobljima kad neko daje 40 dana i objasne ljudima da upraznjavaju paganski ritual i da su seljani fetisisti. Jer ono, nije kao da postoji mesto i vreme za sve i da neka brda treba zaobici.

Sta ce ti timovi sociologa, svako ko ista zna o rimskim obicajima zna da je to direktni nastavak njihove tradicije po kojoj jednom godisnje Pluton pusta duse umrlih na povrsinu da vide kako stoje njihovi naslednici, da li su srecni i uspesni. Nikakve veze s hriscanstvom nema, cist paganski obicaj, cak nije ni modifikovan za razliku od nekih drugih.

3 minutes ago, Sammael said:

Sta ce ti timovi sociologa, svako ko ista zna o rimskim obicajima zna da je to direktni nastavak njihove tradicije po kojoj jednom godisnje Pluton pusta duse umrlih na povrsinu da vide kako stoje njihovi naslednici, da li su srecni i uspesni. Nikakve veze s hriscanstvom nema, cist paganski obicaj, cak nije ni modifikovan za razliku od nekih drugih.

Bukvalno nije u tome poenta. Evo recimo imas ruznu seficu, jel odes ti kod nje u kanc i kazes joj dobar dan gospodjo, Vi ste naime vrlo ruzni. Postoje i naucne elaboracije lepote i ruznoce, da pomenem.

A ko bi u slučaju Marije Vasić i Utiska nedelja trebalo biti ta ružna šefica?

Edited by Filozof manijak

Just now, Mel said:

Bukvalno nije u tome poenta. Evo recimo imas ruznu seficu, jel odes ti kod nje u kanc i kazes joj dobar dan gospodjo, Vi ste naime vrlo ruzni. Postoje i naucne elaboracije lepote i ruznoce, da pomenem.

Analogija nema bas nikakve veze, osim ako te ne pita neko sa strane da li ti kao naucnik za elaboraciju lepote i ruznoce mozes da procenis lepotu sefice na osnovu trenutnih standarda koji vaze u nasem drustvu.

Pahuljavost nije kvalitet koji cenim, jbg. Ne mozemo kontrolisati sta drugi ljudi pricaju, samo svoje reakcije na to.

3 minutes ago, Mel said:

Imao sam u firmi jednog sefa koji je pretvorio radno mesto u oltar: krst, ikona na zidu, na ekranu pozadina takodje crkvena....

Kad god sam sedao za kompjuter da ispravim sta je zasrao - prvo se prekrstim, celivam tastaturu i ostavim 20 dinara ispod monitora.

Valja se.

Onda pocnem da se bavim ovozemaljskim poslovima.

s_d

I da ponovim, ovo je MAGA narativ 1/1 o tome kako su levicari uvredjene pahulje i niko ne treba da se autocenzurise i koristi poseban recnik nego treba da upraznjavamo slobodu izrazavanja. Osim naravno, ako se ne prica o temama koje vredjaju MAGA ekipu, u kom slucaju te koji vredjaju treba strpati u zatvor.

4 minutes ago, Sammael said:

Pahuljavost nije kvalitet koji cenim, jbg. Ne mozemo kontrolisati sta drugi ljudi pricaju, samo svoje reakcije na to.

Upravo ovo. Na profesoru sociologije je da daje svoja smatranja/viđenja.

Na nama, ili još bolje, studentskom pokretu, ili još bolje adminima naloga fakulteta na društvenim mrežama je da prosto iskuliraju smatranje jednog sociologa ako im se isto ne dopada.

Edited by Filozof manijak

1 minute ago, Filozof manijak said:

Upravo ovo. Na profesoru sociologije je da daje svoja smatranja/viđenja.

Na nama, ili još bolje, studentskom pokretu, ili još bolje adminima naloga fakulteta na društvenim mrežama je da prosto iskuliraju smatranje jednog sociologa ako im se isto ne dopada.

Najsmesnije mi je sto se meni Marija Vasic kao osoba ne dopada ni najmanje, naprotiv, odbojna mi je. Ali cu zauvek braniti njeno pravo da smatra nesto iz svoje profesije. Kad vec svi smatraju stvari za koje nisu ni najmanje kompetentni, moze vala i ona nesto zasta jeste.

plus je savršena meta za napadanje jer je - bivša Čankova žena.

To mi je najgadnije od svega.

3 minutes ago, Sammael said:

I da ponovim, ovo je MAGA narativ 1/1 o tome kako su levicari uvredjene pahulje i niko ne treba da se autocenzurise i koristi poseban recnik nego treba da upraznjavamo slobodu izrazavanja. Osim naravno, ako se ne prica o temama koje vredjaju MAGA ekipu, u kom slucaju te koji vredjaju treba strpati u zatvor.

Ne treba nikog strpati u zatvor zato sto je rekao svoje, moja kritika je bazirana na korisnosti i stetnosti ovoga sto je time trigerovano, a koje je bilo dosta lako anticipirati.

Pri cemu ko je ovde MAGA ekipa? Ja? ali ja nisam uvredjena, najbolje da sam cekala da vidim Pojas. Nasi sugradjani koji su cekali? Oni su svi MAGE jer se vredjaju sto im je neko suknuo da su ta njihova verovanja sranje? OKG? Oni su uvredjeni? Pa najbolje da jesu, danima se mole Bogu da neko kaze nsto sto bi mogli da ispinuju.

Znaci sad ako tamo ima neka MAGA, koja lepo saradjuje sa OKG, i ti MAGAovci jedu piletinu, ja onda ne smem, moram prasetinu. Ne smem da pijem vodu. Da ne ispadne neka slicnost.

Bas jeftino.

2 minutes ago, Sammael said:

Najsmesnije mi je sto se meni Marija Vasic kao osoba ne dopada ni najmanje, naprotiv, odbojna mi je. Ali cu zauvek braniti njeno pravo da smatra nesto iz svoje profesije. Kad vec svi smatraju stvari za koje nisu ni najmanje kompetentni, moze vala i ona nesto zasta jeste.

Ima ona pravo da smatra, mislim da niko nije rekao da neko ne treba da ima pravo da kaze tako nesto. Ja sam izrazila nezadovoljstvo sto nastup nije bio pametniji, eto toliko. Po meni nije bilo ni mesto ni vreme i nista pozitivno nije ispalo iz toga. Ima neki kontekst i van te ucionice za sociologiju koja se izmestila u Utisak, pa je mogla, ali nikako morala, i to da uzme u obzir.

Just now, Mel said:

Ima ona pravo da smatra, mislim da niko nije rekao da neko ne treba da ima pravo da kaze tako nesto. Ja sam izrazila nezadovoljstvo sto nastup nije bio pametniji, eto toliko. Po meni nije bilo ni mesto ni vreme i nista pozitivno nije ispalo iz toga. Ima neki kontekst i van te ucionice za sociologiju koja se izmestila u Utisak, pa je mogla, ali nikako morala, i to da uzme u obzir.

Nastup je bio intelektulano pošten, u skladu sa onim šta naučna disciplina kojom se ona bavi kaže o takvim događajima...

To što bi ti da ona ne bude intelektulano poštena, i da zbog toga što bi to nekog povredilo prećuti, to je tvoj problem, ne njen...

Edited by radisa