Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

3 minutes ago, Tutankamon said:

Bugari su Savu u roku od odmah proglasili za sveca...jos ga slave...

Jesu, vrlo je postovan svetac u Bugarskoj.

• Replies 9.5k
  • Views 680.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mraki
    mraki

Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

Ma ne, bio je srednjevekovni princ operisan od koncepta atentata. Vi ste stvarno piš. Vi se više razočaravate što on nije bio bezgrešan nego ljudi koji ga obožavaju. Otkriću vam jednu tajnu, ali nemojte nikom reći: Mnogi sveci nisu bili bezgrešni, ne postaje se svetac stvarno zato što mrava nisi zgazio. Ona sveta Marina čekićala džavla like there's no tomorrow. Gledam baš sliku pre neki dan, ne liči na sveticu uopšte. I to nešto dok je bila tinejdžerka.

d85e294d47ed7943479393b70d1bd0c0.jpg

Ali zar vama to uopšte nije kjut? Klinka koja čekića demončića koji se koprca. Ima šmek, ima priču. Meni je zabavno. A verovatno je u stvarnosti čekićala neke bogumile ili tako nekoga. Đavola nije sigurno.

@JozoMujica Hvala ti za ovo pominjanje ljudi koji obožavaju sport. To je recimo jedna od glupljih i gorih stvari na svetu, možda i najgluplja i najgora. Svaki dinar uložen u to je dat u ruke Sotoni lično. A izgovori su isti: tačno je da fudbal održava nacionalizam, nasilje, kriminal, klađenje, zbog toga uglavnom trenutno i postoji i tome služi. Ali to je zbog ovih novih generacija vernika, sačuvaj me bože njih oni su zlo. Ali nije red da se mi odričemo uživanja zbog 90% trulih jabuka koje mute vodu. Mi nismo ti vernici, mi smo pravi vernici, oni koji umeju da čitaju između redova i razumeju tu ultimativnu lepotu i vrlinu, koja je tolika da mu se da oprostiti što je ukorenjen u zlu bez premca na planeti, u odnosu na bilo kakvu korist koju donosi ovom svetu. Možda ima gorih stvari, ali one imaju neku praktičnu logiku i upotrebnu vrednost. Pa se ja opet ne podsmevam, nekima to čini život lepšim, ispunjenijim. Al ću da počnem, treba valjda i ja da se zabavim u životu što ja za sve moram da imam razumevanja. dry

Edited by Hermetico

Bugari najvise vole Milutina. Citav kult oko njega se razvio u Sofiji.

Edited by G. L.

ko sme da prizna da su nemanjici ustvari bugari

Edited by ultra plasticni

Što ti platiš kartu za utakmicu klubu koji organizuje kriminalnu scenu Srbije? Kakav je tvoj izgovor, što si ti bolji od nekoga ko plaća crkvu? Ti klubovi isto ne plaćaju porez, ako sam dobro skontao, organizuju prodaju droge, reketiranje, ubistva, klađenje, jedno su sa državom, bruka zarađuju od prodaje alkohola deci, imali su svoje paravojne formacije, svaka utakmica neko dete strada u mukama, mrze se zbog njih ljudi iz drugih gradova zemalja, ili iz istog grada jer je tata jednog bio za ovaj klub a tata drugog za onaj. I ne samo da plaćate kartu nego i decu vaspitavate da to gledaju i da je to super i velika lepa tradicija... Čega? Evo ja ne kapiram. Ne kapiram da me ubiješ, šta kao neko lepše dribla a neko ne. Pa šta? Msm svaka mu čast ali zašto se ljudi ubijaju oko toga i kakvo je opravdanje da razuman obrazovan čovek u tome učestvuje? Nikad nisam kontao, ne kontam i jedino što su ikad uspeli da mi kažu u prilog tome da grešim je prosto to, dogmatski: brate, ne kontaš. Pa ne kontaš ni ti crkvu, jebiga.

Edited by Hermetico

Ovo sto kaze @Hermetico je 100% tacno. Svetitelji nisu agresni, avini, cisti i ljudi koji su uvek bili u pravu. Svetost u hriscanstvu nije eticka kategorija, vec ontoloska.

49 minutes ago, glibav said:

Najnovija prica koju sam video na tw je da je porodica Vucic iskesirala milion evra za ovaj pojas. Siroko. Da imamo neko tuzilastvo da ispita odakle porodici Vucic milion evra ali jbg.

Kvota 1.05 da dolazi nesto iz Jerusalima

@Hermetico udario u temelje

Edited by villiem

3 hours ago, adam said:

ja nikog ne ignorisem. podsmevam se i evangelistima kad padaju u trans i jevrejima koji uhvate zivu kokos za noge pa njom masu u krug deci iznad glava (ima to kod ortodoksnih jevreja), mormonima, ovima sto se guraju da vide papu, penzionerima koji vezu pionirsku maramu jal u kuci cveca, jal u kumrovcu isto kao i ovima sto cekaju satima i satima da bi se poklonili svojoj relikviji. istina, ne pisem na ovoj temi o tome jer je ovo tema o spc.

jos nesto moram da primetim - ti si opleo po drugim religijama onako bas nestedimice (prepipana muda su mi hajlajt D) a bunis se sto su tvoji na tapetu. interesantno...

i naravno da ce ljude interesovati nesto sto do sad nije vidjeno na nasim prostorima. nije da imamo medjugorje pa smo navikli.

Pa to, ti se podsmevaš, ja se ne podsmevam, volim da se podsmevam ali ne ljudima o čijim životima ništa ne znam i koji ni na koji način ne pokušavaju da mi se nametnu kao predmet podsmeha.

U ovom (a uglavnom i u svakom drugom) slučaju nemam ništa protiv podsmevanja crkvenim velikodostojnicima, ali podsmevati se random Slavici/Miletu za koje ne znam kako je došlo do toga da budu u tom redu, malo mi onako...

Uzgred, odakle to da su ovi moji? lolol

27 minutes ago, villiem said:

Kvota 1.05 da dolazi nesto iz Jerusalima

@Hermetico udario u temelje

Veze Marka Đurića...

"Zavetni kovčeg, samo u Beogradu, prvi put posle 6000 godina"

dupli, sjebalo se

Edited by Hermetico

24 minutes ago, Sammael said:

Veze Marka Đurića...

"Zavetni kovčeg, samo u Beogradu, prvi put posle 6000 godina"

Jebiga bar imaju dobru mjuzu D

@Hermetico

Ti si umetnik, zar ne?

Just now, G. L. said:

@Hermetico

Ti si umetnik, zar ne?

Misliš da li sam ja ovde zadužen za kulturu i izgovaranje naglas teških istina? Često ;/

Edited by Hermetico

3 minutes ago, Hermetico said:

Misliš da li sam ja ovde zadužen za kulturu i izgovaranje naglas teških istina? Često ;/

Ne to.

Vokacijski pitam. Cini mi se da sam to negde procitao, ali ne bih da nagadjam.

1 minute ago, G. L. said:

Ne to.

Vokacijski pitam. Cini mi se da sam to negde procitao, ali ne bih da nagadjam.

Šalim se. Jesam, od kad sam bio sasvim mala biba ;/ Moraš da razumeš mi nerado odgovaramo na to pitanje jer je istorijski to značilo tamnicu, lomaču ili gore

Edited by Hermetico