Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

Svi veliki umetnici su bili ili verujuci ili bogoborci. Ne postoji vrhunska umetnost bez posvecenja visem principu.

• Replies 9.5k
  • Views 681k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mraki
    mraki

Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

1 minute ago, Lord Protector said:

Svi veliki umetnici su bili ili verujuci ili bogoborci. Ne postoji vrhunska umetnost bez posvecenja visem principu.

To ako umetnoscu smatras samo onom crkvenom. Vrhunska umetnost je malo siri pojam i cesto je totalno razdvojena od religije.

5 minutes ago, Lord Protector said:

Umetnici nisu ni poznati kao racionalni ljudi. Stavise, ima mnogih koji su caknuti, percipiraju svet na neki osoben nacin.

Ali narod opet ide da u redovima čeka,.i gleda njihova dela

Esid: kao da vidim neki patern tu..D

Edited by Filozof manijak

ne moze da se crta razlomljena violina, a da svevisnji nije parametar. ni popis bivsih ni ajkula u formaldehidu.

zapratite me za vise banalnih ali tacnih umj primjera.

Edited by morgana

5 minutes ago, Lord Protector said:

Pozdravili te Pikaso, Matis, Mone, Verdi, Brams, Bize, Ravel, Rimski-Korsakov, Bunjuel, Antonioni, Breht, Bukovski, Čehov, Gorki, Rable, Bernard Šo, Saramago, Kjubrik, Džon Hjuston, Orson Vels...

Edited by vememah

Ljudi u redovima cekaju i da napune stadion i gledaju umetnike sa loptom.

I tu vidim neki patern.

Bogorodicina krpa - loše

Krpena lopta - dobro

Sto se tice pojasa Bogorodice, ako je autentican, sto je malo verovatno, jer je bilo mnogo falsifikata i prevare, bio bi sa opravdanjem predmet ako ne obozavanja onda strahopostovanja. To je pojas iznad utrobe koja je podarila svetu Spasitelja, a on je po svim tradicijama najznacajnija licnost celokupne svetske istorije, konvergencija ljudskog i Bozanskog, centar Vasione. Zato je Jovan Krstitelj i rekao Isusu da nije dostojan ni da mu pertle na cipelama odreši. Svaki hram koji su hiljade umetnika, arhitekata, graditelja,vajara tokom hiljada godina oslikale, projektovale, su bleda slika zivog Isusa i odsjaj Bozanskog.

Edited by Lord Protector

3 minutes ago, vememah said:

Pozdravili te Pikaso, Matis, Mone, Verdi, Brams, Bize, Ravel, Rimski-Korsakov, Bunjuel, Antonioni, Kjubrik, Džon Hjuston, Orson Vels...

Procitaj sta sam rekao, vernici ili bogoborci. Jel znas sta su bogoborci?

Jeste, i zato bi bio gadan greh zloupotrebiti ga za borbu protiv sopstvenog naroda.

16 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Umetnici nisu ni poznati kao racionalni ljudi. Stavise, ima mnogih koji su caknuti, percipiraju svet na neki osoben nacin.

Pa zato je i blisko misticizmu i religioznom iskustvu. To je prolazak kroz Hakslijeva vrata percepcije. Doors Dzimija Morisona.

28 minutes ago, Lord Protector said:

ili su vernici ili nisu?

slazem se.

1 hour ago, adam said:

oh, pa nemoj mi reci da ne znas? onoliki narod da se skupi a da crkva ne zaradi....

Kako tačno zarađuje ako

Vernici koji se poklone Časnom pojasu Presvete Bogorodice u Hramu Svetog Save dobijaju osveštanu traku koja je napravljena prema originalnom pojasu. Trake se dele u malim kesicama i dolaze zajedno sa uputstvom za upotrebu i molitvom.

?

Odbija im se od poreza na dobit? Ups... D

16 minutes ago, Lord Protector said:

Svaki hram koji su hiljade umetnika, arhitekata, graditelja,vajara tokom hiljada godina oslikale, projektovale, su bleda slika zivog Isusa i odsjaj Bozanskog.

I u svima Isus prikazan kao plavusan, pravi nordijski tip, a najverovatnije je bio kao tipicni Mediteranci: tamne kose i malo tamniji.

fantom