Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

18 minutes ago, Zaboravan said:

Zanimljivo je gađenje na ovaj event soldinog broja forumaša koji su nekada poleteli da spremaju/finansiraju halal hranu za talase migranata koji su prolazili kroz Srbiju.

fantom

vrchju signaling fazoni.

16 minutes ago, Hermetico said:

Čitam pomalo mreže o ovome. Šta ja znam. Pradeda je bio monarhista, slavio slavu, ali nije nikad ništa s popom hteo, ni da ga opoje ni ništa. Video ih kako žderu dok je bila neka glad i prezupčio, al ostao vernik. Deda pobegao pravo iz bogoslovske škole u Bor u rudnik kao da radi a zapravo da vrbuje vršnjake za SKOJ. On nije bio vernik. Predvodio oslobađanje Trsta, odbio direktno naređenje da vojsku predvode katolički sveštenici, sjebo karijeru doživotno. Ako nema popova - nema popova, citiram. Ali je posle rata kao (doživotni) major KOSa insistirao da prababa i pradeda slave slavu kod njega u stanu u vojnom Soliteru 6 na Autokomandi kad se nađu zavejani u Begeu. Keva nekrst, ćale nekrst, ja i dalje, šveca se krstila, nek je živa i zdrava svi smo bili proslavili. Kad sam bio sasvim mala biba, baba me nosila u naručju na slavu u selo, Miokovce kod Čačka, rano sam počeo da pričam i odma mnogo i napušim popa najstrašnije otkud on zna da bog postoji jel nekad video boga i sve to tako. Nisam još umeo da hodam, majke mi. Baba tela da me udavi u kolevci, deda-ujak, kod kog se slava slavila, samo reko neka ga da vidimo jel ume pop da objasni, što? Spokojni sam nekrst iz Čačka, više puta branio tu poziciju fizički jer se tamo to vrlo ozbiljno shvata. Poenta priče? Danas što se tiče ovih ateista koji se posmevaju vernicima imam da kažem samo: Kad vidim te nabeđene mangupe, smešni su mi majke mi. Tolika potreba da se osetiš nadmoćno jer si kao prosvećen i mnogo pametan sama po sebi dokazuje da nisi. Ne treba se s tim uopšte raspravljati, živce čuvati za nekog mudrijeg i ćao.

Eto, taj Trst ziv ne moze da ostane, dal zbog drugova iz Miokovca dal zbog drugova iz Atenice. fantom

• Replies 9.5k
  • Views 681k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mraki
    mraki

Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

6 minutes ago, Mel said:

vrchju signaling fazoni.

Eto, taj Trst ziv ne moze da ostane, dal zbog drugova iz Miokovca dal zbog drugova iz Atenice. fantom

Iz Debelice, Miokovci su ćaletova linija. S Atenicom mi veze nemamo, oni su ti seljačine ;/

• Popular Post
7 minutes ago, Zaboravan said:

Zanimljivo je gađenje na ovaj event soldinog broja forumaša koji su nekada poleteli da spremaju/finansiraju halal hranu za talase migranata koji su prolazili kroz Srbiju.

fantom

ja taj halal za izbeglice uopste ne vidim kao religozni nego kao ljudski momenat - zelju onih koji pomazu da tim ljudima pruze dodatnu podrsku u paklu kroz koji prolaze. hrana je mogla biti bez mesa i ne bi bilo nikakvih problema al neko se potrudio da tim ljudima dodatno izadje u susret. dobili su kroz taj halal podrsku koju niti su trazili niti su ocekivali a i te kako im je bila potrebna.

to je empatija i nema veze s religijom. to bi trebali imati i vernici i nevernici al ne zivimo u idealnom svetu. jebiga...

6 minutes ago, adam said:

ja taj halal za izbeglice uopste ne vidim kao religozni nego kao ljudski momenat - zelju onih koji pomazu da tim ljudima pruze dodatnu podrsku u paklu kroz koji prolaze. hrana je mogla biti bez mesa i ne bi bilo nikakvih problema al neko se potrudio da tim ljudima dodatno izadje u susret. dobili su kroz taj halal podrsku koju niti su trazili niti su ocekivali a i te kako im je bila potrebna.

to je empatija i nema veze s religijom. to bi trebali imati i vernici i nevernici al ne zivimo u idealnom svetu. jebiga...

Ljudski momenat bi bio dati tim nesrećnicima što više energije u obliku hrane koja je dostupna na ovom području.

Što više.

A to što ti kažeš je sviranje q.

Ljudski momenat i poštovanje je kada prijatelja muslimana ugostim bez svinjetine, čvaraka, šunke, jer poštujem njegovu religiju ili tradiciju.

N1 Info RS
No image preview

Patrijarh Porfirije: Neki ne razumeju i preziru ovo što r...

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije poručio je, na liturgiji koju je služio pred Časnim Pojasom Presvete Bogorodice, da "ovih dana posto

Patrijarh Porfirije: Neki ne razumeju i preziru ovo što radimo, bez gneva se molimo i za njih

"Postoje neki koji preziru našu smirenost, to što idemo da se osnažimo u dobru, da se osnažimo u vrlini, to što dolazimo ovde sa željom da grlimo sve, da praštamo i da tražimo oproštaj, to što razumemo da nismo savršeni", rekao je patrijarh Porfirije, u hramu Svetog Save na Vračaru, saopštila je Informativna služba.

Kako je dodao, "to preziru, odbacuju i kleveću mnogi iz neznanja, a mnogi upravo zbog toga što nisu prepoznali Gospoda kao svog pastira, što su u zabludi i imaju druge mesije".

Edited by Jeremija

11 minutes ago, Zaboravan said:

Ljudski momenat bi bio dati tim nesrećnicima što više energije u obliku hrane koja je dostupna na ovom području.

Što više.

A to što ti kažeš je sviranje q.

Ljudski momenat i poštovanje je kada prijatelja muslimana ugostim bez svinjetine, čvaraka, šunke, jer poštujem njegovu religiju ili tradiciju.

mozda u tvom univerzumu sviranje kurcu al to su ljudi koji jedu halal oduvek i opcije su ili halal ili bez mesa. da im je posluzena vegetarijanska klopa, bili bi zahvalni.

ako ti je prijatelj musliman s bliskog istoka ili iz azije, i ti mu ponudis junetinu iz maksija to bi bilo isto kao da si ga posluzio cvarcima.

edit - halal je dostupan na nasem podrucju pa nije bilo problema.

Edited by adam

8 minutes ago, adam said:

mozda u tvom univerzumu sviranje kurcu al to su ljudi koji jedu halal oduvek i opcije su ili halal ili bez mesa. da im je posluzena vegetarijanska klopa, bili bi zahvalni.

ako ti je prijatelj musliman s bliskog istoka ili iz azije, i ti mu ponudis junetinu iz maksija to bi bilo isto kao da si ga posluzio cvarcima.

edit - halal je dostupan na nasem podrucju pa nije bilo problema.

Da ve prevedem, ponudili su/ste religiozne ljude halalom najnormalnije, a nisu/niste im doneli sta ima i rekli -ko je gladan nek jede, a ko je religiozan i birka hranu u ovakvoj situaciji samo napred, nek izumre od gladi i nek ga odnese Darvin jer mu je nizak IQ. Prosto, nekonzistentno stanoviste, sto je ok, a ok je i ukazati na to.

Just now, adam said:

Uf, vidim da si expert za gladne koji su prešli hiljade km morem i kopnom pa znaš šta bi jeli.

I da to nije vezano za religiju nego čista navika.

Iako ne bi ni primetili razliku ali eto imamo empatiju pa bolje da nahranimo 100 nego 300.

Haujesno.

Inače ništa protiv, samo ovaj tip licemerja je baš upadljiv.

images.jpeg

1 minute ago, Zaboravan said:

Uf, vidim da si expert za gladne koji su prešli hiljade km morem i kopnom pa znaš šta bi jeli.

I da to nije vezano za religiju nego čista navika.

Iako ne bi ni primetili razliku ali eto imamo empatiju pa bolje da nahranimo 100 nego 300.

Haujesno.

Inače ništa protiv, samo ovaj tip licemerja je baš upadljiv.

images.jpeg

jeo bi i pop slaninu na veliki petak ako krepava od gladi i samo to mu se nudi al to ne znaci da ga treba sluziti slaninom.

niko ne mora biti skot ako nije vernik.

Edited by adam

Upravo sam prisustvovao razgovoru u kome se dogovarao ulazak na poklonjenje preko reda. happy

1 minute ago, adam said:

jeo bi i pop slaninu na veliki petak ako krepava od gladi i samo to mu se nudi al to ne znaci da ga treba sluziti slaninom.

Niko ne trazi da ga posluzis slaninom, nego da ga posluzis halalom ali posle na forumu kazes sve sto imas o tome koliko je glup sto jede halal. To bi negde bio taj neki nivo konzistentnog stava.

Elem istrosila se ova epizoda, svakog cuda 3 dana, bili burici, pa bili redovi pred Hramom, a sad je zurka na carteru za CG.

1 minute ago, adam said:

Aha znači ipak ima veze s religijom.

Hvala.

Je l neko brisao strane?

Ovde neka totalno random priča o nekom halalu...

Zanimljivo je samo koliko i Porfirije zvuči razumno kada uporediš lol

@Mel what, kakav čarter za CG???

EDIT: auu, 87 veličanstvenih, našao!

da jede ****a ko je smislio da tri dana radim USA vreme, ne znam za sebe

Edited by Vapad

3 minutes ago, Mel said:

Niko ne trazi da ga posluzis slaninom, nego da ga posluzis halalom ali posle na forumu kazes sve sto imas o tome koliko je glup sto jede halal. To bi negde bio taj neki nivo konzistentnog stava.

Elem istrosila se ova epizoda, svakog cuda 3 dana, bili burici, pa bili redovi pred Hramom, a sad je zurka na carteru za CG.

nije moj problem sto poistovecujes sve vernike s idolopoklonstvom i ne citas napisano nego guslas svoje. ja s tim nista nemam.