June 3Jun 3 1 minute ago, adam said:nije moj problem sto poistovecujes sve vernike s idolopoklonstvom i ne citas napisano nego guslas svoje. ja s tim nista nemam.Aaa, ok, znaci religiozni su ok, ali ne ako su idolpoklonici. Znaci ako vidis muslimana koji crta nesto, ti nalepis mentalni "aj kju: lou" a kad cujes nekog muslimana kako iskazuje svoje gnusanje prema crtanju, onda ide jedan "aj kju: setisfektori"Ok, ja podrzavam kad je neko konzistentan u svojim stavovima
June 3Jun 3 5 minutes ago, Mel said:Aaa, ok, znaci religiozni su ok, ali ne ako su idolpoklonici. Znaci ako vidis muslimana koji crta nesto, ti nalepis mentalni "aj kju: lou" a kad cujes nekog muslimana kako iskazuje svoje gnusanje prema crtanju, onda ide jedan "aj kju: setisfektori"Ok, ja podrzavam kad je neko konzistentan u svojim stavovima Ne znam kakav stav zauzeti kada se Barak Husein Obama zaklinje nad biblijom.Empatija ili idolpoklonik.
June 3Jun 3 1 minute ago, Zaboravan said:Ne znam kakav stav zauzeti kada se Barak Husein Obama zaklinje nad biblijom.Empatija ili idolpoklonik. tad krene u beskonacno da vrti onaj kruzic... IQ: calculating...
June 3Jun 3 @Jeremija Saruman koviljski moze slobodno da me zaobidje sa molitvama. Ne treba mi takav posrednik izmedju mene i Boga.
June 3Jun 3 Ja bih rekao da vam baš nedostaju neki da im odgovarate na postove pa ovako izmišljate korelacije između mirganata i pojasa za spasavanje.
June 3Jun 3 Ja sam uveo primer migranata, samo da bih ukazao na empatiju™ spram različitih religija, situacija i sl.Ljude u veru odvedu razne stvari, vaspitanje, traženje samog sebe, muka...Ne treba je dirati, lična stvar.Još manje je treba povlačiti znak jednakosti između nje i zastupnika™ na zemlji.
June 3Jun 3 Ja ništa ne razumem Osim da se ne kapira kako funkcioniše inteligencija, možeš imati IQ 200 i raditi najgluplje stvari na svetu. Jebeni Unabomber je imao IQ 170, manje više. A ima i luđih primera.
June 3Jun 3 18 minutes ago, Zaboravan said:Ja sam uveo primer migranata, samo da bih ukazao na empatiju™ spram različitih religija, situacija i sl.Ljude u veru odvedu razne stvari, vaspitanje, traženje samog sebe, muka...Ne treba je dirati, lična stvar.Još manje je treba povlačiti znak jednakosti između nje i zastupnika™ na zemlji.Stvarno nije glavna tema, bar ja ne primećujem, a crkveni vrh nam je zajednička muka, bio vernik ili nevernik. Čak možda gore ako si vernik.
June 3Jun 3 https://x.com/RocktheCasbah10/status/2062076424412926062I onda neko kaze da se ovo treba tolerisati?
June 3Jun 3 39 minutes ago, kronostime said:@Jeremija Saruman koviljski moze slobodno da me zaobidje sa molitvama.Ne treba mi takav posrednik izmedju mene i Boga.Jao bre, kad moram ovako da te korigujem za elementarne stvari.Saruman je, dakle, Bački, duhovni a zli jezici kažu i pravi otac Porfija Koviljskog.
June 3Jun 3 5 minutes ago, kronostime said:https://x.com/RocktheCasbah10/status/2062076424412926062I onda neko kaze da se ovo treba tolerisati?Radio sam sa udruženjem dece bubrežnih bolesnika, naši zakoni za doniranje organa su horor. Doniraš organe i kad umreš tvoja porodica ladno može to da stopira. I još milion komplikacija, mi tu jesmo u kamenom dobu i to sa Joilom nema nikakve veze. Shvataš da mi tolerišemo da deci na onkologiji rade punkciju na živo dok im kapilari na licu ne popucaju od bola zato što nećemo da se isprsimo za anesteziologe. Mi to tolerišemo, to nije crkva napravila nego nas boli dupe. Eto. Druže, šta sve mi tolerišemo nama je Joilo najmanji problem.
June 3Jun 3 Just now, Hermetico said:Radio sam sa udruženjem dece bubrežnih bolesnika, naši zakoni za doniranje organa su horor. Doniraš organe i kad umreš tvoja porodica ladno može to da stopira. I još milion komplikacija, mi tu jesmo u kamenom dobu i to sa Joilom nema nikakve veze. Shvataš da mi tolerišemo da deci na onkologiji rade punkciju na živo dok im kapilari na licu ne popucaju od bola zato što nećemo da se isprsimo za anesteziologe. Mi to tolerišemo, to nije crkva napravila nego nas boli dupe. Eto. Druže, šta sve mi tolerišemo nama je Joilo najmanji problem.Sve to stoji samo dok god se ovakvima kao Joil ne zabrani da igde govore i ne obrazuje se narod o znacaju svega toga - nece biti bolje.
June 3Jun 3 17 minutes ago, Dsnake said:Stvarno nije glavna tema, bar ja ne primećujem, a crkveni vrh nam je zajednička muka, bio vernik ili nevernik. Čak možda gore ako si vernik.Za vernike svakako da, no opet ne vidim da se neko mnogo cima™ šta im lokalni pop ili neki veći čin poruči.Čini se da Srbi na crkvu i tamo zaposlene gledaju kao na opštinu ili MZ.
June 3Jun 3 Aj sad kada krenusmo u traceve. Ima li nekog dima oko toga sto se prica da su zvalavi i Prle (ogadi mi detinjstvo i otpisane) neki rodjaci po bosanskoj liniji. Zelim da verujem da nisu.
June 3Jun 3 1 minute ago, kronostime said:Sve to stoji samo dok god se ovakvima kao Joil ne zabrani da igde govore i ne obrazuje se narod o znacaju svega toga - nece biti bolje.Joilu ne može da se zabrani da govori, ne znam kako to misliš da izvedeš. A narod se ne obrazuje zato što nema vremena da odvoji za to i ne zanima ga. Danas svako može da sazna sve vezano za svačije zdravstvene probleme i kako da pomogne i da ode svaki dan ili neki dan da pomogne. Ali ljudi se ogromnom većinom ne informišu i ne idu da pomognu, bili vernici ili ne. Šta sam ja vremena i suza ostavio po raznim bolnicama i udruženjima, karton naseljima, halama sa zbrinutim žrtvama kataklizmi i parkovima gde migranti padaju u nesvest od vrućine trebalo bi da pljujem 99% Srba koje vjere bili. Ali kad bih pljuvao, pljuvao bih samo kako bih se osetio vrednijim od drugih ljudi, ništa ne bih rešavao, a nemam potrebu za tim jer se osećam sasvim dovoljno vredan. Pritom, ja sam ništa, ima mnogo mnogo požrtvovanijih od mene po tim pitanjima. Ima ljudi koji mogu da pljuju sve nas legitimno, a ništa nemoguće nisu uradili. Nije poenta u tome ko je bolji, ne ide to tako, neko je bolji u ovome neko u onome. Život je težak, realno je ljudima život težak i sistem je sav nabaždaren da slabi umiru u mukama. Ništa tu crkva nije kriva, mnogo je komplikovanije. A slobodno ti misli da je Joilo problem, tako je lakše ja razumem. U nedostatku pametnih reči, svako sebe nek popravi malo i biće sve okej, kolko može biti. Edited June 3Jun 3 by Hermetico