Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

21 minutes ago, G. L. said:

Poprilicno siguran. Varnavu trovali jer nije hteo da prihvati Konkordat, a Vikentija jer nije dao Staru i Juznu Srbi... pardon: Makedoniju.

Jbg, takva nam je povijest.

Zar nije Stara Srbija nešto tipa Raška, Kosovo i Metohija i Makedonija (ali ono do Soluna)?

I šta fali Makedoniji, rastrzani i između većih sa nekoliko strana i besnih sa još par, siroti, al ponosni, zar nisu bar crkvu i državu zaslužili

• Replies 9.5k
  • Views 681k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mraki
    mraki

Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

15 minutes ago, Vapad said:

Zar nije Stara Srbija nešto tipa Raška, Kosovo i Metohija i Makedonija (ali ono do Soluna)?

I šta fali Makedoniji, rastrzani i između većih sa nekoliko strana i besnih sa još par, siroti, al ponosni, zar nisu bar crkvu i državu zaslužili

Stara Srbija - Stara Srbija je termin nastao u 19. veku u Srbiji za označavanje oblasti koje su nekada bile u sastavu srednjevekovne Srbije, a izvan granica tadašnje Kneževine Srbije. Ovaj termin obuhvata prostore Stare Raške, Kosova, Metohije i Vardarske Makedonije.

Ništa ne fali Makedoncima, jebena im pozicija ali su (za mene) najbolja i najsrdačnija nacija od svih nacija koje su izmilele nakon upokojavanja SFRJ.

Radi se o tome da se tadašnji vrh SPC nije slagao sa Brozovim socijalnim inženjeringom stvaranja nove makedonske nacije jer se ta oblast smatrala srpskom. Sad imaju i državu i crkvu (jes da su imali malo identitetsko luđenje oko antičkih korena, ali ko pa nije prošao kroz tu fazu neka prvi baci kamen).

Tako je. To je Stara Srbija.

Makedoniji ne fali nista. A MPC je nastala politickim putem. Ceo taj raskol je bio dirigovan iz CK KPJ. U gomili mesanja svetovnih vlasti u crkvene teme, treba i to istaci.

5 minutes ago, G. L. said:

Tako je. To je Stara Srbija.

Makedoniji ne fali nista. A MPC je nastala politickim putem. Ceo taj raskol je bio dirigovan iz CK KPJ. U gomili mesanja svetovnih vlasti u crkvene teme, treba i to istaci.

Ali su MPC i CPC dupe i oko, i to treba napomenuti )

Sve religije i njihovi pravci su nastale odvajanjem od neke starije najcesce politickim putem.

fantom

Just now, kronostime said:

Sve religije i njihovi pravci su nastale odvajanjem od neke starije najcesce politickim putem.

fantom

Ovde se o tome ne govori. Vec o kanonicnosti. Sto je pravnicko oko @Hamlet Strašni og primetilo, MPC je imala elemenata da bude to za sta se izdaje, a so called CPC - ne.

Da su Makedonci veštačka nacija, ne bi imali prepoznatljiv mentalitet.

A velikosrpskoj alavosti: serem vam se u prisvajanje svega i svačega srdoc

Ko hoće veće, izgubi iz vreće!

A ko je prisvajao Makedonce?

Za to se obrati Bugarima

Btw, svaka nacija je veštački konstrukt.

PS: za mene su i Topličani Bugari evil_purple

@kronostime

Bulgaria Dara GIF

Edited by Filozof manijak

37 minutes ago, x500 said:

Ponovo sam pogledao taj deo video, nije pominjala lekare, pa samim tim nije negirala njihovu pomoc. Samo je iskazala svoju veru da jos je "visa sila" pomogla da prezivi.

Tacno, to je njihov izbor. Razlika je da ova zena prica o svojim osecanjima/verovanju, a ne sta mi trebamo ili ne trebamo da radimo.

Na drugoj strani, mi smo joj prilepili da je i antivakser i ravnozemljas. Nece da se

7 hours ago, x500 said:

Pardon, rekao si da negira Darvinovu teoriju i da ne trebamo da se cudimo sto ravnozemljasi gostuju na nekim TV.

Ja sam rekao da je antivakser, nekako mi to uvek ide sa ravnozemljasima i anti-darvinistima.

7 hours ago, x500 said:

Pardon, rekao si da negira Darvinovu teoriju i da ne trebamo da se cudimo sto ravnozemljasi gostuju na nekim TV.

Ja sam rekao da je antivakser, nekako mi to uvek ide sa ravnozemljasima i anti-darvinistima.

ne, rekao sam 'to je ta ekipa koja negira darvina'. za nju licno ne znam al verovatnoca da ljudi koji tako razmisljaju negiraju darvina uopste nije mala.

10 minutes ago, G. L. said:

Ovde se o tome ne govori. Vec o kanonicnosti. Sto je pravnicko oko @Hamlet Strašni og primetilo, MPC je imala elemenata da bude to za sta se izdaje, a so called CPC - ne.

Cetinjska Mitropolija je starija od obnovljene SPC 1920. pod Acom ujediniteljem.

Pecka Patrijarsija je ukinuta jos 1766. godine.

A kakve veze ima so called CPC sa Cetinjskom mitropolijom?

Edited by G. L.

1 minute ago, adam said:

ne, rekao sam 'to je ta ekipa koja negira darvina'. za nju licno ne znam al verovatnoca da ljudi koji tako razmisljaju negiraju darvina uopste nije mala.

Ok, jasno - neko ko je verujuci najverovatnije negira teoriju evolucije. Onda si dodao opasku o ravnozemljasima, ali to su neki treci koji mogu, ali ne moraju, da budu povezani sa "drugom ekipom".

Gde su ravnozemljasi tu si i antivalseri, koje sam ja dodao, oni su kao blizanci.

Na drugoj strani je zena koja spada u verujuce i koja je za svoje pare, u vreme svog godisnjeg odmora bila spremna da ceka 11 sati zbog onoga u sta veruje.

Edited by x500

4 minutes ago, x500 said:

Ok, jasno - neko ko je verujuci najverovatnije negira teoriju evolucije. Onda si dodao opasku o ravnozemljasima, ali to su neki treci koji mogu, ali ne moraju, da budu povezani sa "drugom ekipom".

Gde su ravnozemljasi tu si i antivalseri, koje sam ja dodao, oni su kao blizanci.

Na drugoj strani je zena koja spada u verujuce i koja je za svoje pare, u vreme svog godisnjeg odmora bila spremna da ceka 11 sati zbog onoga u sta veruje.

ima verujucih i verujucih. sudeci po onom sto je rekla, zakljucio sam da je od onih koji veruju nekriticki, odnosno veruje da se ono sto pise u bibliji zaista desilo i tako dalje. ima jako puno ljudi koji su vernici bez idolopoklonstva. cak idu i u crkvu, dzamiju, hram... a nisam siguran da je vecina tih koji cekaju u redu i/ili metanisu u toj kategoriji.

43 minutes ago, Svemir Zeka said:

Da su Makedonci veštačka nacija, ne bi imali prepoznatljiv mentalitet.

Nacije kao veštačke tvorevine (sve su veštačke, pa i makedonska) nemaju mentalitete, inače bi isti mentalitet imali Srbi iz Preševa, Sente i Beča.