Sunday at 06:403 days 12 hours ago, Mel said:Ova tema startovana je 2008me (prvi post)Uvodnih par strana se isto bave time kako jaca uticaj crkve i kako to nece na dobro izaci, ugorozice drzavu, nas nacin zivota, demokratiju, okrenuti nas Rusiji, Kini i vanzemaljcima.Uporedi Srbiju 2008. i 2026. i vidi da li se okrenula Rusiji i Kini. I koliko je napredovala prema EU nakon 18 godina. Takođe, uporedi podršku građana koju imaju za EU 2008 i 2026. Edited Sunday at 06:403 days by milfisland
Sunday at 06:443 days 21 hours ago, kronostime said:Je l` se Marija potpisala na pojasu cirilicom ili latinicom i da li pise Marija, Merima ili Mirjam?Nije se potpisala, jer ga nije ni napravila. Poprilicno sam siguran i da nije bila ni pismena. A jos vise sam siguran da niti jedna relikvija iz 1.v.n.e. nije sacuvana.
Sunday at 06:453 days 4 minutes ago, milfisland said:Uporedi Srbiju 2008. i 2026. i vidi da li se okrenula Rusiji i Kini. I koliko je napredovala prema EU nakon 18 godina. Takođe, uporedi podršku građana koju imaju za EU 2008 i 2026.I to je SPC napravila, a ne SNS-SPS?
Sunday at 06:463 days Otkako je SPC smenila vlast u CG, ta država je postala član Evroazijske unije i Varšavskog pakta.
Sunday at 06:483 days to je samo dio slike posto joj se crkva izliva kroz lokalne javne institucije kulture, a tu i tamo i sa nivoa drzavnih, kao da je 17. vijek
Sunday at 06:503 days Što se šokirate metanisanjem. Mi smo ođe avangarda. Masovno se lijega i klanja već godinama po crnogorskim crkvama.Mada, većini momaka je vjerovatno draži novi adet plivanja na Bogojavljanje, pravoslavni soft pride. Nego interesantan mi je POJAS. Ako dobro kapiram, ovo je neka krpica kojoj je djevica Marija, Isusova majka, motala oko struka i haljine?Ili neka drugačija vrsta pojasa. U svakom slučaju, što je primitivniji naaaaarod veće je klanjanje relikvijama. Zato su bile ekstremno popularne u srednjem vijeku kad je čestica časnog krsta bilo za jedan solidni jedrenjak, a sveti Jovan bio hidra imajući u vidu broj glava.I danas su sa zaglupljivanjem naaaaaroda gdje smo mi avagngarda i najnapredniji, relikvije opet popularne.Otprilike, moraš da pružiš naaaarodu neki materijalni prikaz vjere. Neki hrišćanski tangible asset.Isto kao što imamo sumanute količine para uložene u nekretnine, a procenutalno 99% svih ulaganja naaaaroda, jer primitivni vjeruju samo u tangible. Nije za glupi narod nikakvo apstraktno mišljenje. Kad mso već kod nekretnina, pročitah da je menadžment manastira odakle je došao pojas petljao nešto sa državom i nekretninama i da je to bio solidan skandal.
Sunday at 06:513 days 10 hours ago, mraki said:@G. L.Ne znam, nije pitanje za mene niti me je zanimalo u tom momentu.Ako sam grešan zbog toga, i to me zabole, da objasnim prostije.ja ne vidim da je to tvoj problem. ako vec spc ima pravilo da sahranjuje samo pripadnike svoje vere, i to pravilo im je jako bitno (a jeste cim nepostovanje dovodi do rascinjenja) onda je na njima da se postaraju da to pravilo postuju. hocu reci, bilo bi logicno da pop prilikom organizacije obreda trazi krstenicu na uvid. sto on ocigledno nije uradio. to sto se pop ne mesa u svoj posao nema nikakve veze s tobom.
Sunday at 06:573 days 12 minutes ago, milfisland said:Uporedi Srbiju 2008. i 2026. i vidi da li se okrenula Rusiji i Kini. I koliko je napredovala prema EU nakon 18 godina. Takođe, uporedi podršku građana koju imaju za EU 2008 i 2026.To nema veze sa SPC nego sa proslavom ustolicenja novog Djindjica uprilicenoj ovde na forumu svojevremeno, jer DS nije valjao. To je bio onako top potez onih najgradjanskijih medju nama, jer trebalo je da SNS ironicno prizna Kosovo kako je Vesna Pesic objasnjavala i raja se ovde naprimala ali samo tako. Cak su mesecima kasnije likovali i kikotali se a jel su se vratile 90te.Sad odjednom SPC im je nako kriva za to. Svi samo ne oni sami i njihova kratkovidost. U tenutku kad sef drzave u javnom obracanju kaze da ce da bije i ubija, a policija se obracunava sa drugom policijom pa skriva tela i kojesta, mi cemo to dal je grupa nekih zena sto su dosle da mole za zdravlje u vidu metanisanja da ozbiljno razglabamo. Pritom ovde malo ko ako i iko ide u crkvu nit ima koga da pita a sta mu je to, koliko je rasiren fenomen.Ovaj forum mi je jos jednom pokazao da su prajoritiz i razdvajanje bitno od nebitnog onako bas strong with them.
Sunday at 07:063 days @Mel skoluje ovde i srpske gradjaniste i CGmilovce. Nista onda, cekamo da se Rudjer pojavi, pa da i on bude opleten. Edited Sunday at 07:073 days by G. L.
Sunday at 07:163 days Zanimljivo je kako je iz SPC nekako skrajnut Dositej Obradović, koji je bio monah i prosvjetitelj.Možda zbog onoga „Knjige, braćo moja, knjige, a ne zvona i praporce!”.Nije im baš dobro za core biznis i income statement.Kad smo kod Bogorodice, bezgrešno začeće je najlegendarnija priča u koju je neki muž povjerovao.
Sunday at 07:293 days Dositej je skrajnut zato sto je zbacio monasku rasu sa sebe. Ti sto ga ti znas kao Dositeja, to je on bio short time. Kao sto je Zoka Koridorka bila anti AV/antiSNS 2-3 godine, a u ostatku karijere 1 SNS botulja, tako je i 1 Dimitrije bio Dositej nekoliko godina.Darueber hinaus, to vezano za agresno zacece imas i u drugim religijama. Edited Sunday at 07:313 days by G. L.
Sunday at 07:353 days Nekada je crkva imala i pravo kaznjavanja - da li ste za to da se i taj obicaj vrati?Na primer, batinanje nedeljom u porti crkve nevencanih zbog sagresenija i bluda?Da se uvede porez registrovanim vernicima i konfesijama - koliko bi se njih manulo praznoverja i nakaradnih obicaja?
Sunday at 07:483 days Nista ti nisi naucio od svog komsije na JastreBcu. Onaj 1 njegov ministar slicnog rezonovanja tvome, je imao knjigu "Povlenske magle i vidici". Mora da si tu hvatao ideje i koncepte.
Sunday at 08:033 days 13 minutes ago, G. L. said:Nista ti nisi naucio od svog komsije na JastreBcu. Onaj 1 njegov ministar slicnog rezonovanja tvome, je imao knjigu "Povlenske magle i vidici". Mora da si tu hvatao ideje i koncepte.Lepo to onomad opisase Pajtonovci.