May 31May 31 16 minutes ago, Lord Protector said:"Na saboru u manastiru Žitomislić 2005. godine, pod predsedavanjem patrijarha Pavla (i uz snažnu inicijativu tadašnjeg episkopa mileševskog Filareta, poznatog po ekstremnim političkim stavovima), SPC je proglasila preko 20 sveštenika za mučenike, među kojima su bili Milorad Vukojičić i Slobodan Šiljak (takođe iz Pljevalja, streljan 1943)". Ogroman propust i greška. Radikalski vladika Filaret je smenjen 2015. godine kada je dao orden Šešelju. Mislim da bi to trebalo da bude predmet neke buduće revizije od strane SPC, ako je uopšte kanonski moguća.Da, mislim covek je bio cuveni zlocinac, bez obzira na inicijativu Filareta tu su i drugi valjda koji to treba da provere i odobre ili ne odobre pa mi malo cudno da se sve svaljuje samo na njega...
May 31May 31 Iznenadio sam se koliko su Laušević i Filaret bili bliski, ako je suditi po Žarkovim pisanijama.
May 31May 31 1 hour ago, adam said:i ja sam razumeo da je imala lekarsku podrsku al ona veruje da joj je pomogla molitva a ne doktori.Ponovo sam pogledao taj deo video, nije pominjala lekare, pa samim tim nije negirala njihovu pomoc. Samo je iskazala svoju veru da jos je "visa sila" pomogla da prezivi. 1 hour ago, adam said:pa i antivakseri i ravnozemljasi i sekte i sve ostalo je licni izborTacno, to je njihov izbor. Razlika je da ova zena prica o svojim osecanjima/verovanju, a ne sta mi trebamo ili ne trebamo da radimo.Na drugoj strani, mi smo joj prilepili da je i antivakser i ravnozemljas. Nece da se baci ;)
May 31May 31 1 minute ago, Milošica said:Iznenadio sam se koliko su Laušević i Filaret bili bliski, ako je suditi po Žarkovim pisanijama.Zamisli da je bio blizak sa Pahomijem ili Kacavendom
May 31May 31 6 minutes ago, Mel said:Da, mislim covek je bio cuveni zlocinac, bez obzira na inicijativu Filareta tu su i drugi valjda koji to treba da provere i odobre ili ne odobre pa mi malo cudno da se sve svaljuje samo na njega...Zašto bi bilo čudno ako je namera apologija?
May 31May 31 Just now, Frank Galvin said:Zašto bi bilo čudno ako je namera apologija?Apologija Mace ili apologija ostalih neFilareta?
May 31May 31 1 hour ago, milfisland said:Dobro de, Tito je objektivno GOAT politike ovoh prostora, nego ko je patrijarh? Okle sin? Monaški ili civilni sin.Daj nama neprosvijećenim komunjarama više detalja.Taj tvoj "GOAT politike" je preko UDBE otrovao patrijarha Vikentija, jer se protivio stvaranju MPC. A onda je trazio patrijarha sa "kojim se moze". Izbor JBTa je, izgleda, pao na Germana Djorica, coveka koji se nakon smrti zene zamonasio i vrlo brzo stigao do vladicanskog cina. A onda i do bele pankamilavke. Zlobnici bi rekli da je to necuveno, a mnogi sumnjaju na delo Leke Rankovica. Njegov sin, Vlastimir, ugledni profesor Novog Zaveta i starogrckog jezika u beogradskoj Bogosloviji, bio je u vezi sa mladom Oliverom Djordjevic, tada studentkinjom FFa. Sto nije hteo Vlastimir - uzeo je Rade...
May 31May 31 25 minutes ago, Mel said:Apologija Mace ili apologija ostalih neFilareta?Pa neFilareta za kanonizaciju Mace, pošto za normalnog čoveka nema apologije Mace.
May 31May 31 8 minutes ago, Frank Galvin said:Pa neFilareta za kanonizaciju Mace, pošto za normalnog čoveka nema apologije Mace.Da, to i ja kazem. Nije ga sam kanonizovao.
May 31May 31 5 hours ago, adam said:aha.... da se poradjala u kucnim uslovima bez doktora i medicine, bas me interesuje kako bi se to zavrsilo. al bitno da je sve ok zbog molitve.to je ta ekipa koja negira darvina i hvata se za rec teorija u teoriji evolucije jer, kao sto znamo, da je dokazana bila bi zakon.posle se cudimo sto ravnozemljasi gostuju po opskurnim televizijama. a jos vise cemo se cuditi kad dodju u udarni termin na rts. pa ce biti otkud ovi....i ovo i ja sam razumeo da je imala lekarsku podrsku al ona veruje da joj je pomogla molitva a ne doktori.pa i antivakseri i ravnozemljasi i sekte i sve ostalo je licni izbor. ako im pomaze kroz zivot, sta ti mi imamo da se petljamo. neka cveta hiljadu cvetova. demokratija.pravo na zivot je osnova hriscanske religije ali ne i osnova demokratije. u demokratiji zena odlucuje o svom telu pa recimo moze i da abortita ako nije sprema za roditeljstvo. u hriscanstvu ne.i da, da je sekla pupcanu vrpcu zardjalim srpom u 21om veku, to bi bio problem kolko god da je bilo ciji izbor.ja sam napisao ovo gore. nisam rekao da je zena antivakser (to ni pomenuo) niti da je ravnozemljas. odakle si to izvukao, nemam pojma.
May 31May 31 7 hours ago, adam said:aha.... da se poradjala u kucnim uslovima bez doktora i medicine, bas me interesuje kako bi se to zavrsilo. al bitno da je sve ok zbog molitve.To je kao ono kad dobiju dete putem vto pa se zahvaljuju bogu, jer on je tako odlučio… Edited May 31May 31 by mraki
May 31May 31 2 hours ago, adam said:i ovoja sam napisao ovo gore. nisam rekao da je zena antivakser (to ni pomenuo) niti da je ravnozemljas. odakle si to izvukao, nemam pojma.Pardon, rekao si da negira Darvinovu teoriju i da ne trebamo da se cudimo sto ravnozemljasi gostuju na nekim TV. Ja sam rekao da je antivakser, nekako mi to uvek ide sa ravnozemljasima i anti-darvinistima.
May 31May 31 3 hours ago, G. L. said:Taj tvoj "GOAT politike" je preko UDBE otrovao patrijarha Vikentija, jer se protivio stvaranju MPC. A onda je trazio patrijarha sa "kojim se moze". Izbor JBTa je, izgleda, pao na Germana Djorica, coveka koji se nakon smrti zene zamonasio i vrlo brzo stigao do vladicanskog cina. A onda i do bele pankamilavke. Zlobnici bi rekli da je to necuveno, a mnogi sumnjaju na delo Leke Rankovica.Njegov sin, Vlastimir, ugledni profesor Novog Zaveta i starogrckog jezika u beogradskoj Bogosloviji, bio je u vezi sa mladom Oliverom Djordjevic, tada studentkinjom FFa. Sto nije hteo Vlastimir - uzeo je Rade... Jesi siguran za ovo trovanje? te Varnavu trovali u Kraljevini, te Vikentija trovali komunisti. U toj patrijaršiji imaju neke Bordžije
May 31May 31 @mraki Tvoj otac je bio bistar čovek. Ja ću bukvalno isto kao i on, potrudiću se da skupim pare za prigodu, a kako će sahrana da izgleda, pa ko na to može da utiče sa onog sveta?
June 1Jun 1 6 hours ago, milfisland said:Jesi siguran za ovo trovanje? te Varnavu trovali u Kraljevini, te Vikentija trovali komunisti. U toj patrijaršiji imaju neke Bordžije Poprilicno siguran. Varnavu trovali jer nije hteo da prihvati Konkordat, a Vikentija jer nije dao Staru i Juznu Srbi... pardon: Makedoniju. Jbg, takva nam je povijest.