Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

1 hour ago, Krampa said:

bio navucen ko nasip

hail

• Replies 9.1k
  • Views 661k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

Kakav je to pakao kad se na slavi skupi cela Mel rodbina pa pocne svako svoju muku da evocira.

5 minutes ago, Mel said:

Ne istorija Srbije, nego pricamo o kriminalnom i nasilnickom ponasanju pa ako hocete i zlocinima posto je valjda zlocin kad neko ide unaokolo i roka ljude at his whim.

Vec sam objasnjavala primerom silovanja, ako se neka devojka javi i kaze da je Pera slovao, onda zaista nema nikakve veze da odbrana nadje nekih 99 devojaka da izjave za novine kako njih Pera eto nije silovao. Pa jos jedna da poentira, PEra joj se uljudno javio na ulici dan pre, i pomogao joj da bakicu prevede preko ulice.

Dakle nema nikakvog rezona reci ha ha meni nisu srusili crkvu, nisu mi nikog ubili, i nisu mi opljackali imovinu, kad je jako lepo dokumentovano da mnogima to jesu radili. Ono - good for you.

Jedino ako neko kaze Niko nije smeo da slavi 80tih. Ali - ko je to pa rekao?

Ili - svakom su oteli imovinu?

Pa ti onda ponosno skocis i kazes Uciteljice - meni nisu. I mi se svi zadivimo.

Ali ima rezona da ces ti, ha, ha da tvoju percepciju i stvarnost nabijas drugima kao referencu.

Edited by Moonwalker

Just now, Moonwalker said:

Ali ima rezona da ces ti, ha, ha da tvoju percepciju i stvarnost nabijas drugima kao referencu.

Pa to je kao reci da je izjava SNSovci udaraju ljude autima necija "percepcija stvarnosti" jer na onih par slucajeva u vestima moze da se javi njih milion da kaze Meni SNS danas nije nikog obalio autom, ergo to je samo tvoja percepcija stvarnosti da SNSovci obaraju autima, pogresna naravno.

37 minutes ago, Mel said:

Kakva crna veornauka u skoli kod crvenog retarda.

Milošević? Taj nije imao veze ni sa čim crvenim, ne vređaj mi komunizam.

Uzgred, ne znam koji je tvoj babl, ti čak ako dobro računam nisi bila ni pionir, tj u vreme tvoje osnovne škole već je harao Gazimestan-vajb, pa mi ništa nije jasno.

14 minutes ago, Mel said:

Dakle nema nikakvog rezona reci ha ha meni nisu srusili crkvu, nisu mi nikog ubili, i nisu mi opljackali imovinu, kad je jako lepo dokumentovano da mnogima to jesu radili. Ono - good for you.

Slažem se, da je toga bilo.

Osim što je to najčešće bilo ovako

• Ubili su mi dedu i opljačkali sve što je imao

• Deda:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e7/Ministar_Dimitrije_Ljoti%C4%87.png

Just now, Svemir Zeka said:

Milošević? Taj nije imao veze ni sa čim crvenim, ne vređaj mi komunizam.

Uzgred, ne znam koji je tvoj babl, ti čak ako dobro računam nisi bila ni pionir, tj u vreme tvoje osnovne škole već je harao Gazimestan-vajb, pa mi ništa nije jasno.

To je lik koji je ono bio funkcioner Komunisticke stranke i koji je kad je pao Berlinski zid isao po Rusiji i podrzavao ruske komuniste na izborima. totalno mi je jasan otklon koji danasnji hipsteri komunonostalgicari zele da napave od njega, i fakat je on onako jadan bio uveda za komunizam, ali njega je Ivan Stambolic doveo na vlast a ne veronaucni Djindjic.

A direktorka gimnazije je bila neki crveni, a jedan od profesora koji je bio istaknut opozicioni radnik nas je vodao po crkvama i manastirima i to je bio fazon nas mladjih koji nisu hteli SPS nego su bili za Kostunicu ili kako ja i moji za DS. Kao neki resist the red fazon. Uostalom svi znaju da je Djindjic skinuo chrvenu petokraku i uveo veronauku u skole, to je bio opozicioni fazon kao neko brendiranje protiv crvene posasti.

Slažem se, to mu je bio pojed govneta onoliki.

Ne znam gde si ti to zaglavila, šteta što ja nisam lolol nego sam na sve strane trpela novopečene pravoslavce, svirače kurcu da svi imaju biti kršteni i slaviti, i tako dalje. A sve od 1991., samo skinulo Tita sa zida i stavilo ikonu

Just now, Svemir Zeka said:

Slažem se, to mu je bio pojed govneta onoliki.

Moze da se smatra da mu je bio potez veka ili pojed govneta, to je stvar licne preferencije, ali potpuno mimo poente koju ja pravim.

A poenta je - Djindjic je time porucivao - evo nas, a eto vam sviranje kraja za chrvene i eto vam vracanja veronauke i ostalo shto uz ukidanje chrvenih simbolicki ide. Znaci obaljuj zvezdu, vracaj veronauku.

Ja cak mislim da on sam nije nesto mario veronauku crkvu i tako to u licnom zivotu. Time je jaci taj gest kao politicka poruka.

Djindjic je zvezdu skidao u rial tajmu i on nije mogao da zna da ce Milosevica 25 godina kasnije rebrendirati kao cetnika koji je skinuo zvezdu i uveo veronauku, a Djindjica kao levog liberala komunistu koji je ponovo uzdigao zvezdu i ukinuo vjeronauk. Ima i onaj clanak koji je napadaj kacio, eto cak i ja koja ne ispiram mozak na tu stranu nisam mogla da povezem Djindjiceve izjave u rial tajmu sa ovim so se ovde reinterpretira koju je on ustvari politiku vodio.

Mislim super je zanimljivo ovo gledati onako kao fenomen.

Edited by Mel

24 minutes ago, copkillah said:

Slažem se, da je toga bilo.

Osim što je to najčešće bilo ovako

• Ubili su mi dedu i opljačkali sve što je imao

• Deda:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e7/Ministar_Dimitrije_Ljoti%C4%87.png

Da su to radili onda bi bila neka selekcija, pa bi nekom ukrali a nekom ne bi, a ne maznjavanje svega vrednog kako je ustvari bilo.

Sem ako hoces da kazes da je vecina vlasnika nekretnina na finim mestima bila stagod. Samo sad je jos ludje vreme i vlasnici imovine ne mogu biti nista bolji nego onomad, pa bi onda moglo ono da popljackamo sve i svakog ko zivi na Vracaru i Dedinju i podelimo klasi postenih keramicara.

Ali ne čini mi se da je tema likovi i dela te dvojice, već konformizam većine. Koja je od '91. u verskoj priči, kontra crvenog ili Jugoslavije, ili antifašizma....i ako može sve to da se nekako zatre i iskoreni jeres u vidu ateizma. Ne evo, skontali su boga baš kad su ovi drugi počeli da dovlače veš mašine s ratišta, jedno s drugim ide. Baš se tad vratio bog, s tenkovima na autoputu, do tad su ga grdni komunisti čuvali u podrumu

1 minute ago, Svemir Zeka said:

Ali ne čini mi se da je tema likovi i dela te dvojice, već konformizam većine. Koja je od '91. u verskoj priči, kontra crvenog ili Jugoslavije, ili antifašizma....i ako može sve to da se nekako zatre i iskoreni jeres u vidu ateizma. Ne evo, skontali su boga baš kad su ovi drugi počeli da dovlače veš mašine s ratišta, jedno s drugim ide. Baš se tad vratio bog, s tenkovima na autoputu, do tad su ga grdni komunisti čuvali u podrumu

Pa trenutak je bio takav kakav je ali se u moj i zivote jos nekih ljudi oko mene tad "vratio" Bog, ali moje dede konkretno svakako nisu vratili religiju u svoje zivote, oni su voleli komi fazon. To je bilo za nas, omladinu i mladji svet koji nisu zeleli da trunu pod mrtvim Berlinskim zidom.

bila je ta osnovna polarizacija - ja sam tad bila u tom fazonu, DS, Evropa, BBC news, crkva... na drugoj strani bili su SPS, kvazi levicarski socijalisticki sistem, crvena Magbet i njen retke sa Dinarskog masiva, majcica Rusija sa Belorusijom.

6 hours ago, Mel said:

Pa trenutak je bio takav kakav je ali se u moj i zivote jos nekih ljudi oko mene tad "vratio" Bog, ali moje dede konkretno svakako nisu vratili religiju u svoje zivote, oni su voleli komi fazon. To je bilo za nas, omladinu i mladji svet koji nisu zeleli da trunu pod mrtvim Berlinskim zidom.

bila je ta osnovna polarizacija - ja sam tad bila u tom fazonu, DS, Evropa, BBC news, crkva... na drugoj strani bili su SPS, kvazi levicarski socijalisticki sistem, crvena Magbet i njen retke sa Dinarskog masiva, majcica Rusija sa Belorusijom.

Pa dobro, u redu. Što se tiče familije s majčine strane u Bosni, oni su sve vreme od '45. i imali crkvu u selu, i slavili slave, i tako dalje. Usred Bosne, okruženi muslimanima i Hrvatima. Pa još bio Č vs U kraj. Pa eto, niko nije zatvarao boga (đed mi je bio u zatvoru ali crkva nije D).

Nikad nisam čula, a čula bih od izrazito desničarske familije, da je bilo nešto sputavano, dakle nije.

Bemliga, rodjen sam u Beogradu 01.04.1972. (da, da, u vreme VarioleD) a krsten dva meseca kasnije u manastiru Ajdanovac pod Jastrebcem u prisustvu sire familije medju kojima je bilo i tada zadrtih komunista i niko nije imao problema zbog toga.

Godinu dana mladja sestra krstena u Prokuplju u crkvi SV.Prokopija isto dva meseca po rodjenju - i opet komunisti nista.

Slava se slavila normalno, Bozic i Uskrs takodje, samo bez vatrometa, lomaca i burica sa karbidom - to je doslo posle kada su se komunisti vratili vjeri pradjedovskoj.

U selu mog oca, a i u okolnim su se litije uvek odrzavale - samo ih nije pratila vojska, policija i buljuk taze v(j)ernika.

I sve to je bilo mnogo blize Bogu no ovo turbo pravoslavlje od `90ih na ovamo - verovalo se zbog vere, a ne zbog mode.

Tata '52. je kršten kao beba u crkvi u Pančevu. Deda partizan, komunista. Za strica ne znam, on je '44. i tad su još bili u Makedoniji, a deda u šumi ❤️

Edited by Svemir Zeka