Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

• Popular Post
Just now, Svemir Zeka said:

Moja sestra je u nižim razredima osnovne odlazila s odeljenjem, vodio ih učitelj u crkvu.

Moja ćerka je išla u 7 i 8 razredu, na večernju liturgiju sa školom, jedom u dve nedelje, po naređenju direktora škole... I još je imala problem stigamatizacije jer je nekrst...

Direktor škole

Radivoje_P_Stojkovic_u_licnom_saopstenju

Edited by radisa

• Replies 9.1k
  • Views 661k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

Ide lock dok ovo ne splituje neko

jeste splitovali ovo? dobra tema. hocu nesto da napisem ali necu u nemesto.

9 minutes ago, Krampa said:

jeste splitovali ovo? dobra tema. hocu nesto da napisem ali necu u nemesto.

Rokaj

Just now, Mindaugas Žukauskas said:

Rokaj

eh super. hvala. nego prica je o jednom slovencu i religiji. janez je tamo krajem 90tih uleio u nas squat. nije imao papire, lutao evropom pa je iz nekog razloga zaglavio u kopenhgenu. bio ok lik, radio sa laibachom od pocetka kao jedan od dizajnera za njihove nastupe. pametan lik, nacitan ali prolupo od heriona. bio navucen ko nasip, mislim, nije nikada lepo ali ovo je bas bilo ruzno. znali smo ga pronaci bukvalno upisanog i usranog nakon par dana u podrumu. imao prijateljicu maju iz beograda koja je ni sama nema pojma kako zavrsila sa njim ali su se dobro slagali. na zalost i ona je bila teski ovisnik. nakon par nedelja smo nju pronasli u wc-u sa prerezanim venama. tu je janez totalno pukao. overdozirao par puta i totalno se raspao. nekim cudom prezivi sve to i samo jedan dan nestane. nema ga u squatu par meseci mi mislili garant zavrsio pricu. posle par meseci eto ti janeza zamotan u narandzasto, celav sa onim na celu i sa bubnjicem. ode covek u hare krishnu. hare krishna hare rama po vascijeli dan po ulicama sa svojom ekipom. mi ga skontali i dosli da se pozdravimo, on nas odbio i zamolio da mu ne prilazimo jer smo prljavi. nemam pojma sta je bilo sa njim. nadam se da je ostao u tom ludilu i da se nije vratio u prethodno jer koliko god ovo bilo nebulozno ipak mu je bolje nego da hoda usran i ispovracan na granici da rikne. nisam ga vidio posle toga. sada je mator ako je ziv , a ako ne, onda je kod krisne verovatno.

10 hours ago, radisa said:

I još je imala problem stigamatizacije jer je nekrst...

I moji su imali, i to od učiteljica (nekih levih, u boravku) prozivke što ne slave slavu. A i nekršteni su, uz to.

Ja za sve vreme rada u školi još nisam čula da je profesor prozivao učenika jer je na verskoj nastavi, pravoslavnoj. Za neku drugu ne bih smela da se kladim.

I posle kao šta nas boli kurac, važi, šta koga boli kurac što roditelji dece ne slave slave

8 minutes ago, Svemir Zeka said:

I moji su imali, i to od učiteljica (nekih levih, u boravku) prozivke što ne slave slavu. A i nekršteni su, uz to.

Ja za sve vreme rada u školi još nisam čula da je profesor prozivao učenika jer je na verskoj nastavi, pravoslavnoj. Za neku drugu ne bih smela da se kladim.

I posle kao šta nas boli kurac, važi, šta koga boli kurac što roditelji dece ne slave slave

Mislim da sam ja zivela u bablu jbt (u odnosu na ostale forumase mislim), doduse vrv najkomunistickiji grad u Srbiji sto se tice starije generacije, Mi sa roditeljima koji nisu bili impresionirani crvenom posacu smo bezali na veronauku kao na tinejdz bunt. Secam se ja i drugarica sa kojom sam isla na pomenutu veronauku, mada bilo je dosadno pa nismo istrajale, odemo kod trece drugarice da je zovemo na demonstracije pred peti oktobar, njoj cale SPS stara garda covek, nije hteo da udje u crkvu tj na porodicnim kasnije proslavama je onako diskretno ostajao u crkvenom dvoristu. Ona nas ismeje i posalje sa praga. Na demonstracijama nas ukupno jedno 25 komada ljudi, narod nas gleda kad prolazimo u fazonu vidi ove tri i po budale. In the meantime, 20 km dalje u Cacku Velja i drugari samo sto ne pristavljaju SPSovce na raznjice pored prasica.

8 minutes ago, Mel said:

Mislim da sam ja zivela u bablu jbt (u odnosu na ostale forumase mislim), doduse vrv najkomunistickiji grad u Srbiji sto se tice starije generacije, Mi sa roditeljima koji nisu bili impresionirani crvenom posacu smo bezali na veronauku kao na tinejdz bunt. Secam se ja i drugarica sa kojom sam isla na pomenutu veronauku, mada bilo je dosadno pa nismo istrajale, odemo kod trece drugarice da je zovemo na demonstracije pred peti oktobar, njoj cale SPS stara garda covek, nije hteo da udje u crkvu tj na porodicnim kasnije proslavama je onako diskretno ostajao u crkvenom dvoristu. Ona nas ismeje i posalje sa praga. Na demonstracijama nas ukupno jedno 25 komada ljudi, narod nas gleda kad prolazimo u fazonu vidi ove tri i po budale. In the meantime, 20 km dalje u Cacku Velja i drugari samo sto ne pristavljaju SPSovce na raznjice pored prasica.

Veronauka je uvedena posle 5. oktobra.

7 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Veronauka je uvedena posle 5. oktobra.

Veronauka pri crkvi pobogu.

Kakva crna veornauka u skoli kod crvenog retarda.

malo mi je smešna ta priča kako eto pod crvenima nije smelo da se slavi. fakat nisu se palili burići karbona za božić pred crkvom i vojska nije išla po šumama da seče mladice badnjaka

uvek mi je ko klincu bilo zanimljivo da za božić čitam patrijarhovu čestitku potpisanu zelenim mastilom koju je deda dobijao(a nije bio nikakav ktitor, običan majstor u mostogradnji)

za božić, uskrs i slavu je cela porodica dolazila na ručak. bilo i sveće i badnjaka i cicvare 🐷

bilo i članova kpj-a na slavi

i svi su i 07.01. i 20.01. znali da se ide na božić i na sv jovana kad su roditelji tražili da izađu ranije sa posla

nego…

e

i da kršten ‘72, sestra ‘69

oboje odmah po rođenju

a majka član partije

1 minute ago, kud u maglu Simoviću said:

malo mi je smešna ta priča kako eto pod crvenima nije smelo da se slavi. fakat nisu se palili burići karbona za božić pred crkvom i vojska nije išla po šumama da seče mladice badnjaka

uvek mi je ko klincu bilo zanimljivo da za božić čitam patrijarhovu čestitku potpisanu zelenim mastilom koju je deda dobijao(a nije bio nikakav ktitor, običan majstor u mostogradnji)

za božić, uskrs i slavu je cela porodica dolazila na ručak. bilo i sveće i badnjaka i cicvare 🐷

bilo i članova kpj-a na slavi

i svi su i 07.01. i 20.01. znali da se ide na božić i na sv jovana kad su roditelji tražili da izađu ranije sa posla

nego…

To sto se ti secas su 70te i 80te. Tad vise nisu ni minirali crkve, ni jahali popove. bio je sveopsti progres ljudskih prava pa i religijskih. Slavio je ko je hteo, moglo je i da se vencava u crkvi, nisu pravili problem samo onima koji rade u nastavi je bilo d akzemo zabranjeno tj drzali bi im lekcije i to kao nije smelo. Tako da se 70ih moja svekrva vencala u crkvi nekoj tri dana jahanja da izbegne da je neko prepozna jer nije htela da prolazi kroz maltretiranje na poslu. Kaze da za njenog muza nije bio nikakav problem, radio covek u fabrici, moglo fraj da se ide u crkvu.

Dakle istorija Srbije je istorija tvoje porodice i poznanika, a sve ostalo slucajni primeri nevredni bilo kakavih zakljucaka. Istog sto i on, secam se i ja.

Inace crkvu u mom gradu dovrsili i obnovili komunisti pocetkom sezdestih.

Edited by Moonwalker

Just now, Moonwalker said:

Dakle istorija Srbije su tvoje porodice i poznanika, a sve ostalo slucajni primeri. Istog sto i on secam se i ja.

Inace crkvu u mom gradu dovrsili i obnovili komunisti pocetkom sezdestih.

Ne istorija Srbije, nego pricamo o kriminalnom i nasilnickom ponasanju pa ako hocete i zlocinima posto je valjda zlocin kad neko ide unaokolo i roka ljude at his whim.

Vec sam objasnjavala primerom silovanja, ako se neka devojka javi i kaze da je Pera slovao, onda zaista nema nikakve veze da odbrana nadje nekih 99 devojaka da izjave za novine kako njih Pera eto nije silovao. Pa jos jedna da poentira, PEra joj se uljudno javio na ulici dan pre, i pomogao joj da bakicu prevede preko ulice.

Dakle nema nikakvog rezona reci ha ha meni nisu srusili crkvu, nisu mi nikog ubili, i nisu mi opljackali imovinu, kad je jako lepo dokumentovano da mnogima to jesu radili. Ono - good for you.

Jedino ako neko kaze Niko nije smeo da slavi 80tih. Ali - ko je to pa rekao?

Ili - svakom su oteli imovinu?

Pa ti onda ponosno skocis i kazes Uciteljice - meni nisu. I mi se svi zadivimo.