Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

10 minutes ago, Sara said:

ako bih morala da poređam najgora moguća društvena uređenja od kad je svjeta i vjeka mislim da bi išlo ovim redom: kapitalizam, monarhija .... sklona sam da poverujem da smo od prvobitne ljudske zajednice pa na ovamo samo nazadovalilolol

Ali ipak hocemo da se prikljucimo zapadnom svetu gde su sve kapitalisticke drzave a neke od njih i Kraljevine.

Iako nije savrsen sistem, opet mi bismo tamo, otkud to?

• Replies 9.1k
  • Views 661k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

1 hour ago, Mel said:

Ja bih mogla reci, ako nista vredno nije oduzeto, sto mom svekru dok je bio ziv nisu hteli da vrate te tricave bezvrednosti.

Niko ovde nije rekao da ništa vredno nije oduzimano, jeste naravno. Ali ja stvarno ne mogu da znam da li je tvom svekru, tj njegovoj porodici, nešto oduzeto opravdano ili neopravdano. On će sigurno reći neopravdano, ali takve izjave su uvek veoma upitne.

Just now, copkillah said:

Niko ovde nije rekao da ništa vredno nije oduzimano, jeste naravno. Ali ja stvarno ne mogu da znam da li je tvom svekru, tj njegovoj porodici, nešto oduzeto opravdano ili neopravdano. On će sigurno reći neopravdano, ali takve izjave su uvek veoma upitne.

Oduzimano je svima koji su imali, sem onima koji su i sami bili uz komuniste pa i to je verovatno bilo kako se ko snadje.

E sad ako smatras da je opravdano oduzimati nekome samo zato sto nije komunista, onda okej.

3 minutes ago, Mel said:

Oduzimano je svima koji su imali, sem onima koji su i sami bili uz komuniste pa i to je verovatno bilo kako se ko snadje.

E sad ako smatras da je opravdano oduzimati nekome samo zato sto nije komunista, onda okej.

Propuštaš poentu, niko ne opravdava oduzimanje svima. Poenta je da ja zaista ne znam kako je porodica tvog svekra došla do toga što im je oduzeto. Možda im je oduzeto bez razloga, možda je i trebalo da im bude oduzeto. Svekar će svakako reći da je neopravdano, ali to je nepouzdano.

23 minutes ago, Mel said:

Jedan rodjak moje mame, meni nebliska strana porodice ali nebitno, je radio ta ciscenja posle WWII i stigne ga stres, pocne da pije, a kad pije prica. Drugovi su ga resili tako sto su ga pokupili autom da ne melje vise. I naravno da nikog nisu procesuirali.
Rahmetli Slobodan je isto voleo ta ubistva prevoznim sredstvima, izmedju ostalog.

SNS je kao neki destilat udbaskog, ono najgore sto je bilo u komi partiji a bez onog ideoloskog okolo, negoiranje obrazovanja itd.

I niko ne kaze ili makar ja ne kazem da komunisticki sistem nije bolji od SNSovog, samo ukazujem da ne moze Kraljevina da se gleda crno, SNS crno, a komunisti, e komuniste cemo nijansirano.

Jbt, Mel daj napisi roman o familiji.

Poslacu ti i ja nesto o mojoj pa nek GRRM je ono sto ne je...

HBO i Netflix placu za tim i ne pitaju za cenu - Balkan Legacys_d

GoT, Whitcher i ostali da se nose ...

D

39 minutes ago, Mel said:

Ali ipak hocemo da se prikljucimo zapadnom svetu gde su sve kapitalisticke drzave a neke od njih i Kraljevine.

Iako nije savrsen sistem, opet mi bismo tamo, otkud to?

retorsko pitanje al ajde ...

kapitalizam kod nas je mnogo veće sranje nego kapitalizam kod njih.

Realno oba su ogromno sranje i jasno je da nije moguće na pošten način biti bogat kao truli zapad.

Edited by Sara

44 minutes ago, Mel said:

Oduzimano je svima koji su imali, sem onima koji su i sami bili uz komuniste…

pa ribnikarima su uzeli politiku, a oni su organizovali msm u njihovoj kući je organizovan sastanak 4. jula

dok je u komšiluku živeo komandant vermahta za beograd

1 minute ago, kud u maglu Simoviću said:

pa ribnikarima su uzeli politiku, a oni su organizovali msm u njihovoj kući je organizovan sastanak 4. jula

dok je u komšiluku živeo komandant vermahta za beograd

Cela recenica bila je "Oduzimano je svima koji su imali, sem onima koji su i sami bili uz komuniste pa i to je verovatno bilo kako se ko snadje."

Par crtica:

>>nije mogla da se iskulira totalno velika imovina necija a da se ne nacionalizuje nista - ali moglo je da se mulja u sivoj zoni. To je uradio moj deda partizan i tako spasao ceo svoj imetak. Ali sad da je imao pola Vojvodine ni Tito ga ne bi spasao da nista ne uzmu, tj da ne oduzmu najveci deo.

>>Kad su mog-muza-dedi oduzimali sve sto je sticao celog zivota, njegov prvi komsija bio je neki industrijalac, mnogo premazaniji od ovog Makedonca ciji zivotni uspeh je bio zasnovan na tome da je 16 sati stajao u radnji/isao nabavljao robu i tako. Taj komsija industrijalac se malo rapsitao kako prica ide, i zvanicna verzija je Doceka on tako drugove kad je kod njega bilo na redu sa sirokim osmehom, ishvali ih i kaze "Ja vam poklanjam moju fabriku" a oni ga cap pa za direktora ostave da bude u njoj. Naravno to je prica koja je isla za javnost na koju foru je zadrzao upravjlanje, status, bolju platu itd a ne ko ovaj nas da leti u predgradje Beograda i umre onako nakon svega u mladim godinama. Verujem da je stvar bila koliko tolko dogovorena i da je neki kontakt sa partizanenima on vec uspeo da ostvari, da to legne bas tako. Inace bilo bi mnogo lako i svako bi tako.

E tako i Ribnikari, nisu mogli da im ostane, to nije bilo na stolu, ali mogli su da budu direktori i crvena burzoazija posle ako ne bas ona predratna.

57 minutes ago, Jeremija said:

Gledam sad po prvi put ove scene, meni je ovo sjajno, tacno pokazuje gde smo i zasto smo tu gde jesmo.

da, videh to pre neki dan kod crkce/hrama. i par autobusa. i red. obične ljude, neko reče kakve smo videli u subotu. posle mi objasniše kakav je to red. ja, ateist, rekoh "gospode bože" i prekrstih se. voleo bih da mi neko objasni stvarni razlog za stajanje onoliko vremena u redu.

49 minutes ago, copkillah said:

Propuštaš poentu, niko ne opravdava oduzimanje svima. Poenta je da ja zaista ne znam kako je porodica tvog svekra došla do toga što im je oduzeto. Možda im je oduzeto bez razloga, možda je i trebalo da im bude oduzeto. Svekar će svakako reći da je neopravdano, ali to je nepouzdano.

Naravno da nije nepouzdano, oduzimali su redom, a sticano je ko i sada, neko posteno, neko neposteno, kao i uvek i svuda.

Znaci da se manemo konkretnog svekra, jasno je da je i svima koji su posteno sticali takodje oduzeto jer partizani nisu svakako vrsili nikakvu istragu porekla imovine.

15 minutes ago, Sara said:

retorsko pitanje al ajde ...

kapitalizam kod nas je mnogo veće sranje nego kapitalizam kod njih.

Realno oba su ogromno sranje i jasno je da nije moguće na pošten način biti bogat kao truli zapad.

Pa dobro ali moze i ponovo komunisticka revolucija, niko nas ne tera da budemo kapialisti. Nek krene svako od sebe. Eto nek razdeli stan nekome sa 10oro dece ko nema posten krivnad glavom. Kako ono neko napisa, jedan je bio opljackan ali desetoro je progresiralo.

To je inace i crkveno ucenje, kad smo vec kod SPCa i religije na topiku...

7 minutes ago, đorđe geprat said:

da, videh to pre neki dan kod crkce/hrama. i par autobusa. i red. obične ljude, neko reče kakve smo videli u subotu. posle mi objasniše kakav je to red. ja, ateist, rekoh "gospode bože" i prekrstih se. voleo bih da mi neko objasni stvarni razlog za stajanje onoliko vremena u redu.

Mene ovo mnogo podseca na ono nosenje mostiju po Srbiji krajem osamdesetih, a i slicna je reakcija, sto bi rekli, ista meta, isto odstojanje.

3 minutes ago, Jeremija said:

Mene ovo mnogo podseca na ono nosenje mostiju po Srbiji krajem osamdesetih, a i slicna je reakcija, sto bi rekli, ista meta, isto odstojanje.

Istorija se ponavlja kao farsa.