Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

2 hours ago, Dsnake said:

Ne verujem da ima 5% ljudi iz reda koji su znali da postoji neki pojas. A i to bi bilo u redu da se ne ide u hram na noge demonima i izdajnicima koji mole Putina da uništi deo sopstvenog naroda.

moguce.

sto se tice idenja na noge demonima, slika je upecatljiva i indikativna ali vjerujem da je sustinski manje vazna nego fakat da se pomenuti demoni odavno, a narocito u posljednja dva vladina mandata, sire ko aerosol, lako je za hram nego ih eno i u programima navodno progresivnih institucija kulture, na drzavnoj tv od prvog do treceg kanala, evo navodno i na buducem univerzitetu gdje je vec sama najava normalizacija prisustva crkve gdje joj nije mjesto. neizbjezni su i naturalizovani.

a i mislim da je pad popularnosti spc mjerljiv samo u nisi.

• Replies 9.1k
  • Views 661k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

ne preterujte, kakvi demoni, kakvi bakrači, verujući svet i ljudi koji imaju potrebu da se pomole čekaju da celivaju relikviju. treba odvojiti maligni uticaj višeg klera koji se upetljao u politiku i nečega što nema veze sa politikom. da je sreće da se Crkva drži crkvenih stvari, a ovo jeste crkvena stvar, svidelo se to nekome ili ne. Svako ima slobodu da veruje u šta hoće, ja sa ovime nemam problem.
Lično nemam potrebu da idem, imam svoje razloge, ali poštujem izbor ljudi koji čekaju ceo dan da se poklone relikviji. Nije to samo slučaj ovde, na svim meridijanima postoje verske procesije i verski obredi, i sve dok su u granicama civilizovanog licemerno je to osuđivati.

Edited by Lord Protector

naravno da niko za vjernike nije rekao da su demoni ali kad je ovdje postojala obaveza da se postovi citaju doslovno ako je za gradnju kontraargumentacije korisnije da im se tu i tamo malo ucita

Edited by morgana

5 hours ago, đorđe geprat said:

voleo bih da mi neko objasni stvarni razlog za stajanje onoliko vremena u redu.

Ljudi vole da stoje u redu.

Stoje ispred poštanskih štedionica da podignu penzije iako to mogu da urade kasnije ili na bankomatu, stoje da kupe karte za utakmicu, pozorište, bioskop, stajali su da kupe mekdonalds.

5 hours ago, Jeremija said:

Mene ovo mnogo podseca na ono nosenje mostiju po Srbiji krajem osamdesetih, a i slicna je reakcija, sto bi rekli, ista meta, isto odstojanje.

Nosanje kostiju iz Cemerike, presvlacenje mucenog Zosima u Tumanu svake godine, Vasilije Ostroski je bas imao cilj u zivotu da ga svaka stoka tetovira uz Drazu?

Pravoslavlje 101 od 90ih do danas.fantom

I reazlog zasto me oficijelna crkva nece videti na svom opoganjenom tlu - ne treba mi ni prostor, a ni posrednik za moj dijalog sa Bogom.

Ne trebaju mi ni lomace, a ni burici sa karbidom - to neka ostane ovima novokrstenima. fantom

1 minute ago, kronostime said:

Nosanje kostiju iz Cemerike, presvlacenje mucenog Zosima u Tumanu svake godine, Vasilije Ostroski je bas imao cilj u zivotu da ga svaka stoka tetovira uz Drazu?

Pravoslavlje 101 od 90ih do danas.fantom

I reazlog zasto me oficijelna crkva nece videti na svom opoganjenom tlu - ne treba mi ni prostor, a ni posrednik za moj dijalog sa Bogom.

Ne trebaju mi ni lomace, a ni burici sa karbidom - to neka ostane ovima novokrstenima. fantom

Prenosenja i setanja tih relikvija su stari crkveni obicaji a ne nesto ustanovljeno 80ih.

1 hour ago, Lord Protector said:

ne preterujte, kakvi demoni, kakvi bakrači, verujući svet i ljudi koji imaju potrebu da se pomole čekaju da celivaju relikviju. treba odvojiti maligni uticaj višeg klera koji se upetljao u politiku i nečega što nema veze sa politkom.

I ja se slažem da treba odvojiti, jel odvojeno? Ja ne razumem neutralnost prema kleru, pa me nazovi kako hoćeš. Baš me briga da li je neko vernik ili nije, niti sam komentarisao to što neko čeka u redu sa bi poljubio pojas.

On 28. 5. 2026. at 10:37, Mel said:

A crkva je ovde to radila? Ili su radili oni koje slavite po topicima? Za samo 50 godina uspeli su da pobiju nekoliko desetina hiljada neduznih, ispiraju mozgove naciji, zavedu kulturu bahacenja glorifikacije nasilja i otimacine i sjebu pristupanje drzave Evropskoj zajednici. Bolje da su svi bili u crkvi i molili se Bogu ili bar dremali.

naravno da je crkva to radila. do pre drugog svetskog rata crkva je bila deo drzavnog aparata. veronauka bila u skolama, deca i odrasli isli na litije, nosali zastave, krstove i ostalo, bili deo obaveznog crkvenog folklora kao i bilo gde drugde. to sto su u socijalizmu ideologija i kult licnosti zamenili religiju u javnom zivotu i terali ljude na ulice o velikim drzavnim praznicima il kad tito dodje u grad, ne znaci da religija to nije radila niti znaci da to treba vratiti nazad. dva losa ne daju dobro.

meni je ova ujdurma s masovnim cekanjem, i visokim procentom religioznih prilicno neprijatna i plasi me jer se lako moze zloupotrebiti. nisam siguran kako ce ovo zavrsiti ako ne budemo oprezni al ne bih voleo da se pretvorimo u poljsku. a nismo daleko.

1 hour ago, Lord Protector said:

Nije to samo slučaj ovde, na svim meridijanima postoje verske procesije i verski obredi, i sve dok su u granicama civilizovanog licemerno je to osuđivati.

I u katolickoj crkvi davana je paznja relikvijama, svako je zeleo da poseduje neku cenjenu relikviju od vladara i crkvenih poglavnika jer to uzdize i njihovu vlast/parohiju itd.

U skoli smo nekad ucili o tome kako je majka cara Konstantina isla da trazi ostatke Hristovog krsta u Judeji.

Sve je to crkvena klasika a ne znam odakle ideja da bi neko 80te tek izmisljao tako elaborirane religiozne obicaje.

2 minutes ago, adam said:

naravno da je crkva to radila. do pre drugog svetskog rata crkva je bila deo drzavnog aparata. veronauka bila u skolama, deca i odrasli isli na litije, nosali zastave, krstove i ostalo, bili deo obaveznog crkvenog folklora kao i bilo gde drugde. to sto su u socijalizmu ideologija i kult licnosti zamenili religiju u javnom zivotu i terali ljude na ulice o velikim drzavnim praznicima il kad tito dodje u grad, ne znaci da religija to nije radila niti znaci da to treba vratiti nazad. dva losa ne daju dobro.

meni je ova ujdurma s masovnim cekanjem, i visokim procentom religioznih prilicno neprijatna i plasi me jer se lako moze zloupotrebiti. nisam siguran kako ce ovo zavrsiti ako ne budemo oprezni al ne bih voleo da se pretvorimo u poljsku. a nismo daleko.

Iskreno u tom originalnom postu mislila sam da si aludirao vise da ako se ne stane na rep SPC bice izvodjenja kao kod Pekica opisano kako su pokupili iz gimnazije njega i njegove drugare da ih malo streljaju za to sto su pristupili demokratskoj omladini. Kao bice ponovno sahranjivanje demokratije na 50 godina.

Ok, pricao si ako ne pripazimo izvodice devojcice od 15 na sleove za rodjendan patrijarhu. Slazem se, ne treba nam taj nivo bezumlja i idolpoklonistva.

4 minutes ago, Mel said:

Prenosenja i setanja tih relikvija su stari crkveni obicaji a ne nesto ustanovljeno 80ih.

Bas i nije - setanje kostiju je postalo omiljeni sport od Nikolaja na ovamo u Srbalja krajem `80ih.

Vasilije nije otisao u Ostrog da ga svaka stoka tetovira i lize ploce do njegovog groba.

Isto je i sa ovima sto drezde da bi videli tzv. Pojas.

Aman, bre - Bog je u dusi i mislima, ne u stvarima.

Narocito ne u lesevima ili delovima istih koji se pripisuju svecima.

5 minutes ago, kronostime said:

Bas i nije - setanje kostiju je postalo omiljeni sport od Nikolaja na ovamo u Srbalja krajem `80ih.

Vasilije nije otisao u Ostrog da ga svaka stoka tetovira i lize ploce do njegovog groba.

Isto je i sa ovima sto drezde da bi videli tzv. Pojas.

Aman, bre - Bog je u dusi i mislima, ne u stvarima.

Narocito ne u lesevima ili delovima istih koji se pripisuju svecima.

Pa ok ali to je recimo tvoja perspektiva. Kilometarski red pred Hramom ima drugaciju. Neko treci reci ce ti da Boga ni nema. Ja licno pojma nemam, mozda si ti u pravu, mozda ovi sto cekaju pred Hramom, mozda ovi ateisti, mozda nesto potpuno cetvrto. Ovo tvoje ima jak nivo sigurnosti u ono sto pricas, ali tema idolpoklonstva nije nevidjena bas u hriscanstvu...

Jesi vec usla ili si jos u redu? I gde se gasis jbt?

3 minutes ago, Mel said:

Pa ok ali to je recimo tvoja perspektiva. Kilometarski red pred Hramom ima drugaciju. Neko treci reci ce ti da Boga ni nema. Ja licno pojma nemam, mozda si ti u pravu, mozda ovi sto cekaju pred Hramom, mozda ovi ateisti, mozda nesto potpuno cetvrto. Ovo tvoje ima jak nivo sigurnosti u ono sto pricas, ali tema idolpoklonstva nije nevidjena bas u hriscanstvu...

Idolopoklonstvo je karakteristino za ove taze hriscane - do juce slavili 7.06. dan borca i pekli vola na Adi , a onda im rekli da je to Ivanjdan pa opet peku vola na istom mestu...

To ti je vera u Srbalja - samo ono kako vlast nalaze.

Da se onaj iz kuce cveca povampiri - gomila bi mu trcala i nosila stafete....

kad smo kod postovanja vere i vernika, moramo li postovati i one evangeliste oko trampa? i razne druge evangeliste sto padaju u nesvest kad ih raspevani pop opali po celenci?

il samo ove nase?