Friday at 06:085 days 6 minutes ago, Svemir Zeka said:Pa dobro, u redu. Što se tiče familije s majčine strane u Bosni, oni su sve vreme od '45. i imali crkvu u selu, i slavili slave, i tako dalje. Usred Bosne, okruženi muslimanima i Hrvatima. Pa još bio Č vs U kraj. Pa eto, niko nije zatvarao boga (đed mi je bio u zatvoru ali crkva nije ).Nikad nisam čula, a čula bih od izrazito desničarske familije, da je bilo nešto sputavano, dakle nije.Pa tu znaci nije. Ja to ne sporim. Ali ne mozes ti zato sto u tvom selu nije bilo problema doci i reci da ih nigde nije bilo i partizani nisu progonili SPC.Kao sto rekoh to je kao onaj primer SNSa i automobila - SNSovci salju svoje da udaraju narod automobilima - ceo forum skoci i kaze u mojoj porodici/uilci nisu nikog oborili. Znaci - lazi blokadera.Progon SPC od strane komunista je dokumentovana stvar. Kao Djindjicevo simbolicko skidanje petokrake, kao Djindjicevo simbolicko vracanje veronauke u skole. On je valjda znao protiv cega se borio, ipak je on spearheaded pokret otpora SPSu.Inace muslimani iz Bosne vole po platformama da tvrde da Turci nisu progonili SPC i nisu vrsili nasilna pokrstavanja i nisu ubijali Srbe jer kazu, da su to radili, za 500 godina ne bi ih vise bilo, a ima ih, znaci nije bilo progona Srba od strane Turaka. I ljudi to najozbiljnije tvrde, masovno.A logicki put je isti kao ovde:Ja nisam video, iskusio, A, B, C ti jesi, znaci ti lazes i nameces svoju verziju istine. ako se nije desilo meni, nije nikom. A ako nekom i jeste, to je zato sto je taj drugi govno fasista low life. Pritom ovde se tvrde banalne stvari, da komunisticka vera jeste progonila srpsku pravoslavnu, otimala imovinu, prebijala ubijala... you name it, to su dokumentovani i utvrdjeni fakti a ne moje wild konkluzije koje ja eto prvi put iznosim leta gospodnjeg 2026te. Moze i na netu lako da se nadje kako je izgledalo posle WWII dok Crkva nije stavljena pod kontrolu UDBE, one iste neDrazine organizacije koja je sa Milosevicem dirigovala 90te.Il brate premotajte ono kako Djindjic skida zvezdu otpozadi, pa nek izgleda kao da je stavlja, danasnja tehnologija to bar lako omogucava.
Friday at 06:105 days 2 minutes ago, Svemir Zeka said:Tata '52. je kršten kao beba u crkvi u Pančevu. Deda partizan, komunista. Za strica ne znam, on je '44. i tad su još bili u Makedoniji, a deda u šumi ❤️Opet prica logickog rezona Mog cukundedu Turci nisu ubili, inace ne bi me ni bilo. Znaci Turci nisu ubijali Srbe.Pogledajte ono oko logike iz srednje skole:Orao leti.Orao je zivotinja.Slon je zivotinja.PPP: Znaci slon leti.
Friday at 06:135 days 1 minute ago, Mel said:Pa tu znaci nije. Ja to ne sporim. Ali ne mozes ti zato sto u tvom selu nije bilo problema doci i reci da ih nigde nije bilo i partizani nisu progonili SPC.Kao sto rekoh to je kao onaj primer SNSa i automobila - SNSovci salju svoje da udaraju narod automobilima - ceo forum skoci i kaze u mojoj porodici/uilci nisu nikog oborili. Znaci - lazi blokadera.Progon SPC od strane komunista je dokumentovana stvar. Kao Djindjicevo simbolicko skidanje petokrake, kao Djindjicevo simbolicko vracanje veronauke u skole. On je valjda znao protiv cega se borio, ipak je on spearheaded pokret otpora SPSu.Inace muslimani iz Bosne vole po platformama da tvrde da Turci nisu progonili SPC i nisu vrsili nasilna pokrstavanja i nisu ubijali Srbe jer kazu, da su to radili, za 500 godina ne bi ih vise bilo, a ima ih, znaci nije bilo progona Srba od strane Turaka. I ljudi to najozbiljnije tvrde, masovno.A logicki put je isti kao ovde:Ja nisam video, iskusio, A, B, C ti jesi, znaci ti lazes i nameces svoju verziju istine. ako se nije desilo meni, nije nikom. A ako nekom i jeste, to je zato sto je taj drugi govno fasista low life. Pritom ovde se tvrde banalne stvari, da komunisticka vera jeste progonila srpsku pravoslavnu, otimala imovinu, prebijala ubijala... you name it, to su dokumentovani i utvrdjeni fakti a ne moje wild konkluzije koje ja eto prvi put iznosim leta gospodnjeg 2026te. Moze i na netu lako da se nadje kako je izgledalo posle WWII dok Crkva nije stavljena pod kontrolu UDBE, one iste neDrazine organizacije koja je sa Milosevicem dirigovala 90te.Il brate premotajte ono kako Djindjic skida zvezdu otpozadi, pa nek izgleda kao da je stavlja, danasnja tehnologija to bar lako omogucava.Pa ne, mensečini da si baš ti tako počela a ja ti dajem kontraprimer. A ja bih baš očekivala neku torturu pošto su ovamo četnike godinama lovili po šumama u našem kraju (i poubijali ih na kraju), đed je zato robijao, hoću da kažem, bio je poznat kraj po tome i očekivala bih neko satiranje i crkve, međutim, eno je stoji netaknuta posle dva rata, usred Federacije i za Petrovdan se okupljaju, prave teferič (meko č) i tako. Ništa se tu nije diralo.
Friday at 06:145 days 3 minutes ago, Mel said:Opet prica logickog rezona Mog cukundedu Turci nisu ubili, inace ne bi me ni bilo. Znaci Turci nisu ubijali Srbe.Pogledajte ono oko logike iz srednje skole:Orao leti.Orao je zivotinja.Slon je zivotinja.PPP: Znaci slon leti.Ok
Friday at 06:185 days Just now, Svemir Zeka said:Tata '52. je kršten kao beba u crkvi u Pančevu. Deda partizan, komunista. Za strica ne znam, on je '44. i tad su još bili u Makedoniji, a deda u šumi ❤️Otac 1948. krsten isto u pomenutom manastiru. Deda, do duse bio malo kod Koste Pecanca , posle presao u partizane, sa babine linije sve partizani (kako su se upoznali to je i danas najveca misterija u familiji ).Sa majcine strane - svi u popisu narodnih heroja na Ohridu i gore u planini u Vevcanima.I svi slavili slavu, krstavali decu, isli u crkvu ako bi zeleli bez ikakvih problema.Do duse, obzirom na narav i naoruzanje kod kuce i mogu da shvatim zasto ih niko nije dirao....
Friday at 06:205 days 1 minute ago, Svemir Zeka said:Pa ne, mensečini da si baš ti tako počela a ja ti dajem kontraprimer. A ja bih baš očekivala neku torturu pošto su ovamo četnike godinama lovili po šumama u našem kraju (i poubijali ih na kraju), đed je zato robijao, hoću da kažem, bio je poznat kraj po tome i očekivala bih neko satiranje i crkve, međutim, eno je stoji netaknuta posle dva rata, usred Federacije i za Petrovdan se okupljaju, prave teferič (meko č) i tako. Ništa se tu nije diralo.Zato niko i nije rekao komunisti su minirali 50% crkava, jer nisu.Komunisti jesu srusili neke crkve, recimo kod Lukijevog pradede u selu.Komunisti jesu prebijali dosta svestenika posle WWII i neke od njih ubijali i nekoliko godina nakon zavrsetka rata, ne samo ono dzumle 45te kad su poklali masu naorda.Ali vecinu svestenika nisu ubili.Komunisti su imali zvanican program sazet kroz Religija je opijum za narod koji je dirigovao potiskivanje crkve. Posle rata slata je jasna poruka marvi da je crkva nepozeljan drustveni fenomen i da religija mora biti svedena na svoju pravu meru.Dakle ako se kaze da SNSovci obaraju narod autima, da su skrivili smrt nekog broja ljudi sto je trigerovalo proteste, na sta bi to licilo da neko dodje na forum i kaze u mom selu nisu nikog obalili, u mom selu niko nije poginuo zbog njih, u mom selu nije se srusila Zeleznicka stanica...To ima vrednost samo ako je neko rekao Komunisti su srusili sve crkve, ubili sve popove, branili svaki religijski ritual.Ali to niko nije rekao, rekao je da su komunisti progonili SPC. Sto jesu. Mmislim van pameti je da ja to "dokazujem" a vi negirate, to su lako proverljive i dokumentovane stvari. Znaci slon leti, samo u mojoj verziji istine ne leti, to je taj rad.
Friday at 06:215 days 1 minute ago, kronostime said:obzirom na naravSve razumem isto. I jedni i drugi. A ja č + p dete = P. Sad će reći Mel da sam indoktrinirana
Friday at 06:235 days 3 minutes ago, kronostime said:Otac 1948. krsten isto u pomenutom manastiru. Deda, do duse bio malo kod Koste Pecanca , posle presao u partizane, sa babine linije sve partizani (kako su se upoznali to je i danas najveca misterija u familiji ).Sa majcine strane - svi u popisu narodnih heroja na Ohridu i gore u planini u Vevcanima.I svi slavili slavu, krstavali decu, isli u crkvu ako bi zeleli bez ikakvih problema.Do duse, obzirom na narav i naoruzanje kod kuce i mogu da shvatim zasto ih niko nije dirao.... Opet ovo najbrajanje, ko je gde krsten, koje treba da pokaze da ako su Pera Mika i Zika krsteni, nije bilo proganjanja SPC. Za 30 godina ovakav narod ce pisati Mene SNSovci nisu obalili autom, presao sam svaki pesacki prelaz kako sam ja hteo i stajao na ulici, i niko me nije oborio.Jos u nasoj mladosti skola bila cakup pakum, radili se skupovi i tautologije, i opet dzaba.
Friday at 06:255 days 10 minutes ago, Svemir Zeka said:Pa ne, mensečini da si baš ti tako počela a ja ti dajem kontraprimer. A ja bih baš očekivala neku torturu pošto su ovamo četnike godinama lovili po šumama u našem kraju (i poubijali ih na kraju), đed je zato robijao, hoću da kažem, bio je poznat kraj po tome i očekivala bih neko satiranje i crkve, međutim, eno je stoji netaknuta posle dva rata, usred Federacije i za Petrovdan se okupljaju, prave teferič (meko č) i tako. Ništa se tu nije diralo.Pa to kako si ti zamislila da treba da izgleda progon SPC, i to kako je zaista izgledao progon SPC, su 2 razlicite stvari.Ja ovde nisam napisala 50% crkava je sruseno i time je ispunjen treshold za nazivanje tretmana SPC posle WWII progonom.
Friday at 06:265 days 11 minutes ago, Mel said:Pa tu znaci nije. Ja to ne sporim. Ali ne mozes ti zato sto u tvom selu nije bilo problema doci i reci da ih nigde nije bilo i partizani nisu progonili SPC.Kao sto rekoh to je kao onaj primer SNSa i automobila - SNSovci salju svoje da udaraju narod automobilima - ceo forum skoci i kaze u mojoj porodici/uilci nisu nikog oborili. Znaci - lazi blokadera.Progon SPC od strane komunista je dokumentovana stvar. Kao Djindjicevo simbolicko skidanje petokrake, kao Djindjicevo simbolicko vracanje veronauke u skole. On je valjda znao protiv cega se borio, ipak je on spearheaded pokret otpora SPSu.Inace muslimani iz Bosne vole po platformama da tvrde da Turci nisu progonili SPC i nisu vrsili nasilna pokrstavanja i nisu ubijali Srbe jer kazu, da su to radili, za 500 godina ne bi ih vise bilo, a ima ih, znaci nije bilo progona Srba od strane Turaka. I ljudi to najozbiljnije tvrde, masovno.A logicki put je isti kao ovde:Ja nisam video, iskusio, A, B, C ti jesi, znaci ti lazes i nameces svoju verziju istine. ako se nije desilo meni, nije nikom. A ako nekom i jeste, to je zato sto je taj drugi govno fasista low life. Pritom ovde se tvrde banalne stvari, da komunisticka vera jeste progonila srpsku pravoslavnu, otimala imovinu, prebijala ubijala... you name it, to su dokumentovani i utvrdjeni fakti a ne moje wild konkluzije koje ja eto prvi put iznosim leta gospodnjeg 2026te. Moze i na netu lako da se nadje kako je izgledalo posle WWII dok Crkva nije stavljena pod kontrolu UDBE, one iste neDrazine organizacije koja je sa Milosevicem dirigovala 90te.Il brate premotajte ono kako Djindjic skida zvezdu otpozadi, pa nek izgleda kao da je stavlja, danasnja tehnologija to bar lako omogucava.Cekaj bre - jos kralj Milan Obrenovic je 1881. smenio tadasnjeg Mitropolita Mihajla i proterao ga iz Srbije.On sigurno nije bio komunista....
Friday at 06:335 days 6 minutes ago, kronostime said:Cekaj bre - jos kralj Milan Obrenovic je 1881. smenio tadasnjeg Mitropolita Mihajla i proterao ga iz Srbije.On sigurno nije bio komunista.... Ovo vam je, deco, primer kako ne treba da koristite logiku. Bolje je samo gifove
Friday at 06:365 days 4 minutes ago, Svemir Zeka said:Sve razumem isto. I jedni i drugi. A ja č + p dete = P. Sad će reći Mel da sam indoktrinirana Nije problem biti indoktriniran i voleti crvene. To je kao sa ljudima, Neko se zaljubi u Bred Pita a neko u Leonarda di Kaprija il nesto.Problem je medjutim kad neko kaze da je crkva bila progonjena (znaci ne kaze "sva krstenja bila su zabranjena") i onda krenu Pera Mika Laza i Djura, da redom nabrajaju ko je kad i kako krsten i zasto je bazicna izjava "Crkva je bila progonjena" cista izmisljotina i stvar moje privatne percepcije bokte. "Proganjanje crkve" odlucis onako sam da definises kao "Ja zamisljam ako su proganjali crkvu, onda to znaci da bi crkvu u mom selu trebalo minirati i zabraniti da se slavi slava i narod krstava, te kako to nije billo, nego samo neka premlacivanja, zatvaranja i ubijanje svestenika, onda nije bilo progona crkve."Ima na Bliskom istoku decenijama neka fora, ako su Nemci ubijali Jevreje i napravili genocid nad njima, otkud onda nama ovde nahrupise milioni Jevreja i otese zemlju?I to je baza i krunski dokaz middle eastern Arapa da je holokaust izmisljen.Jer oni su smislili kriterijum i realnost ne prolazi taj kriterijum, a ono sa konc logorima i to, to nema veze.
Friday at 06:425 days 12 minutes ago, Filozof manijak said:Pa jesi Odradih Shredingerovu macu hm?Lukavo 4 minutes ago, Filozof manijak said:Ovo vam je, deco, primer kako ne treba da koristite logiku.Bolje je samo gifove Jednu stvar su crveni odradili kako treba a to je kvalitet skolstva i stav prema obrazovanju, i sad kako ono bese pisaju na sani parejd od ranog jutra i lete slonove jer tako im doslo. A pravila dedukcije i ono sto su nas komi tete ucile kad napunimo 15 to otislo sa Djindjicevom zvezdom valjda.
Friday at 06:495 days 1 minute ago, Mel said:Opet ovo najbrajanje, ko je gde krsten, koje treba da pokaze da ako su Pera Mika i Zika krsteni, nije bilo proganjanja SPC.Za 30 godina ovakav narod ce pisati Mene SNSovci nisu obalili autom, presao sam svaki pesacki prelaz kako sam ja hteo i stajao na ulici, i niko me nije oborio.Jos u nasoj mladosti skola bila cakup pakum, radili se skupovi i tautologije, i opet dzaba.Drzanje religije tamo gde joj je mesto: van uticaja na javni zivot i u okviru hramova i privatnog zivota vernika je jedna od najvecih tekovina Francuske revolucije, a ne komunistickih skoro 2 veka posle.Skola moje mladosti, a i mladosti poprilicnog broja ocvalih clanova Foruma se dosta razlikuje od skoli tvoje i mladosti onih zadojenih i vaspitanih na bajkama sa kraja `80ih na ovamo.O porodicnim legendama: tu su tek problematicni izvori i verodostojnost istih.Jbg, cukundeda sa babine strane pobio neke Turke u Istoku (prica se zbog nekog zenskog celjadeta) i presao u Toplicu 1908. godine (imam i zvanicni dokument o tome), da bi 1912. ponovo otisao sa bracom u Gvozdeni puk, klao se na Ceru sa bracom iz Austrougarske, presao Albaniju, klao se sa Bugarima na Kajmakcalanu, otisao do Istre i opet se vratio da ore njive pod Jastrepcem.U medjuvremenu tih ratova - poklonio zemlju za crkvu Sv.Petke u selu (to nam je slava vekovima) i to je slava koju je i moj deda prizetko morao da prihvati kada mu je ozenio kcer jedinicu iako su mu svi stricevi i otac bili ucesnici Toplickog ustanka 1917. i slavili sv.Trifuna.Da li mislis da je iko mogao da im zabrani ikada da se odreknu toga sto ih cini takvim?Mozda, ali bi palo puno mrtvih da je iko to pokusao....