Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

17 minutes ago, Filozof manijak said:

Ovo vam je, deco, primer kako ne treba da koristite logiku.

Bolje je samo gifove vlade

mr pope GIF

TvIarIO.gif

• Replies 9.1k
  • Views 661k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

Tako je već mnogo bolje s_d

47 minutes ago, Filozof manijak said:

@Svemir Zeka

Pa jesi rolleyes

I Mel je, i svi naših godina, jer te godine nismo imali u iskustvu, već samo sentiment koji je svaka porodica pojedinačno prenosila.

Ono čemu sam svedočila kad mi se razvilo apstraktno mišljenje je ono od '91. nadalje, a to i jeste tema o kojoj sam pričala. Mi dečurlija osamesetih da drvimo o pedesetim godinama prošlog veka možemo samo na osnovu "tako je meni deda pričao".

39 minutes ago, Mel said:

Nije problem biti indoktriniran i voleti crvene. To je kao sa ljudima, Neko se zaljubi u Bred Pita a neko u Leonarda di Kaprija il nesto.

Problem je medjutim kad neko kaze da je crkva bila progonjena (znaci ne kaze "sva krstenja bila su zabranjena") i onda krenu Pera Mika Laza i Djura, da redom nabrajaju ko je kad i kako krsten i zasto je bazicna izjava "Crkva je bila progonjena" cista izmisljotina i stvar moje privatne percepcije bokte. "Proganjanje crkve" odlucis onako sam da definises kao "Ja zamisljam ako su proganjali crkvu, onda to znaci da bi crkvu u mom selu trebalo minirati i zabraniti da se slavi slava i narod krstava, te kako to nije billo, nego samo neka premlacivanja, zatvaranja i ubijanje svestenika, onda nije bilo progona crkve."

Ima na Bliskom istoku decenijama neka fora, ako su Nemci ubijali Jevreje i napravili genocid nad njima, otkud onda nama ovde nahrupise milioni Jevreja i otese zemlju?

I to je baza i krunski dokaz middle eastern Arapa da je holokaust izmisljen.

Jer oni su smislili kriterijum i realnost ne prolazi taj kriterijum, a ono sa konc logorima i to, to nema veze.

Ne brini, i ti si indoktrinirana i to debelo (bez ljutnje)

Odnos prema ovoj temi ti je jako zasićen emocijama, spremna si na svakoj temi da potežeš, i perpetuiraš udonedogled

4 minutes ago, Svemir Zeka said:

I Mel je, i svi naših godina, jer te godine nismo imali u iskustvu, već samo sentiment koji je svaka porodica pojedinačno prenosila.

Ono čemu sam svedočila kad mi se razvilo apstraktno mišljenje je ono od '91. nadalje, a to i jeste tema o kojoj sam pričala. Mi dečurlija osamesetih da drvimo o pedesetim godinama prošlog veka možemo samo na osnovu "tako je meni deda pričao".

Ti veruješ svom dedi, Mel veruje svom dedi. U čemu je razlika?

2 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ne brini, i ti si indoktrinirana i to debelo (bez ljutnje)

Odnos prema ovoj temi ti je jako zasićen emocijama, spremna si na svakoj temi da potežeš, i perpetuiraš udonedogled

Što onda govori o transgeneracijskoj traumi koja se prenosi kroz njenu porodicu. Što nas onda dovodi do pitanja kako je ta trauma nastala?

Just now, Filozof manijak said:

Ja imam dvojicu kontra deda u familiji violina

2 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ja imam dvojicu kontra deda u familiji violina

I kom dedi više veruješ? rolleyes

Što onda govori o transgeneracijskoj traumi koja se prenosi kroz njenu porodicu. Što nas onda dovodi do pitanja kako je ta trauma nastala?

rolleyes

Baš nisam htela da pričam o ovome, da ne bude da zalazim u dinamiku porodice.

Ali, ako ćemo o tome....Zašto ja nemam transgeneracijsku traumu, a pola familije u Bosni mi je, kao što znaš, pobijeno od strane ustaša i udbe?

I kom dedi više veruješ? rolleyes

Verujem obojici. Đed nikad u matorom dobu nije veličao ni Srbe ni pravoslavlje. Od svih razumniji i normalniji, nedogmatičan, doslovno do kraja života.

za tebe ne znam, ali ja isto imam kao Mel. Pradeda i deda su direktno i indirektno stradali od komunističke agrarne reforme pedesetih. I dan danas traje suđenje oko restitucije sa kojim se bakće moj otac, valjda će on doživeti nekakvu pravdu.

Mene lično boli patka, i onako se porodično prezime završava sa mnom. Samo mi je malo ružno kako se gleda na ljude koji su stradali za vreme komunističkog režima.

Pa se onda čudimo otkud toliko crkve, turbopravoslavlja i nacionalizma danas.

Jbg, zakon akcije i reakcije

2 minutes ago, Filozof manijak said:

Ne samo to, nego svako je svoj sopstveni deda u svakom trenutku svog tekuceg zivota.

Ja mogu da vidim SNSovce kao neke mafiozo pljackase, moja komsinica vidi ih kao nekog ko joj je dao posao, a kradje, pa tako su i zuti radili, a Zeleznicka stnaica? Pa i u Spaniji je iskocio voz pobi onolike ljude.

Ja ne volim potpunu relativizaciju istine kroz perspektiviziranje. Postoje i neka fakta a ne samo interpretacije. Komiz su dokumentovano progonili svestenstvo, nisu to nesto ni krili kao ono u Sloveniji pa da kazes nije se znalo. Potreba ljudi da na tu - meni banalnu - konstataciju skoce i krenu da grede gde se ko i kad i pod kojim okolnostima krstio je dosta zanimljiva.

Ja bih recimo ocekivala pre neki stav od onih koji vole komize u stilu pa i ako su ih proganjali, neka su ih proganjali, tako im i treba, a ne Ja sam se krstio 76te bese lepi letnji dan...

9 hours ago, Mel said:

Da su to radili onda bi bila neka selekcija, pa bi nekom ukrali a nekom ne bi, a ne maznjavanje svega vrednog kako je ustvari bilo.

Sem ako hoces da kazes da je vecina vlasnika nekretnina na finim mestima bila stagod. Samo sad je jos ludje vreme i vlasnici imovine ne mogu biti nista bolji nego onomad, pa bi onda moglo ono da popljackamo sve i svakog ko zivi na Vracaru i Dedinju i podelimo klasi postenih keramicara.

I tako dolazimo do onog momenta, kada slušaš te priče, ispada da su u predratnom Beogradu svi bili bogata i poštena gospoda, niko sirotinja, a kada se sabere sva oteta imovina, to otprilike zauzima površinu jednog Istanbula.

12 minutes ago, Filozof manijak said:

za tebe ne znam, ali ja isto imam kao Mel. Pradeda i deda su direktno i indirektno stradali od komunističke agrarne reforme pedesetih. I dan danas traje suđenje oko restitucije sa kojim se bakće moj otac, valjda će on doživeti nekakvu pravdu.

Mene lično boli patka, i onako se porodično prezime završava sa mnom. Samo mi je malo ružno kako se gleda na ljude koji su stradali za vreme komunističkog režima.

Kako se gleda? I ovi su stradali (ubijeni u šumi, zatvoru ili u sopstvenoj kući) i sve im slike bile na zidovima u kući u Bosni, i evo nas, i evo mene.

5 minutes ago, Filozof manijak said:

Jako se to nipodastvaa a pazi samo recenicu - meni je pola rodbine stradalo od ustasa i partizana pa ja ne vucem traumu, pa sto je to tako, kao to je ono a way to go. Znaci ona je neko godiste 30 - 35 godina nakon tih streljanja ili cega u WWII. Sad se radja generacija u Bosni koja je na toj distanci od Srebrenice i rata 90ih.

I sad neki od njih nece imati nasledjene traume, ali nema rezona da nece svi. I dodje neki psihoterapeut nekom takvom Bosanskom detetu i kaze mu Razmisli malo sto ti imas uopste te traume. Evo Nazibu su Srbi poklali 10oro iz kuce i on nista, a ti tu nesto kmekete kmekete nije ti pravo ispravljas krive Drine.

Ako to nije bizarno, ja ne znam sta je rec bizarno.