Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

Covek je slab i uvek mu je potrebna neka uteha, nije slucajno da leceni narkomani skoro po pravilu postaju veliki vernici, jedna zavisnost se zamenjuje drugom.

• Replies 9.1k
  • Views 661.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

Izvini bagse, izvinite svi moderatori.

Ovo si bas ubo @Jeremija, puni su nam manastiri bivsih narkosa. Ocigledno nekim ljudima treba nesto da ih vodi kroz zivot i uljuljkava.

2 minutes ago, napadaj said:

Stvar je tradicije i dugotrajnosti nekog ponašanja, jer se ono što nastane niotkuda u prasku oduševljenja gotovo uvek može okarakterisati kao pomodarstvo i mentalitet krda.

Ovo isto mozes da kazes i za apostola Pavla.lolol

Poenta je da se najcesce podsmevamo drugima za iste ili slicne stvari koje i mi radimo, samo ih racionalizujemo na drugaciji nacin. Eto, ni ti u ovom postu nisi propustio priliku da pokazes kako si uveren da je tvoja religija ispravna a ona druga "idolopoklonstvo i praziluk". Ne smetaju tebi ti ljudi koji obavljaju parternu gimnastiku ispred crkvi jer rade to sto rade, smetaju ti jer si iskljuciv, netolerantan i mislis da si bolji od drugih jer nosis dres odredjene boje. Od njih nikada nece nastati neki problem za drustvo, od onih koji razmisljaju kao ti moze da nastane ako se kockice poklope. Neke idelogije ponekad mogu da budu problem, neki karakteri su uvek problem, uglavnom je do ljudi a ne do ideologija.

4 minutes ago, Jeremija said:

Covek je slab i uvek mu je potrebna neka uteha, nije slucajno da leceni narkomani skoro po pravilu postaju veliki vernici, jedna zavisnost se zamenjuje drugom.

Coveku je uvek potrebna uteha, bio jak ili slab.

1 hour ago, Shan Jan said:

A jel ste vi menjali timove tokom zivota? Ja sam od zakletog ateiste presao vremenom u agnostike. Cekam sledeci prelazni rok da vidim kojoj cu se religiji pripojiti hihi

Oduvek bio agnostik jer sam siguran da postoje pojave u kosmosu koje su van ljudske moci poimanja i mozdanog kapaciteta.

15 minutes ago, Shan Jan said:

Ovo si bas ubo @Jeremija, puni su nam manastiri bivsih narkosa. Ocigledno nekim ljudima treba nesto da ih vodi kroz zivot i uljuljkava.

ocigledno je samo da se u srbiji crkva jako gura da lijeci ovisnike

Just now, morgana said:

I da prave zilote od njih. Sve ludak, do ludaka. Nije problem sto traze nesto da se uhvate da bi preziveli od onog u sta su se uvalili, problem je kad to pocnu da nabijaju okolini.

Nikad problem sa ljudima koji su vernici od uvek. Uvek problem sa ili kojima je religioznost pokrice za drugi socijalni konstrukt i poriv da drugima redukuju zivotni prostor.

Veruj u sta hoces i kako hoces, nemoj mi se kaciti na ledja i da mi ogranicavas slobodu. Svoju delegiraj kome hoces.

Edited by Moonwalker

• Popular Post

@kud u maglu Simoviću postao mod i svi odjednom traze utociste u Bogu i religiji lolol

Just now, Moonwalker said:

I da prave zilote od njih. Sve ludak, do ludaka. Nije problem sto traze nesto da se uhvate da bi preziveli, problem je kad to pocnu da nabijaju okolini. Nikad problem sa ljudima koji su vernici od uvek. Uvek probelm sa ili kojima je religioznost pokrice za drugi socijalni konstrukt i poriv da drugima redukuju zivotni prostor.

Veruj u sta hoces i kako hoces, nemoj mi se kaciti na ledja i da mi ogranicavas slobodu. Svoju delegiraj kome hoces.

jesam li umislila ili smo prije par godina imali neku aferu s maltretiranjem ovisnika u crkvi gdje su lijeceni?

mozda je protokol doduse, sta ja znam o medicini.

Edited by morgana

1 minute ago, morgana said:

jesam li umislila ili smo prije par godina imali neku aferu s maltretiranjem ovisnika u crkvi gdje su lijeceni?

mozda je protokol doduse, sta ja znam o medicini.

O da, rehabilitacioni centar Crna Reka za lecenje narkomana lopatama i slicno. Lopatama po njima, ne da lopataju.

Ne vidim zašto bi ikome normalnom smetali vernici i njihovi običaji. Sa druge strane, primećujem da oni koji advertajzuju upražnjavanje religije tipa krstenjem na javnom mestu su mahom licimuri. Preko nedelje bijem ženu i mobingujem zaposlenog u firmi, pa u nedelju u crkvu na reset. Ako je neko iskreno religiozan, to je lična stvar i nema potrebu za busanjem u grudi oko toga.

Ja sam voleo kad je sveštenik dolazio kod moje babe i dede da sveti vodícu.

Covek je verujuce bice, isto koliko i drustveno bice. Oseca potrebu da pripada nekoj grupi/grupama i da pronadje smisao u zivotu, pa i za stvari koje ne razume..

21 minutes ago, morgana said:

Nije to specifičnost naše crkve, ima toga i na Zapadu. Po Španiji posebno, čini mi se.