Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

sustina je u poslednjoj recenici, kojekude gore nego u hrvatskoj, posebno u prvom delu, gde se ne spominje tito ). al dobro, neka bude mir u svetu

ali, zna mel, onako nspmovski samouvereno (tldr), kad treba. hvala tebi na upisu

Edited by cedo

• Replies 9.1k
  • Views 661.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

• Popular Post
1 hour ago, JozoMujica said:

Recimo, nisi rasista, ali ti se omakne "pička ti materina ciganska"?

Meni preprodavac Rom pre neki dan sipao malo vise tresanja i rece "da se ne ciganisemo za malo vise" lolol

Meni to krstenje kad prodjes pored crkve malo krindz al me ic ne ugrozavaju time tako da svakom svoje violina

Just now, Shan Jan said:

Meni to krstenje kad prodjes pored crkve malo krindz al me ic ne ugrozavaju time tako da svakom svoje violina

a u voznji ?

1 minute ago, cedo said:

a u voznji ?

Ma ni u voznji. Jedan od mojih najboljih drugova to uvek radi a dusa od coveka. Sto bi mu ja srao ako njemu to znaci?

da gleda gde vozi D

19 minutes ago, Lo Zingaro said:

Italijanske crkve su sablasno prazne i ono malo ljudi (ne turista) koje ih posecuju su prosecno over 75 starosti. Krstenja i pricesti i vencanja u crkvi su deo tradicije i vecina ih upraznjava formalno kao nesto obicno ne dajuci im nikakva misticna znacenja i zapravo najveci deo populaciju under 60 i poseti crkvu iskljucivo u ova 3 slucaja (zaboravih i sahranu). Cak se i ponocna bozicnja misa pomerila u 20h vec duze godina jer samo tako moze da se garantuje prihvatljiv broj vernika. Jbg penzosi u ponoc vec odavno spavaju, pogotovo zimi. Da se neko krsti u busu u trenutku prolaza pored crkve, reakcija bi bila ista kao kad vidis nekog islamskog fundametalistu koji voda zenu i cerke u burci. Sale na racun crkve i pape pa i one prilicno heavy su sasvim normalne na svim mejnstrim medijima. Ako se vrsi neka anketa, ogromna vecina se izjasnjava kao katolik ali cisto po difoltu i ne zeli da im se crkva mesa u bilo sta. Hrvatska je druga stvar, staaari novovernici kao i mi frustrirani drzanjem crkve u zapecku u titovom dobu.

Prica je od pre 20 godina pa su se mozda i stvari pomalo promenile, ali svakako zanimljivo ovo da je vise do toga sto je devojka iz Hrvatske nego sto je zivela u Italiji. Nije mi to ni palo na pamet, nisam percipirala Hrvate kao nesto bogobjazljive. Ai mozda je doprinelo sto (sad gledam) smo Italiju posetili dva meseca nakon smrti pape Jovana Pavla IIog, sto ja nisam ni imala pojma pre nego sto smo na nju naleteli. Ona nam je pricala koliko ih se okupilo na onom trgu, pa je sve odavalo utisak izuzetno religiozne zemlje.

@Mel Hrvati su vrlo religiozni i mnogo ozbiljnije shvataju Crkvu od nas. Cela moja sira familija tamo iz Dalmacije se krstila uredno tokom trajanja SFRJ, da ne pricamo posle. Gore uvrede od toga da si komunista (i time ateista) nema. Mozda da si Srbin. Tu su negde s_c

Just now, Shan Jan said:

@Mel Hrvati su vrlo religiozni i mnogo ozbiljnije shvataju Crkvu od nas. Cela moja sira familija tamo iz Dalmacije se krstila uredno tokom trajanja SFRJ, da ne pricamo posle. Gore uvrede od toga da si komunista (i time ateista) nema. Mozda da si Srbin. Tu su negde s_c

Nemoj da si nspm Shan Jane, poznato je da su Dalmatinci svi partizani i veliki komunisti, skoro ko ja.

Samo NK Split s_p

Ne kapiram ljude kojima smetaju vernici i njihovi sujeverni običaji, koji nikoga ne ugrožavaju.

Jedno je kada je neko nepristojno napadani intruzivan forsirajući turbopravoslavlje, a nešto sasvim drugo kad se neko krsti prolazeći pored crkve ili slično.

Šta vas, sa oproštenjem, boli patka?

Edited by Filozof manijak

7 minutes ago, Shan Jan said:

Nista vise nego kada se ljudi prekrste u fazonu "budi bog s nama", pa jos kada to rade "nevernici" poput Duleta pa se ni ne prekrste kako treba. To i Banjac kao Cvarkov stalno radi..

Najsmesnije u celoj ovoj prici je sto se nekakvom redu za ulazak u crkvu zbog nekakvog dogadjaja podsmeva prototip vatrenog sportskog navijaca koji se gura u redu da udje u halu ili na stadion, zajedno s ostatkom mase ima religijski odnos prema pojedinim trenerima i igracima i jebe majku, zenu i cerku poklonicima i pripadnicima druge navijacke religije koja je preko puta.kecman Sto bi rekla moja omiljena troclana filozofska komisija u sastavu Laki Dej, Dasti Botoms i Ned Nederlander - svako ima svog El Guapa, vas problem je sto je vas El Guapo pravi El Guapo.

Drugim recima, kao nimalo religiozan covek a jos manje vernik lako bih mogao da zamislim recenicu "Sve mislim da me neko danima zajebava pričom o nekakvoj utakmici Evrolige, ali neee, to redovi i buljuci i autobusi dolaze iz unutrašnjosti i narod se gomila ko sumanut". I isto bih reagovao kao i sada. Neka idolopoklonstva mogu biti manje a neka vise stetna za drustvo ali treba znati da se ponekad drugi Hristov dolazak moze otpevati kao "cekam tebe da ostvarim jedan davni san" jer su takvi psalmi "pesma propaloga djaka koji voli evropskog prvaka". Samo onome ko se u zivotu nije bar jednom prekrstio dok njegov igrac izvodi slobodno bacanje za pobedu moze biti cudno sto se neko krsti kad prodje pored crkve ali takvi su retki. Dok je straha od smrti sujeverje ce uvek biti zajednicka ljudska osobina, podsmevati se tome je isto sto i podsmevati se svom odrazu u ogledalu.

15 minutes ago, Shan Jan said:

Meni preprodavac Rom pre neki dan sipao malo vise tresanja i rece "da se ne ciganisemo za malo vise" lolol

Eh, vise je bilo istinskih vernika 70ih nego ovih novokomponovanih od sredine `80ih do danas. fantom