December 24, 2025Dec 24 1 hour ago, kronostime said:Potomci tih istih komunista su danas najveci samozvani vernici, samo su jednu isplativu ideologiju zamenili drugom, u to doba pomodnom, a danas veoma isplativom.Hrist bi danas tukao krstacom prvo sve ove koji se u njega kunu i prizivaju ga, a onda bi batalio sve i otisao da se bavi stolarijom.A i ostali sveci i proroci bi, verujem, uradili isto.Da, bas su ovi sto idu pored crkvi i krste se sve potomci sefova Yugoimporta.
December 24, 2025Dec 24 3 hours ago, Mel said:Jeste, nema u komi zemljama pljacke tudje imovine, a ako ima onda to nisu komi zemlje. Crvena burzoazija stop.Koliko si pogresno shvatila ovo sto sam napisao, neverovatno.
December 24, 2025Dec 24 38 minutes ago, Caligula said:Koliko si pogresno shvatila ovo sto sam napisao, neverovatno.Vedeta komplikovane misli Kaligula.Kad je komunizam bio u usponu, komunisti su pljacku i dolazak na vlast uz koljacinu, eva skretanja, a posle i malo kradjice privatne imovine sproveli iz leve ideje no problemo.Kad je roknuo Berlinski zid, i komunisticka zemlja krenula u raspad kao sto su mnogi i govorili da ce biti slucaj, malo je bilo priglupavo jahati na komunizmu mimo SLobodana i Mire koji su to malo jer su bili komunisti a ne nacionalisti, a malo da podidju svom glasackom telu koje je volelo komunizam. Tako da cela ideja Slobodana sa kokardom je onako malo ... sta znam, kao Seselja sa zvezdom. Al kohoce tako da vidi da bi nategao u svoj ideoloski okvir, sta mu ja tu mogu.
December 24, 2025Dec 24 46 minutes ago, đorđe geprat said:ima neki vic o crnogorcu koji kaže: "e ako čučne da piša ubiću ga ko zeca". jasno je na šta je mislio.elem crnogorci sumusvojili zakon o istopolnim zajednicama. albanci (dal' na kosovu il' u albaniji) isto. šta sprečava naše to stave na dnevni red u parlament? ko je protiv (ne mislim na poslanike) i zašto?Nisam nešto pratio tu temu ali verujem da je naša crkva protiv tog zakona, ispravi me ako grešim. Ako je tako i ako ciljaš na to, onda znači da su crkvena posla debelo zagazila u državna (svetovna) - zato treba da postoji zakon koji te poslove odvaja. Verovatno i postoji jer je Srbija sekularna država; zašto se u nekim slučajevima ne poštuje, to je već drugo pitanje i mislim da znamo odgovor, u pitanju je običan populizam.Da budem jasan, i za crkvu trebaju da važe zakoni koji ograničavaju uplitanje u lične slobode pojedinca ili neke ugrožene društvene grupe. Njima to može da smeta, ali slobode pojedinca ili grupe moraju biti regulisane zakonom koji će se striktno poštovati i sprovoditi. Jer ako toga nema i ako se država gradi na principu kompromisa sa svime i svačime (ne samo crkvom), onda se nećemo pomeriti od ovoga što imamo već više od 30 godina. Po meni, pravo je pitanje koliko Srbija daleko može da ode na tom putu i kako to izvesti, jer društvena klima ne obećava...a možda se i iznenadimo, kao što smo se iznenadili lepim slikama iz Novog Pazara, verovatno smo mi malo stariji mislili da je tako nešto nemoguće. Videćemo... Edited December 24, 2025Dec 24 by Rudolf Pingvinoglu
December 24, 2025Dec 24 2 hours ago, Mel said:Tako da cela ideja Slobodana sa kokardom je onako malo ... sta znam, kao Seselja sa zvezdom.... a jes vala, socijalista do poslednjeg Markovog dolara.Slobo bi govno na glavu umesto kokarde stavio samo ako bi mu to pomoglo da ostane na vlasti. Od socijaliste nije ostalo ni S.
December 24, 2025Dec 24 I Milosević i Mladić su bili i ostali komunisti. Komunizam je istorijski vrlo cesto zloupotrebljavao nacionalisticka osećanja radi odrzanja partijske klike na vlasti, okretao jednu nacionalnu grupu protiv druge kada mu je to bilo u interesu. Milosević je zapanjujuća kopija Nikolae Causeskua i njegove varijante rumunskog nacional socializma. Mira Marković kao Elena Causesku, wannabe naučnici, jedna sociolog, druga hemičar. Bezbroj slicnosti i paralela@Caligula Mladić nije hteo da nosi kokardu, nosio je amblem srpske trobojke na kapi Edited December 24, 2025Dec 24 by Lord Protector
December 24, 2025Dec 24 8 hours ago, kronostime said:a i rodbina po majcinoj strani je slaviva Sv. Nikolu i Sv Alimpija Stolpnika iako su bili u KPJ.Niko nije branio da odes u crkvu - to je tvoje pravo do trenutka kad pocnes da ga nameces drugom kao obavezu.Apsolutno je bilo nespojivo da si clan Saveza komunista i da ides u crkvu. Bio bi momentalno izbacen ili pod nekim vidom partijskih sankcija.
December 24, 2025Dec 24 41 minutes ago, Lord Protector said:@Caligula Mladić nije hteo da nosi kokardu, nosio je amblem srpske trobojke na kapiPa nije streljao cetnike nego ih je predvodio. Ubijao je muslimane.Ljudi, ne kapiram bas najbolje koja je poenta sa tom beesmislicom da su nacuionalisti u stvari bili komunisti u dusi
December 24, 2025Dec 24 Komunisti bili na vlasti u Srbiji do 5 oktobra 2000 godine. Svi ti ratovi su sluzili uglavnom da bi opravdali svoj opstanak na vlasti deset godina posle pada Berlinskog zida i odlozili neminovan pad.
December 24, 2025Dec 24 Fuckin nacionalizam je bila jeftina vutra za mase kad je nestalo kvalitetnog dopa.
December 25, 2025Dec 25 Bio u uPljevlja jedan pop zvali ga Maca, jer je macolom u glavu znao da utepa ljude.Jedne noći tokom rata svojeručno ubio devet žena uključujući majku glumca Miše Janketića.Posle rata mu uredno sudili, osudili, likvidirali, sve javno. On plakao kako su ga prinudili da ubija kao svaka sadistiška pička kad su muda u procijepu.I naravno liebralizovana SPC je proglasila Macu za sveca.Telegraf.rs"Pop koljač" je ubio majku Miše Janketića, pa ga je Srpsk...Početkom sedamdesetih, proslavljeni glumac Mihailo Miša Janketić, koji je preminuo danas u svojoj 81. godini, u jednom intervjuu je govorio o svojoj tužnoj sudbini. Priča se ticala stradanja njegove p
December 25, 2025Dec 25 10 hours ago, Caligula said:... a jes vala, socijalista do poslednjeg Markovog dolara.Slobo bi govno na glavu umesto kokarde stavio samo ako bi mu to pomoglo da ostane na vlasti. Od socijaliste nije ostalo ni S.Onda je bilo nula komunista. Cak ni Djilas nije hteo da izadje iz dodeljenog mu tudjeg stana kad je onomad zglajznuo, mani tu pricu. Prvo sto su uradili je da uvale guzice u tudje kuce jer sigurno je nakradeno, pa ce oni posto su casni svojim guzicama da oplemene tudje salonce u centru grada.
December 25, 2025Dec 25 8 hours ago, Caligula said:Ljudi, ne kapiram bas najbolje koja je poenta sa tom beesmislicom da su nacuionalisti u stvari bili komunisti u dusiZato što bi u suprotnom morali sebi da priznaju da nacionalizam možda i nije rešenje za naše probleme, kao i da komunizam nije kriv za sve. A ko je lud to da prizna.
December 25, 2025Dec 25 9 hours ago, Lord Protector said:Apsolutno je bilo nespojivo da si clan Saveza komunista i da ides u crkvu. Bio bi momentalno izbacen ili pod nekim vidom partijskih sankcija.Cak i da su se oni nekako provukli, van pameti je negirati opste prisutne probleme koje su drugi ljudi imali i koji su poznati.Moj pok pradeda je inace kao dete tokom WWI bio miljenik lokalnih Nemaca, verovatno sto je bio jako plav i podsecao ih na njihovu decu, i davali su mu neki sitan kusur ponekad od kojeg je onda cela porodica kupovala sta im je falilo i to im je izuzetno pomoglo da prezive WWI.I sad ja treba da zakljucim da ono sto pricaju kako su Nemci pobili pola Srbije svakako nije tacno, mozda su se nesto tripovali ili takmicil medju sobom u ubijanju, a onaj narod sto ih se plasio njihov samo trip, jer eto moja porosdica nije sa njima imala problem.Bukvalno van pameti rezon, i da je do jednog coveka pa ne mari, ali ovaj argument sam cula milion puta. Umesto da se posteno kaze, jeste, gazili su religiju, ako su, izmisljaju se neki prejadni argumenti kako nije bilo tako nego se ljudima pricinjavalo.Ista prica kao ona diskusija, nisu komunisti branili sahranjivanje zrtava ustaskog rezima, nego nisu stigli sami da iskopaju jer su pravili kubuse. To je ta kuhinja. Stani brate iza tog stava ako ga podrzavas, ili reci nije bilo ok ali imalo je visu svrhu, a ne - nebo je ljubicasto. Edited December 25, 2025Dec 25 by Mel
December 25, 2025Dec 25 18 minutes ago, Engineer said:Zato što bi u suprotnom morali sebi da priznaju da nacionalizam možda i nije rešenje za naše probleme, kao i da komunizam nije kriv za sve. A ko je lud to da prizna.Milosevic je bio nacionalista koliko i Seselj komunista.Ali jako tesko je sebi priznati da i sveti komunizam mooze podjednako koliko i nacionalizam sva ljudska zla da nanase i da ih jeste naneo.Nego sveto levo, sveta leva skretanja. Edited December 25, 2025Dec 25 by Mel