Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

1 hour ago, destiny said:

Nadam se da ce naci nekog popa, ocito im je bitno.

Javi da li su uspeli.

Bebica nek pociva u miru 😔

Hvala ti ❤️

• Replies 9.1k
  • Views 661.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

Ne bih sebe nazvala vernikom, ali razumem da postoje ljudi kojima je vera vrlo bitna. I u tom slucaju, ne mislim da je potreban "posrednik" izmedju vernika i njihovog "Boga/bozanstva".

Ako su vec pravi vernici, zasto misle da im samo pop moze obezbediti odlazak u raj? I kakva je to vera, u kojoj bi nekrstene bebe i nevina deca odlazila u pakao, jer nije stigao "pravoslavni administrativni radnik" da im odrzi opelo?

Po meni, iako nisam psiholog, mislim da je to način utehe roditeljima da lakše isprocesuiraju bol i gubitak kroz neku vrstu ritualizacije

3 minutes ago, Filozof manijak said:

Po meni, iako nisam psiholog, mislim da je to način utehe roditeljima da lakše isprocesuiraju bol i gubitak kroz neku vrstu ritualizacije

Meni je cela prica uzasna. Kad su oni mogli da stignu da krste dete?

A onda treba da em da sahranis bebicu, em mu neko jos zakida i nece da dodje da odrzi opelo? Pogledala sam i kako tako je po pravilu, ali nije covecno, a i ta pravila mogu da se menjaju.

Istorijski gledano, pedobaptizam i jeste uveden da bi se sprecilo da deca umiru nekrstena. A niti jedna nekrstena osoba nema prava na crkveno opelo. Tako da, lex dura sed lex.

2 hours ago, destiny said:

Ne bih sebe nazvala vernikom, ali razumem da postoje ljudi kojima je vera vrlo bitna. I u tom slucaju, ne mislim da je potreban "posrednik" izmedju vernika i njihovog "Boga/bozanstva".

Ako su vec pravi vernici, zasto misle da im samo pop moze obezbediti odlazak u raj? I kakva je to vera, u kojoj bi nekrstene bebe i nevina deca odlazila u pakao, jer nije stigao "pravoslavni administrativni radnik" da im odrzi opelo?

Niti "samo pop moze obezbediti nekome odlazak u raj", niti ce ta "nekrstena deca ici u pakao". Jednostavno, ne moze se uraditi opelo nekrstenog lica. Kao sto ni ja ne mogu da izvadim JMBG za suvlasnicu na parceli, koja je umrla pre 42 godine i nije ga imala tada.

Može kad se hoće

Samo su popovi pičke a ne Antigone

2 minutes ago, Filozof manijak said:

Može kad se hoće

Samo su popovi pičke a ne Antigone

Kako ti ono rece za psihijatre: bas ce neko da rizikuje gubitak posla, licence, da krsi kodeks i tako to...da bi nama ispunili car?

Lol, baš je isto.

a ako ti kažem da su pevali opela nekrštenim osobama, samo kad bi bili malo podmazani? I nisu snosili nikakve posledice.

I nije ćar učiniti ožalošćenim roditeljima (inače hrišćanima) da im se malo olakša tuga. Jer dogma je važnija od pastve i ljudi

Edited by Filozof manijak

Pre nekog vremena, umro je sin jednog prijatelja u Kanadi.

Oni su odlucili da ga kremiraju, ali pop zaduzen za tu parohiju ne zeli da drzi opelo za pokojnike koji se kremiraju. Ljudi su pokusavali da nadju nekog ko bi odrzao opelo (majci bilo bitno), medjutim trajalo je...i.neko im je onda rekao da pisu nekom (valjda patrijarsiji) i da objasne da nemaju para za "normalnu" sahranu i da ga zato kremiraju.

Nakon toga, odobreno je i odrzano opelo.

Dok sam bio student, druzio sam se malo, onako usput, sa obojicom teologa izbacenim iz SPC ovih dana. Svaka cast za to sto imaju obraz, ali koliko ljudi bi platilo gubitkom profesije i zarade, to da se bude iskren i korektan?

Juce me psiholozi ubedjivase da niko nece da reskira od njih i da AVu nalepi F dijagnoze, a on ih ima tuce. E, to vam je isto sa popovima.

@Filozof manijak

Ja znam profesore, koji su spavali sa ucenicama, a bez da su trpeli posledice. Pogodi zasto?

@destiny

Znas li ti sta uopste znaci termin sahrana?

Nije isto, i ne pokušavaj da porediš psihijatre i popove.

Ja sa jebenim popovskim hipokritima imam problem jer sami ne žive ono što propovedaju, a ovamo šilje patku na nesretnim roditeljima.

Btw, ja sam iz popovske familije, i vrlo se dobro razumem u tematiku.

Just now, G. L. said:

@Filozof manijak

Ja znam profesore, koji su spavali sa ucenicama, a bez da su trpeli posledice. Pogodi zasto?

koji si ti kralj promašenih poređenja ajde

1 minute ago, G. L. said:

@destiny

Znas li ti sta uopste znaci termin sahrana?

Ne znam