Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Josip Broz Tito i njegovo vreme

Featured Replies

42 minutes ago, x500 said:

Nemam ja problem ako neko misli da su Sadan, Gadafi, Arafat, Idi Amin i drugi satrapi drustvo za sastanke i razgovore. Pogotovo ako je to odusevljavalo tadasnju omladinu. Ja samo smatram da gore navedeni nisu dobro drustvo.

To se zove nemešanje u unutrašnje stvari suverene države ;) Ako bi ti sad bio na čelu neke države i odlučio da ne sastančiš sa satrapima i zločncima koji maltreriraju prvo svoj narod, a možda i druge, bio bi poprilično usamljen. Trpimo glavoseče i kad ne moramo, zamisli da ih se odreknemo kad mi i naša država imamo direktnu korist (novac, tržište, energentne).

Ide to mnogo dalje od politike

proxy-image?piurl=https%3A%2F%2Fthfvnext

proxy-image?piurl=https%3A%2F%2Ftse2.mm.

proxy-image?piurl=https%3A%2F%2Fthfvnext

Edited by Engineer

• Replies 1.6k
  • Views 124k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• April
    April

Meša se taj FNRJ period iz vremena Rankovića i Krcuna sa decentralizovanom državom nakon Brionskog plenuma koja je počela da pokazuje svoj puni potencijal uz sva leva skretanja poput onih iz sedamdes

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Можда и највеће богатство Срба је једнако коришћење ћирилице и латинице без икакве муке, тотално спонтано као да је реч о истом писму. С људима који то не схватају је глупо расправљати о било чему јер

• Engineer
    Engineer

Zapravo takav mit ne postoji. Postoji antikomunistički mit da su komunisti tvrdili da pre njih nije bilo ništa ili još gore da su pokušali da zatru sve pre njih. Najbolji film o Srbiji u WW1 snimljen

Posted Images

1 hour ago, Lo Zingaro said:

Eventualno koji komsija da dodje da se popisa na grob.

Zoki bi došao na karmine ako su jagnjetina i odojak dobri

1 minute ago, Roger Sanchez said:

Zoki bi došao na karmine ako su jagnjetina i odojak dobri

koliko taj kuka i folira koliko je poseban njemu će i daća biti posna

Koja koincidencija da mi bas danas padne na pamet Titova sahrana 😀

Nisam znala da je 2x sahranjen, razlog zasto Carter nije dosao... Zanimljiva trivia na:

https://en.wikipedia.org/wiki/Death_and_state_funeral_of_Josip_Broz_Tito

Da li iko ko je ziveo u SFRJ, bez obzira na sadasnju politicku orijentaciju ili percepciju tog doba/zemlje, nije bar malo ponosan na belosvetski znacaj Tita? Na to da na njegovu sahranu dolazi svetski politicki vrh, i to cak redundantno. Bila sam u osnovnoj skoli tada. Ne znam tacno kako ali nikad nisam bila u Kuci cveca. Sve mislim da sam izbegla da idem sa skolom, opozicija od malih nogu. A opet Titova slika u ucionici je sve cega se secam od "kulta licnosti".

3 hours ago, kronostime said:

... koji se zavali u kanabe, pripali cigaru iako mu Nikson kaze da se u Beloj kuci ne pusi.

i to kubansku.

Kult ličnosti je najviše naštetio komunistima, idolopoklonstvo prema jednom čoveku je progutalo narativ o antifašističkoj borbi, koja je bila istinski herojska. Džabe sada kuknjava, mleko je prosuto. Žrtva je prinesena pogrešnom oltaru. Motivi i namera su sve u moralnoj proceni nekog čina i akcije, idolopoklonstvo je no-no već par hiljada godina u judeo-hrišćanskom svetu, veliki kamen iskušenja, i ako se sapletete na njega, gadno ćete da padnete. A pali su, jer neke stvari se jednostavno ne rade...

Edited by Lord Protector

Jes djavola. Hriscani vorsipuju Isusa vec 2 iljade godina. Valjda je i najveci sin nasih naroda i narodnosti zasluzio da bude vorsipovan bar upola toliko..

5 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Jes djavola. Hriscani vorsipuju Isusa vec 2 iljade godina. Valjda je i najveci sin nasih naroda i narodnosti zasluzio da bude vorsipovan bar upola toliko..

Tu treba uzeti da smo uspeli i oko Isusa da se "posvađamo" - unijatimo, krstimo i raskršćavamo... a oko njega nismo, tada su skoro svi plakali, sada skoro svi poriču.

Ta floskula "najveći sin naših naroda i narodnosti" ga je pozicionirala u rang viši od ranga Svetog Save, Cara Lazara ili Kralja Tomislava. malo li je?

Malo

image.png

Pristrasnost upakovana u racionalnost. Vratimo topic na pravi kolosek

a8Gxw7V_700b.jpg

24 minutes ago, Vapad said:

image.png

U očima mu se vidi da je komunista.

On je pušio, drugi su posle popušili

18 minutes ago, Milošica said:

U očima mu se vidi da je komunista.

A bez zvezde na grobu? Licna zelja? Za lokaciju se veruje da jeste, ovo za zvezdu nije nikad objasnjeno.