May 8May 8 42 minutes ago, x500 said:Nemam ja problem ako neko misli da su Sadan, Gadafi, Arafat, Idi Amin i drugi satrapi drustvo za sastanke i razgovore. Pogotovo ako je to odusevljavalo tadasnju omladinu. Ja samo smatram da gore navedeni nisu dobro drustvo.To se zove nemešanje u unutrašnje stvari suverene države ;) Ako bi ti sad bio na čelu neke države i odlučio da ne sastančiš sa satrapima i zločncima koji maltreriraju prvo svoj narod, a možda i druge, bio bi poprilično usamljen. Trpimo glavoseče i kad ne moramo, zamisli da ih se odreknemo kad mi i naša država imamo direktnu korist (novac, tržište, energentne).Ide to mnogo dalje od politike Edited May 8May 8 by Engineer
May 8May 8 1 hour ago, Lo Zingaro said:Eventualno koji komsija da dodje da se popisa na grob.Zoki bi došao na karmine ako su jagnjetina i odojak dobri
May 8May 8 1 minute ago, Roger Sanchez said:Zoki bi došao na karmine ako su jagnjetina i odojak dobrikoliko taj kuka i folira koliko je poseban njemu će i daća biti posna
May 8May 8 Koja koincidencija da mi bas danas padne na pamet Titova sahrana 😀Nisam znala da je 2x sahranjen, razlog zasto Carter nije dosao... Zanimljiva trivia na: https://en.wikipedia.org/wiki/Death_and_state_funeral_of_Josip_Broz_Tito Da li iko ko je ziveo u SFRJ, bez obzira na sadasnju politicku orijentaciju ili percepciju tog doba/zemlje, nije bar malo ponosan na belosvetski znacaj Tita? Na to da na njegovu sahranu dolazi svetski politicki vrh, i to cak redundantno. Bila sam u osnovnoj skoli tada. Ne znam tacno kako ali nikad nisam bila u Kuci cveca. Sve mislim da sam izbegla da idem sa skolom, opozicija od malih nogu. A opet Titova slika u ucionici je sve cega se secam od "kulta licnosti".
May 8May 8 3 hours ago, kronostime said:... koji se zavali u kanabe, pripali cigaru iako mu Nikson kaze da se u Beloj kuci ne pusi.i to kubansku.
May 8May 8 Kult ličnosti je najviše naštetio komunistima, idolopoklonstvo prema jednom čoveku je progutalo narativ o antifašističkoj borbi, koja je bila istinski herojska. Džabe sada kuknjava, mleko je prosuto. Žrtva je prinesena pogrešnom oltaru. Motivi i namera su sve u moralnoj proceni nekog čina i akcije, idolopoklonstvo je no-no već par hiljada godina u judeo-hrišćanskom svetu, veliki kamen iskušenja, i ako se sapletete na njega, gadno ćete da padnete. A pali su, jer neke stvari se jednostavno ne rade... Edited May 8May 8 by Lord Protector
May 8May 8 Jes djavola. Hriscani vorsipuju Isusa vec 2 iljade godina. Valjda je i najveci sin nasih naroda i narodnosti zasluzio da bude vorsipovan bar upola toliko..
May 8May 8 5 minutes ago, Jimmy Kowalski said:Jes djavola. Hriscani vorsipuju Isusa vec 2 iljade godina. Valjda je i najveci sin nasih naroda i narodnosti zasluzio da bude vorsipovan bar upola toliko..Tu treba uzeti da smo uspeli i oko Isusa da se "posvađamo" - unijatimo, krstimo i raskršćavamo... a oko njega nismo, tada su skoro svi plakali, sada skoro svi poriču.
May 8May 8 Ta floskula "najveći sin naših naroda i narodnosti" ga je pozicionirala u rang viši od ranga Svetog Save, Cara Lazara ili Kralja Tomislava. malo li je?
May 8May 8 18 minutes ago, Milošica said:U očima mu se vidi da je komunista.A bez zvezde na grobu? Licna zelja? Za lokaciju se veruje da jeste, ovo za zvezdu nije nikad objasnjeno.