Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Josip Broz Tito i njegovo vreme

Featured Replies

2 hours ago, Filozof manijak said:

Zanimljivo mi je da se ovo bahato i bezobrazno ponašanje kod nekih posmatra kao nešto pozitivno.

A ovamo nam smetaju ćaciji koji se bahate i ne poštuju pravila...

Ne možeš da porediš bahato parkiranje sa političkim stejtmentom.

• Replies 1.6k
  • Views 124k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• April
    April

Meša se taj FNRJ period iz vremena Rankovića i Krcuna sa decentralizovanom državom nakon Brionskog plenuma koja je počela da pokazuje svoj puni potencijal uz sva leva skretanja poput onih iz sedamdes

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Можда и највеће богатство Срба је једнако коришћење ћирилице и латинице без икакве муке, тотално спонтано као да је реч о истом писму. С људима који то не схватају је глупо расправљати о било чему јер

• Engineer
    Engineer

Zapravo takav mit ne postoji. Postoji antikomunistički mit da su komunisti tvrdili da pre njih nije bilo ništa ili još gore da su pokušali da zatru sve pre njih. Najbolji film o Srbiji u WW1 snimljen

Posted Images

Just now, copkillah said:

steta sto nisu imali tad fire alarm i prskalice ugradjene, propala bi mu kulerantnost stejtmenta u milisekundi.

Just now, copkillah said:

"Pa šta"

4 minutes ago, Filozof manijak said:

"Pa šta"

opet si promašio celu loptu

5 minutes ago, Mel said:

steta sto nisu imali tad fire alarm i prskalice ugradjene, propala bi mu kulerantnost stejtmenta u milisekundi.

ovako imamo istorijsku fotografiju hihi

Ne, nego ti ne kapiraš šta je lopta.

Moja primedba se uopšte ne odnosi na Tita, nego na nas.

4 minutes ago, copkillah said:

Stejtemnt kad u Ameriku americkom predsedniku i kazes Jebe mi se za tebe je inace nesto sto nije bas pomoglo kasnije, pogotovo sto su zapadna braca porusila komi spomenicje i vikali necemo komunizam hocemo demokratiju pa je Slobodan i njegova supruga sa kompleksom ja Tito posle Tita, vidjeno kako nasledstvo tog diktatora u koga se tad nije smelo dirati ali sad vise nema te snagice a i prekomponuje se istocni blok, daj da vidimo sta ide zapadu.

Inace je veci deo ekipe sa kojom se Tito druzio doziveo isto, svi ti Gadafiji i ostali, sa izuzetkom Indije koja je prosto postala premocna ( a i usla u neku demokratija pricu).

Dosta je interesantno kako mnogi koji su ovde pisali biraju pozitivne momente iz vremena uspona SFRJ i idealizaciju komunistickog pokreta, a negiraju lose postavljene temelje do tacke da se u potpunosti negira i uloga komunisticke partije uz cetnike ustase i domobrane u potezima oko raspada zemlje.

Jedan dan najveci sinovi, komunizma, more, polutke, crveni pasos, sledeceg trenutka komunisti puf nema ih pa nisu mogli ni ucestvovati ili uticati ama bas nikako.

Dobar reality check.

1 minute ago, Mel said:

Stejtemnt kad u Ameriku americkom predsedniku i kazes Jebe mi se za tebe je inace nesto sto nije bas pomoglo kasnije, pogotovo sto su zapadna braca porusila komi spomenicje i vikali necemo komunizam hocemo demokratiju pa je Slobodan i njegova supruga sa kompleksom ja Tito posle Tita, vidjeno kako nasledstvo tog diktatora u koga se tad nije smelo dirati ali sad vise nema te snagice a i prekomponuje se istocni blok, daj da vidimo sta ide zapadu.

Inace je veci deo ekipe sa kojom se Tito druzio doziveo isto, svi ti Gadafiji i ostali, sa izuzetkom Indije koja je prosto postala premocna ( a i usla u neku demokratija pricu).

Aha, dakle opravdano je ono šta su SAD uradile Gadafiju i ekipi, važi.

6 minutes ago, Filozof manijak said:

Ne, nego ti ne kapiraš šta je lopta.

Moja primedba se uopšte ne odnosi na Tita, nego na nas.

Ti si izjednačio bahatost ćacija sa Titovim političkim stejtmentom. Nešto ti se tu baš i ne uklapa.

18 minutes ago, copkillah said:

Aha, dakle opravdano je ono šta su SAD uradile Gadafiju i ekipi, važi.

O Boze, ti si neki komunista il nesto. Ok isuse

neka me ispravi neko ko se više bavi istorijom ako grešim.

nama ovde u srbiji je komunizam posle WW2 bio suđen. svejedno da li je bilo ili ne 27. marta. da nije bilo 7. jula i partizana doživeli bi sudbinu čehoslovačke ili mađarske i bugarske. crvena armija bi najurila nemce i dovela u beograd nekog iz moskve. za razliku od pomenutih plus albanaca i rumuna ovde bi bio zanemaren i pad Zida, braća rusi bi ostali zavoljeni i bili bi bela rusija No2.

dodatno, ubeđen sam da ne bi bilo ni jugolavije, da bi bila podeljena napola i da bi NDH i slovenci bili zapad a srbija sa AP kosovom, crnom gorom i makedonijom. srećom, imali smo tita i partizane pa nije ispalo tako. poređenje sa zapadom evrope naprosto nema smisla zbog ove, po meni suđenosti, mada nismo imali ni franka ni salazara, ni crvene brigade, IRU, kon bendita i rudi dučkea. ni žene bez prava glasa.

u toj zemlji, služio sam vojsku '71/'72 u zagorju. jeste da sam imao obavezno gledanje "dnevnika" i dvomesečnu zabranu izlaska iz kasarne u vreme maspoka da se ne bi konfrontirali sa napaljenima ali nisam morao kao neki drugi vojnici da idem sa oružjem u peštu, prag, afganistan suec, koreju, vijetnam, razne kolonije.

druga stvar je da je tačno da su svi kasnije poispadali iz "titovog šinjela" mada među njima komunizma nije bilo nimalo. no, slovenci su izabrali drnovšeka i kučana, dok su hrvati nošeni nacionalizmom izabrali tuđmana a na tanjiru su im bili servirani i savka i račan. ovde, pak, naloženi na srbija do tokija i događanjem naroda izabran je milošević. ne oni uz antu markovića (ivan đurić, vesna pešić, vojin dimitrijević....). povampireni četničizam draškovića i šešelja je dosolio propadanje nas ovde.

19 minutes ago, copkillah said:

Ti si izjednačio bahatost ćacija sa Titovim političkim stejtmentom. Nešto ti se tu baš i ne uklapa.

Ja sam govorio o mentalitetu našeg čoveka koji se oduševljava ovom fotografijom:

Jesi video kako je šuknuo Niksonu u njegovoj kući, bajo moj.

bajo

Prezirem bilo kakvo bahaćenje i kurčenje, sa pokrićem, a još više prezirem ako ima pokrića.

I to se odnosi za svakog.

Nadam se da me kapiraš sad.

.

Edited by Filozof manijak

Just now, Filozof manijak said:

Ja sam govorio o mentalitetu našeg čoveka koji se oduševljava ovom fotografijom:

Jesi video kako kako,je šuknuo Niksonu u njegovoj kući, bajo moj.

bajo

Prezirem bilo kakvo bahaćenje i kurčenje, sa pokrićem, a još više prezirem ako ima pokrića.

I to se odnosi za svakog.

Nadam se da me kapiraš sad.

.

Ali potpuno si promašio loptu, opet.

Na toj fotografiji se uopšte ne radi o bahaćenju i kurčenju, koliko god ti to želeo tako da tumačiš (a nisi jedini, okej, to razumem).

10 minutes ago, đorđe geprat said:

neka me ispravi neko ko se više bavi istorijom ako grešim.

nama ovde u srbiji je komunizam posle WW2 bio suđen. svejedno da li je bilo ili ne 27. marta. da nije bilo 7. jula i partizana doživeli bi sudbinu čehoslovačke ili mađarske i bugarske. crvena armija bi najurila nemce i dovela u beograd nekog iz moskve. za razliku od pomenutih plus albanaca i rumuna ovde bi bio zanemaren i pad Zida, braća rusi bi ostali zavoljeni i bili bi bela rusija No2.

dodatno, ubeđen sam da ne bi bilo ni jugolavije, da bi bila podeljena napola i da bi NDH i slovenci bili zapad a srbija sa AP kosovom, crnom gorom i makedonijom. srećom, imali smo tita i partizane pa nije ispalo tako. poređenje sa zapadom evrope naprosto nema smisla zbog ove, po meni suđenosti, mada nismo imali ni franka ni salazara, ni crvene brigade, IRU, kon bendita i rudi dučkea. ni žene bez prava glasa.

u toj zemlji, služio sam vojsku '71/'72 u zagorju. jeste da sam imao obavezno gledanje "dnevnika" i dvomesečnu zabranu izlaska iz kasarne u vreme maspoka da se ne bi konfrontirali sa napaljenima ali nisam morao kao neki drugi vojnici da idem sa oružjem u peštu, prag, afganistan suec, koreju, vijetnam, razne kolonije.

druga stvar je da je tačno da su svi kasnije poispadali iz "titovog šinjela" mada među njima komunizma nije bilo nimalo. no, slovenci su izabrali drnovšeka i kučana, dok su hrvati nošeni nacionalizmom izabrali tuđmana a na tanjiru su im bili servirani i savka i račan. ovde, pak, naloženi na srbija do tokija i događanjem naroda izabran je milošević. ne oni uz antu markovića (ivan đurić, vesna pešić, vojin dimitrijević....). povampireni četničizam draškovića i šešelja je dosolio propadanje nas ovde.

Ko ne plati na mostu platice na cupriji.

JNA koja u svojoj zemlji u njenom najboljem periodu nije smela iz kasarne - sapienti sat.

Nego o čemu se radi?