Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Josip Broz Tito i njegovo vreme

Featured Replies

Dosta bre moralizacije. Neka baci kamen ko ne bi u Beloj kuci zapalio cigaru i dunuo u pravcu americkog predsednika. Kada si u prilici da se bahatis, bahati se. A ne ko ova nasa pizda seo skruseno na onu malu stolicicu i gleda u pod.

Edited by Jimmy Kowalski

• Replies 1.6k
  • Views 124k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• April
    April

Meša se taj FNRJ period iz vremena Rankovića i Krcuna sa decentralizovanom državom nakon Brionskog plenuma koja je počela da pokazuje svoj puni potencijal uz sva leva skretanja poput onih iz sedamdes

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Можда и највеће богатство Срба је једнако коришћење ћирилице и латинице без икакве муке, тотално спонтано као да је реч о истом писму. С људима који то не схватају је глупо расправљати о било чему јер

• Engineer
    Engineer

Zapravo takav mit ne postoji. Postoji antikomunistički mit da su komunisti tvrdili da pre njih nije bilo ništa ili još gore da su pokušali da zatru sve pre njih. Najbolji film o Srbiji u WW1 snimljen

Posted Images

Jesi video kako smo nekad imali moćnog precednika, taj je duvo kubanski dim pravo Niksonu u nos. A ne ova pizdica danas što skrušeno sedi na stoličici, bajo moj. bajo

5 minutes ago, Mel said:

Ko ne plati na mostu platice na cupriji.

JNA koja u svojoj zemlji u njenom najboljem periodu nije smela iz kasarne - sapienti sat.

mislim da je bilo dobro što nam je rečeno da ne lanzamo po kafanama i stadionima. o tome se radilo. ne o tome da li da se izađe sa tenkovima što se desilo onog 9. marta. to, tada nije smelo da se desi.

Just now, đorđe geprat said:

mislim da je bilo dobro što nam je rečeno da ne lanzamo po kafanama i stadionima. o tome se radilo. ne o tome da li da se izađe sa tenkovima što se desilo onog 9. marta. to, tada nije smelo da se desi.

Znaci vojska bratstva i jedinstva nije smela u kafane da ne dobije batine?

Pa ok, znaci bili ste tamo protiv volje integralnog naroda, sta dalje reci.

Jel u BGu vojska tad niej smela u kafane, stadione itsl?

Mislim da odmerimo to bratstvo i jedinstvo?

I onda cudi sto je do 90te to vec bilo izvlacenje regruta iz tenkova i davljenje na kameri?

Pa ne, probaj u Francuskoj d anapdnes policajca ili vojnika ili da mu kazes da se skloni sa ulice jer ima poneka usijana glava, ne mnogo, to ne nikako, ali ipak ti nemoj da te vide kojekude. Pa vadili bi takvog brata iz Sene ko onomad.

Da mi je samo da saznam ko je prvi izmislio tu anegdotu gledajuci ovu fotku. U vreme kad se pusilo bukvalno bilo gde od aviona u letu, bolnucamaI na svim politickim samitima. Cuj Nikson rekao “Nemo mi pusis ovde!” A Tito rukom za dzep….

Doduse na ongologiji u Bg osoblje I dalje pusi u hodniku ali otvori siroko prozore.

vlade

12 minutes ago, Filozof manijak said:

Nego o čemu se radi?

O simboličkom gestu, malčice teatralnom, svakako, neko bi rekao i drskom, ali poruka o nezavisnosti SFRJ između Istoka i Zapada.

Potpuno u Titovom stilu i reputaciji koju je imao u svetu.

8 minutes ago, Lo Zingaro said:

Da mi je samo da saznam ko je prvi izmislio tu anegdotu gledajuci ovu fotku. U vreme kad se pusilo bukvalno bilo gde od aviona u letu, bolnucamaI na svim politickim samitima. Cuj Nikson rekao “Nemo mi pusis ovde!” A Tito rukom za dzep….

Doduse na ongologiji u Bg osoblje I dalje pusi u hodniku ali otvori siroko prozore.

vlade

ako je storija cak i izmisljena to ide jos vise na ruku Filozofovoj tezi. Znaci da se Tito ponasao diplomatski i normalno, ali da se narodu poturala prica - a narod primao - kako je covek ustvari bio caci bahata seljacina.

9 minutes ago, Mel said:

Znaci vojska bratstva i jedinstva nije smela u kafane da ne dobije batine?

Pa ok, znaci bili ste tamo protiv volje integralnog naroda, sta dalje reci.

Jel u BGu vojska tad niej smela u kafane, stadione itsl?

Mislim da odmerimo to bratstvo i jedinstvo?

I onda cudi sto je do 90te to vec bilo izvlacenje regruta iz tenkova i davljenje na kameri?

Pa ne, probaj u Francuskoj d anapdnes policajca ili vojnika ili da mu kazes da se skloni sa ulice jer ima poneka usijana glava, ne mnogo, to ne nikako, ali ipak ti nemoj da te vide kojekude. Pa vadili bi takvog brata iz Sene ko onomad.

Vojsci i nije mesto u kafani, a kad vec pominjes 90tu i davljenje vojnika - sta mislis sta bi bilo da je vojska, po tada legalnim ovlascenjima, osula paljbu po demonstrantima?

Ili 9.marta?

Bolje je sto nije.

Just now, Mel said:

ako je storija cak i izmisljena to ide jos vise na ruku Filozofovoj tezi. Znaci da se Tito ponasao diplomatski i normalno, ali da se narodu poturala prica - a narod primao - kako je covek ustvari bio caci bahata seljacina.

Slazem se u potpunosti s Filozofom. A ova anegdota je 100% iz serije “Nije se desilo”

2 minutes ago, Mel said:

Pa eto, Filozof se onda prvi primio, ne vidim kako to ide u prilog njegovoj tezi.

4 minutes ago, copkillah said:

O simboličkom gestu, malčice teatralnom, svakako, neko bi rekao i drskom, ali poruka o nezavisnosti SFRJ između Istoka i Zapada.

Potpuno u Titovom stilu i reputaciji koju je imao u svetu.

I Causesku je bio rado vidjen gost u Vasingtonu..

1 minute ago, copkillah said:

Pa eto, Filozof se onda prvi primio, ne vidim kako to ide u prilog njegovoj tezi.

nije on izmislio da se kod nas ljudi primaju na poteze bahatosti i netakticnosti. taj potez ako je istina, govori o nediplomatskom maniru, da banalizujem dodjes u posetu u neku Maleziju i oni se naklone npr zenama ne rukuju se tj ne dodiruju (izmisljam sad, primera radi) a ti kazes mi smo izmedju istoka i zapada Daj sapu drugarice i onda mi kod kuce klicemo.

a potez ako nije istina govori da je Tito umeo da se ponasa u drzavnim posetama ali da je narod kod kuce zeleo neke price pogledaj me bahatog pa da klicu svom Vodji.

2 minutes ago, Mel said:

nije on izmislio da se kod nas ljudi primaju na poteze bahatosti i netakticnosti. taj potez ako je istina, govori o nediplomatskom maniru, da banalizujem dodjes u posetu u neku Maleziju i oni se naklone npr zenama ne rukuju se tj ne dodiruju (izmisljam sad, primera radi) a ti kazes mi smo izmedju istoka i zapada Daj sapu drugarice i onda mi kod kuce klicemo.

a potez ako nije istina govori da je Tito umeo da se ponasa u drzavnim posetama ali da je narod kod kuce zeleo neke price pogledaj me bahatog pa da klicu svom Vodji.

Мало бркаш епохе. Народ тад није нинашта ликовао јер је било нормално да се Тиле дружи са светском елитом. Ова анегдота и ликовање су продукт данашње Србије где се бахатост цени.

1 minute ago, Lo Zingaro said:

Мало бркаш епохе. Народ тад није нинашта ликовао јер је било нормално да се Тиле дружи са светском елитом. Ова анегдота и ликовање су продукт данашње Србије где се бахатост цени.

Ok, moze i tako. Ali onda pogotovo anegdota ne govori o Titu nego bas o narodu aka pucini.

Mene je podsetilo na ono iz 90ih za Milosevia - Ala mu je rekao, ala mu je skresao.

Upotrebna vrednost toga je imala bas onako kratak expiration rok.

12 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

I Causesku je bio rado vidjen gost u Vasingtonu..

Šta time hoćeš da kažeš?