May 6May 6 6 minutes ago, x500 said:Ajde se pomirite i stanite sa prepucavanjema, ene Tito je potpisivao cirilicom A Vuk (i) latinicom.
May 6May 6 26 minutes ago, Lo Zingaro said:@G. L. Jeli druze, da li ti posle svakog posta napisanog na srpskoj latinici odes i umocis prste u svetu pravoslavnu vodicu da ih dezinfekujes od preteranog hrvatskog uticaja? I kako uopste mirno spavas?Odgovorio ti @kronostimeNego, je l se lecnes ili osetis prozvanim, svaki put kad ti u ITA kazu cingaro ili samo ovde kad vudis da te je neko citirao? To je taj nivo duhovitosti. Edited May 6May 6 by G. L.
May 6May 6 17 minutes ago, x500 said:Ajde se pomirite i stanite sa prepucavanjema, ene Tito je potpisivao cirilicom Agent ČEKE, ostalo mu od Pelagije.
May 6May 6 27 minutes ago, Lo Zingaro said:Nemam sa sajkacom, al evo ima neka kapa sumnjivog porekla. Ne znam dal se ovaj potpisivao cirilicnim ili latinicnim otiskom palca.Navodno je naucio malo citanja i pisanja kasnije, ali je redovno izjavljivao da ne ume pa da mu se da dokument da jos malo prouci sa sekretarom pre nego sto odgovori.Ne znam ima li istine u tome.Fan fakt, moj najdirektniji predak (porodicno prezime) je ucestvovao u jednoj od tih buna protiv Milosa, na neku foru preziveo samo uz neko proganjanje na porodicno imanje, to se prepricavalo kao neka srecna okolnost. Inace bio pismen (nikom nije jasno kako, al je bila bitna karakteristika za to vreme i svi su govorili za njega od starijih, znas, on je bio pismen (!) ) i imao funkciju u opstini kakvu niko posle toga ni izbliza nije uspeo da postigne i bez koje je zbog pobune ostao.Takodje je moju granu porodice ostavio maltene bez icega, jer je skoro sva imovina tj imanje nakon njegove smrti ostavljena sinovima iz drugog braka pomenutog pretka, tako da smo mi iz moje grane porodice tim Milos Obrenovic. Mislim salim se, ne zbog toga. Ali eto, moj brat nije dobio ime po tom pretku jer su neki iz porodice predlagali a drugi presekli uz Nek daju njegovo ime ovi dole kojima je ostavio imanje. Tako se 90ih prebilo da ime pretka iz Milosevog imena ponese jedan drugi momak a ne moj brat.
May 6May 6 Popular Post 2 hours ago, kronostime said:U SFRJ se pricao uglavnom srpsko-hrvatski jezik (tako se i zvao) kao preovladjujuciSećam se rasprava sa kraja 80-tih da li da se zove tako ili hrvatsko-srpski, pa se došlo do kompromisa “srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski”.Nema bednije, a ujedno destruktivnije pojave od nacionalizama 20-tog veka. Kao kad nabiješ glavu u spostvenu guzicu i odatle posmatraš svet oko sebe.
May 6May 6 2 hours ago, G. L. said:A je l imate ovo?Baš volim sa "srbendama" da se prepirem i nadsrbendisujem !Šta sa sledeće slike imaš u porodičnoj zaostavštini ?PSDa li si ikada u životi svojim rukama dodirnuo ordenje sa grudi svoga pradede??? Edited May 6May 6 by zmanic
May 6May 6 9 minutes ago, Mel said:Fan fakt, moj najdirektniji predak (porodicno prezime) je ucestvovao u jednoj od tih buna protiv Milosa, na neku foru preziveo samo uz neko proganjanje na porodicno imanje, to se prepricavalo kao neka srecna okolnost. Inace bio pismen (nikom nije jasno kako, al je bila bitna karakteristika za to vreme i svi su govorili za njega od starijih, znas, on je bio pismen (!) ) i imao funkciju u opstini kakvu niko posle toga ni izbliza nije uspeo da postigne i bez koje je zbog pobune ostao.Takodje je moju granu porodice ostavio maltene bez icega, jer je skoro sva imovina tj imanje nakon njegove smrti ostavljena sinovima iz drugog braka pomenutog pretka, tako da smo mi iz moje grane porodice tim Milos Obrenovic. Mislim salim se, ne zbog toga. Ali eto, moj brat nije dobio ime po tom pretku jer su neki iz porodice predlagali a drugi presekli uz Nek daju njegovo ime ovi dole kojima je ostavio imanje. Tako se 90ih prebilo da ime pretka iz Milosevog imena ponese jedan drugi momak a ne moj brat.Taj mora da je bacio prvo seme komunizma medj srblje
May 6May 6 4 hours ago, Mel said:Nije slucajno da Slovenci koji imaju najbolji i najrealniji odnos prema istoriji i koji iskopavaju sve jer se istine ne guraju pod tepih nego objasnjavaju, imaju i najbolju i najsmisleniju drzavu.I zato ne beže od svoje SFRJ istorije, već je baštine, kao i antifašističku borbu, za razliku od nas.
May 6May 6 1 minute ago, radisa said:Melinoj porodici, kako koja vlast dođe, sve oduzme... :(Nisi dobro procitao. Imanje sacuvao bez obzira sto se Milosu zamerio, a onda zavrnuo potomke za nasledstvo jer se zaljubio u mladju i lepsu. U svakom slucaju, gorcina se stvarala generacijama a ceh platio Drug Tito
May 6May 6 4 minutes ago, Lo Zingaro said:Nisi dobro procitao. Imanje sacuvao bez obzira sto se Milosu zamerio, a onda zavrnuo potomke za nasledstvo jer se zaljubio u mladju i lepsu. U svakom slucaju, gorcina se stvarala generacijama a ceh platio Drug Tito Turci citaju i pisu scenario za novu serijuBir zamanlar Sırbistan'da
May 6May 6 8 minutes ago, zmanic said:Baš volim sa "srbendama" da se prepirem i nadsrbendisujem !Šta sa sledeće slike imaš u porodičnoj zaostavštini ?PSDa li si ikada u životi svojim rukama dodirnuo ordenje sa grudi svoga pradede???Nit sam "Srbenda", nit srbendisem, nit mi je ono pisanije moje - vec općenarodno. Pradede i cukundede su mi (po ocu) bili ili Solunci ili u JVuO (vise njih)/NOB(jedan). Po majci nisu bili nigde do zrtvama bugarskog terora u WW1 (majkin otac se nije secao ni svoga oca, striceva ili dede). Oni su tvoji zemljaci. Za ordenje (i kraljevo i onog od nepomjanika sa kodnim imenima Kominterne), daj mi nekoliko dana, da se dogegam do kuce u KG. Posaljem ti putem PP, da ne patkometrisemo ovde. I? Sta cemo sa tim? Da te pozdravim proskinezom zbog necega sto nisi ti postigao, vec tvoji preci? Da vicem kroz forumski megafon: Zmanic>>>G. L.?
May 6May 6 Da li ste nekada pomislili da je sada na vlasti JBT ekipa kako bi se mi svi lepo druzili?Ovi sto su protiv vlasti bi bili corkirani zato sto su narodni neprijatelji, a svi ostali zato sto citaju a nisu prijavili nadleznim vlastima.Sloboda govora je i sloboda misljenja. Ne moze covek slobodno da misli ako ne moze slobodno da govori.Ako govori samo ono sto je vlasti milo onda neko iz te iste vlasti misli za njega/nju.Jedini istoriski trenutak kada smo tezili toj slobodi govora, a samim tim misli, je bio, sa usponima i padovima, od 2001 do 2012.Da je u JBT "prikleovom dobu" ili sadasnjem AV "zlatnom dobu" ovako nesto bilo/jeste moguce: Edited May 6May 6 by x500
May 6May 6 Dakle, da remiziramo u par kratkih crtica:Drug TitoČuvajte bratstvo i jedinstvo kao zenicu oka svoga.Jugosloveni Zapadnobalkanci be likePa onda posle 30 godina:Divna zemlja bila, ko nas rastavi
May 6May 6 33 minutes ago, copkillah said:I zato ne beže od svoje SFRJ istorije, već je baštine, kao i antifašističku borbu, za razliku od nas.Nikakav problem bastiniti antifasisticku borbu, ali veliki problem lagati o njoj, gurati je pod tepih, praviti narative koji su suprotstavljeni i potpuno razliciti o istoj stvari...Kao sto rekoh, onoliko koliko sam ih ispratila, jedini imaju krsten pristup istoriji.