September 25, 2025Sep 25 Najgora dilema na dugim letovima je dal da spavam ili jedem. Ne znam sta vise volim od ta dva! Video sam da jedna aviokompanija ima foru da na ekranu ispred sebe stavis poruku da te ne bude ali da ostave hranu. To mi je najbolji nacin.
September 25, 2025Sep 25 1 hour ago, ivy said:a sto ne uzmete neku tabletu za spavanje u takvim situacijama?ja uvek nosim 2-3 bromazepama u novcaniku,verovatno ima i nesto bolje/elegantnije ali meni je ovo sasvim ok i pouzdano :d: ,za kriticne situacije raznih spavanje(ili ne spavanja) na putovanjima..Ja sam previše krakat i kolena su mi modra i bez da putnik ispred mene pipa svoje sedište.
September 25, 2025Sep 25 2 hours ago, Mel said:Zaspim i probude me 10-15 puta od Tivta do BGa. Najgori osecaj, ja ne mogu da sam budna, dete ne moze da trpi da ja spavam.Hrces, pa te budi osoblje?
September 25, 2025Sep 25 2 hours ago, kronostime said:Hrces, pa te budi osoblje?Na putu sam i ka tome
September 25, 2025Sep 25 12 hours ago, Ros said:tako da mi ti letovi preko 8 sati ne prave problem. Ni meni ako letim biz ili prvom klasom, pa moze da se legne U ekonomskoj (a ni Premium Eco ne pomaze) ne pamtim kad sam poslednji put spavao.... na jednom letu London-Hong Kong procitao celu knjigu.
October 4, 2025Oct 4 Hamburg - London Gatwick Easy Jet let sinocIzgledalo je kao da ce biti jedan od mirnijih letova a onda nekih 45 minuta pred sletanje ulazimo u kisni oblak i apsolutno nikakvu orijentanciju nemam. Drma se, preliva, rastura za sve pare. Izlazimo iz oblaka nekih 10 minuta pred sletanje, vetar razbija, avion nekako slece, bam udara u pistu i odbija se od piste, daje gas u nebo, prvi go around. Stjuardesa na razglas kaze nesto ko Muta Nikolic ovo je sve normalno, ne uzbudjujte se. Pilot kaze za 10 minuta cemo sleteti.Ono drma razbija gore dole levo desno, kapiram da smo u nekoj olujcini, cim je uzleteo posle 2 minuat je usao u oblak ne vidi se vise zemlja. Vrti se, pravi krug i pocinje da se spusta za novo sletanje. Znate i sami koliko se borim s tim da savladam strah od letenja i taman sam poceo kolko tolko da uzivam ovog leta. Dzabe, usro se ko grlica, drzim se za sediste a neki lik pored mene u fazonu ma opusteno, sve ce biti ok, gleda seriju neku na telefonu. Avion se spusta i prilazimo aerodromu. Spusta se malo ukoso, jak je vetar, vidim da kisa poliva Gatwick, natopljen skroz. Slece, udara o pistu, odbija se i udara u pistu ponovo. Ceo avion pocinje da aplaudira misleci da je to to kad pilot daje gas i opet u nebo, drugi go around. Stjuardesa opet, nazalost pilot nije uspeo ni ovaj put ali sve je to normalno, javice vam se uskoro.Pilot se ne javlja tako brzo kao prvi put a i kruzenje traje nesto duze nego malopre. U jednom trenutku se javlja stjuardesa i kaze da nakon dva neuspesna sletanja moramo da menjamo aerodrom, tako da sa Gatwicka idemo na Stansted. Vozimo se i sada me vec malo popustilo i pocinjem da se sprdam sa ovim likom pored, mada mi je konstantno u malom mozgu to kako sam slusao da se nekad desi da se u nekom procentu (jako malom) piloti od go arounda uspanice i samo zele sto pre da slete i tako srljaju u gresku. Trudim se da oteram tu misao. Prilazimo Stanstedu i pocinje sletanje. Kise jedva da ima sada. Slece, udara opet jako u pistu, odskoci, udari jos jednom i opet zvuk dodavanja gasa i u nebo, treci go around. Nakon sto je dao gas, neki Nemac desetak redova iza mene pocinje da urla histericno, nisam razumeo sta ali verovatno nesto u fazonu, pustite me napolje, hocu da izadjem. U isto vreme mu se 5-6 ljudi prodere SHUT UP Stjuardesa vec ne tako samouvereniim tonom konstatuje da nazalost pilot opet nije uspeo da sleti i da ce se javiti uskoro sa novim informacijama.Meni vec cela situacija nalici kao da sanjam, uopste vise ne mogu da ubedim sebe da ce ikad avion normalno sleteti, sve su sanse da ce ovako jos 10 puta da odskoci od piste dok mu ne nestane goriva. Kao neki Bunjuelov film gde svi moramo da se ponasamo i izgovorimo tacne recenice da bi sleteli i izasli iz aviona. Vidim da mi se onaj lik koji sedi pored mene malo blago uplasio al jedva pokazuje, ppa pokusavam sad malo ja njega da smirujem jer sam nekako otupeo. Ceo avion, bukvalno ceo, cuti, vecina ljudi zmure i kao nesto foliraju da spavaju. Izgledalo je kao da su se svi pomirili sa sudbinom. Jos malo drmusanja i kruzenja i pocinje ponovo da slece. Spusta se, prilazi pisti, dotakne pistu i zakoci, jebote, taj zvuk kocnice kao da nas je sunce obasjalo sve. Aplauzi, ovacije.. Odjednom iz celog aviona koji je bio u mrtvoj tisini pocinje zhamor. Avion se zaustavlja ali sad ne znaju sta da rade sa nama jer je vec pola 12, i moraju nekako da organizuju shatlove. U jednom trenutku posle nekih dvadeset minuta blejanja u avionu stjuardesa kaze da nemaju kapacitete da nam svima organizuju shatl jer je kasno, ali da li mozda zelimo da nas pilot sada vozi na Gatwick. Ceo avion u glas "neneeneee" Fotkao selfi sa ovim likom za uspomenu, i onda krecu naravno napadi smeha nakon popustanja tenzija. Izlazim iz aviona i palim internet, onda tek vidim da je to neka storm Amy. Ne znam, nadam se da cu nakon ovoga da potpuno prestanem da se bojim letenja, jer tesko da stresnije (uz normalno sletanje) od ovoga moze. Jedino ne znam kako da preguram taj povratak Easy Jetom za 10 dana (mozda cak i istim avionom)Manchester Evening NewsStorm Amy brings flight chaos as Manchester Airport passe...Flights to and from Ireland and Scotland are being affected as the storm batters the UK
October 4, 2025Oct 4 5 hours ago, jms_uk said:Nisam 😬Pozdrav sa Heathrow-a!Sad kad je vetar splasnuo 😂
October 4, 2025Oct 4 7 hours ago, Tsai said:Ne znam, nadam se da cu nakon ovoga da potpuno prestanem da se bojim letenja, jer tesko da stresnije (uz normalno sletanje) od ovoga moze. Jedino ne znam kako da preguram taj povratak Easy Jetom za 10 dana (mozda cak i istim avionom)Podseti me na kolegu koji se plaši letenja, ali posao. U povratku iz Amerike na prvom, lokalnom letu bio sličan scenario, a nakon toga je trebalo da se ukrca na avion nazad za Evropu. Samo što nije tražio od direktora da mu kupi kartu za brod, pa kolko da traje.
October 4, 2025Oct 4 Najbolji lek protiv straha od letenja je što više letenja. Jednog dana će sve nestati, a sve zvuke motora ili bilo čega prepoznati. A turbulenciju shvatiti kao kad staviš ruku kroz otvoreni prozor auta u vožnji i gledaš kako se leluja. Edited October 4, 2025Oct 4 by dragance
October 4, 2025Oct 4 Meni se dešavalo da zaspim pre poletanja, a probudim se kad sletimo. Ionako na ovim kraćim nema hrane i pića vrednih uzimanja
October 5, 2025Oct 5 9 hours ago, Engineer said:Meni se dešavalo da zaspim pre poletanja, a probudim se kad sletimo. Ionako na ovim kraćim nema hrane i pića vrednih uzimanjada mogu da biram dve supermoci od tri ponudjene a da su ponudjenebesmrtnostneograniceno para na bankovnom racunuida zaspim pre poletanja a probudim se kad sletimoprvi pik bi mi bio ovo trece Edited October 5, 2025Oct 5 by Tsai
October 5, 2025Oct 5 Prva opcija bi ti automatski rešila problem sa trećom tako da ne bi morao da bežiš u snoveAli je na duže staze prlično smor