Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aerodromi i letenje

Featured Replies

@jms_uk kako otkriti kada se otvara let za cekiranje on line kako bi se zgrabila dobra sedista?

dobro je da juce nisam cekao da se cekiram jebena 24 h unapred, Luftoguzi su otvoril let vec 30 casova pre a mozda i ranije.

• Replies 5.4k
  • Views 400.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ToniAdams
    ToniAdams

ljudi, stigao je, hvala svima! mislim da je sve na mestu, iz nekog razloga je ruckica rajfeslusa pokidana.   moguce da sam malo vise izdramio, ali sve je toliko suludo od pocetka delova

• Pisao sam o kašnjenju leta na Kipar. Danas je stigla kompenzacija od ~270 e po osobi 

• Aerodrom ima neke vrlo konkretne probleme koji uvek iznerviraju a mogli bi da se (relativno lako) srede: Na ulazu u aerodrom imas jedan deo check-in a onda posle hodnika od 50 metara, drugi. N

Posted Images

heh, pa valjda svaka renovirana leteca kompanija naplacuje izbor sedista?

Edited by makaronee
ne citam pazljivo, ali svakako me nervira ta praksa

7 minutes ago, 3opge said:

@jms_uk kako otkriti kada se otvara let za cekiranje on line kako bi se zgrabila dobra sedista?

dobro je da juce nisam cekao da se cekiram jebena 24 h unapred, Luftoguzi su otvoril let vec 30 casova pre a mozda i ranije.

Obicno kod same kompanije kazu kad se itvara on line check in.

1 hour ago, stajebrebilo said:

Nikakva materijalna steta, osim cekanja... Koji sajt za kompenzaciju preporucujes?

Nijedan, obrati se direktno avio kompaniji.

@radisa a jesi li online checking radio na United-ovom sajtu? Cesto razlicite kompanije koriste drugacije sisteme

Moguce je da karte (tickets) nisu dobro reizdate posle onog otkazivanja i menjanja, pa zato nije htelo da te cekira? Ili da dokumentacija o putnicima nije prosla od LH do UA. Trebao si njih da pitas sta je bilo i sta su uradili.

13 minutes ago, jms_uk said:

@radisa a jesi li online checking radio na United-ovom sajtu? Cesto razlicite kompanije koriste drugacije sisteme

Moguce je da karte (tickets) nisu dobro reizdate posle onog otkazivanja i menjanja, pa zato nije htelo da te cekira? Ili da dokumentacija o putnicima nije prosla od LH do UA. Trebao si njih da pitas sta je bilo i sta su uradili.

Radio sam na LH, jer sam od njih kupio karte, uradio mi je ceo check in, ali mi na kraju nije bio poslao bording pas za taj let uz objasnjenje da to odradim na salteru prilikom ostavljnja prtljaga...

Nesto oni imaju zajebanciju neku tu... Jer kako je prosao bez problema isto Unitedov let Iz Minhena, da nisam morao da idem na njihov sajt...

Pada mi na pamed da je neki problem jer je interni let u okviru USA, ali...

Pisem ovo kao kuriozitet, pogotovo sto je cerka za isti taj let redovno prosla, samo jer je uzimala karte kod drugog provajdera (a i nju sam cekirao preko luftike zajedno sa nama, dodao sam je prilikom cekiranja, da bi sedeli zajedno)

Lufthansa ima izgleda čudne tripove. Ja sam mojoj kevi odradio online check in bez problema, dok tašti sa istim pasošem nije moglo nego me uputilo na šalter.

Ali najjaače je bilo kad sam kevi menjao let za određeni fee za Exonomy Flex. Isklikćem resdom, sve ok i kad dođe do plaćanja dobijem samo beo ekran. I tako nekoliko puta. Okrenem support i izgubim sigurno nekih sat vremena na taj poziv. Uspelo na taj način, ali mentol iz podrške je izgleda pogrešno ukucao (ili zapisao 😂) podatke sa kreditne, tako da sam nenadano prošao bez plaćanja fee-ja za promenu leta.

25 minutes ago, bios said:

Lufthansa ima izgleda čudne tripove. Ja sam mojoj kevi odradio online check in bez problema, dok tašti sa istim pasošem nije moglo nego me uputilo na šalter.

Danas mi poslali upitnik o iskustvu iz Uniteda, reako sam im da je bilo sve Ok, osiim što sam se preganjao za reizdavanje bording pasova i da im je to budalaština i da reše nekako, ako se čekiram na LH sajtu da radi... Šta drugo da im kažem...

A stvarno nemam zamerku nizašta drugo, stvarno je sve bilo odlično, i u Minhenu i u avionima i sve...

Inače, jbt, kako su u USA svi ljubazni, to se nisam toliko nad'o...

5 minutes ago, radisa said:

Inače, jbt, kako su u USA svi ljubazni, to se nisam toliko nad'o...

Kulturološki šok, a? lol

Ajd pa sledeći put da zađeš malo južnije gde je ljubaznost ipak manje plastična i usiljena. Southern hospitality )

Inače moj prvi prekookeanski let je bio Delta. Sećam se da su nas sve vreme šopali obrocima i snacks. Em je sve bilo vrhunski i obilno, em sam dobio par viskija ekstra na wink wink nudge nudge stjuardesi. I sve to economy vulgaris.

Sledeći put me na LH ostaviše gladnim i žednim. Od tada su mi na shit listi. Toliko sam popizdeo bio da sam im maznuo ćebence i jastuk.

1 minute ago, bios said:

Kulturološki šok, a? lol

Ajd pa sledeći put da zađeš malo južnije gde je ljubaznost ipak manje plastična i usiljena. Southern hospitality )

Dosta je Virdžinija, ne moram južnije.. :)

Mislim, svi su mi pričali da su ljudi ljubazni, ali stvarno nisam toliko očekivao... Najjače, ćera zapela da odemo do Meka, ok, tu je prekoputa hotela, znam da je u USA Mek ne baš ok, ali ajde... Mislim, biće tu dve godine, videće sama, nije i mene morala da tera, ali ok, šta sad... I onda, prilkom našeg ulaska, mi jedno 7-8 metara od vrata, devojka izlazi, vidi da dolazimo i pridržava vrata dok nismo ušli i posle ode svojim putem... Razmišljam posle, kako bi u Evropi uglavno izašli i pustili vrata, nema šanse da bi mi neko pridržao vrata 4-5 sekundi...

Cene su nešto niže... Putevi su široki, malo mi zajebano što je sve u miljama pa prevodim sam sebi, ali OK... Mislim, naputovao sam se ja, ne kao Jms, :d:, ali nije da sma prvi put van Srbije, pa mi nije toliko neobično baš sve, ali jeste drugačije...

Inače 2, ćerka mi je doživela kutuloroški šok, videla je prvi put ortodoksne Jevreje, imali smo juče sat vremena istorije i objašnjavanja oko Jevreja, Palestine i zašto ortoksni Jevreju imaju zulufe... D

7 hours ago, radisa said:

Inače 2, ćerka mi je doživela kutuloroški šok, videla je prvi put ortoksne Jevreje, imali smo juče sat vremena istorije i objašnjavanja oko Jevreja, Palestine i zašto ortoksni Jevreju imaju zulufe... D

Zamisli tek da vas je kao mog ortaka dočekao na granici granični policajac, Sik sa turbanom na glavi.

Ae napiši koju na putovanjima ako bude bilo kakvih zanimljivih obilazaka. Ima u DC svašta zanimljivo za videti. Osim standardnih stvari, Calpitol i slično valja otici u Smithsonian muzej dok ga narandžasti hevi moron nije razjebao.

41 minutes ago, bios said:

Zamisli tek da vas je kao mog ortaka dočekao na granici granični policajac, Sik sa turbanom na glavi.

Ae napiši koju na putovanjima ako bude bilo kakvih zanimljivih obilazaka. Ima u DC svašta zanimljivo za videti. Osim standardnih stvari, Calpitol i slično valja otici u Smithsonian muzej dok ga narandžasti hevi moron nije razjebao.

Evo malo znamenitosti iz DC

Da, ovo sa nacionalnom gardom je mind fuck, jedan od većih u nizu. Možda ipak bolje držati se muzeja.

Nisam ja u DC, ja sam u Richmondu... :)

Muzeji i to tek u ponedeljak... :)