August 23, 2025Aug 23 Naravno da ne znači da avioni tek tako lete, ima neki minimum rada, koji mora da se poštuje... Taj minimum je za kontrolu leta baš visok, ako se ne varam, 85% ili tako nešto...
August 23, 2025Aug 23 Ryanair, Europe’s No.1 airline, today (Fri, 22 Aug) called on EU Commission President, Ursula von “Derlayed-Again”, to urgently reform Europe’s broken ATC system and ensure the protection of overflights, after 99 flights were delayed, disrupting 17,800 EU passengers, during the first two days (20-21 Aug) of Belgrade ATC’s 40-day strike.Earlier this week, Belgrade ATC announced a 40-day strike, starting from Wed, 20 Aug. In addition to flights to/from Serbia being delayed, this strike will also disrupt overflights. This is because Serbia’s minimum service laws do not protect overflights during national ATC strikes, unlike in other countries such as Italy, Spain, and Greece. As a result, even though it’s Belgrade ATC that are striking, most disrupted passengers are not even flying to/from Serbia but just overflying Serbian airspace en route to their destination (e.g., Poland – Greece, UK – Turkey, etc.).This is completely unfair and highlights the need to protect EU passenger flights from being unnecessarily disrupted by national ATC strikes, just because they happen to cross that airspace. Ryanair calls on Ursula von “Derlayed-Again” to take urgent action to protect overflights during national ATC strikes.https://corporate.ryanair.com/news/ryanair-calls-on-ursula-von-derlayed-again-to-urgently-reform-eu-atc-or-quit-as-first-two-days-of-belgrade-atc-strikes-20-21-aug-delay-99-ryanair-flights-disrupting-over-17800-pas/ Edited August 23, 2025Aug 23 by vememah
August 23, 2025Aug 23 On 21. 8. 2025. at 15:38, radisa said:dobar i net radio(ko je hteo, 20 evra za ceo let, lik pored mene 8 sati se zajebavao)...Ovo jeste dobro, a pogotovo ako ti se zalomi jedan od probnih E-175 aviona sa Starlinkom. Inace, ako otvoris United frequent flier nalog i skines aplikaciju, SMS su besplatni. A ako ti je T-Mobile provajder, onda je i pristup letu besplatan. Do prije par mjeseca nije trebala ni autentikacija, samo ukucas broj , pa sam ja koristio kumov. Edited August 23, 2025Aug 23 by Peter Fan
August 27, 2025Aug 27 ovi su verovatno kruzhili nad nizhnevartovskom dok su razbudjivali kontrolu letenja i otvarali aerodromcuo sam da je VIP launge tamo fe_no_me_na_lan
August 28, 2025Aug 28 Pretera ga malo sa buđenjem, taj aerodrom ima 10-15 sletanja dnevno, što znači da je npr. 3x prometniji od niškog.https://www.flightradar24.com/data/airports/njc/arrivalshttps://en.wikipedia.org/wiki/Nizhnevartovsk_Airport Edited August 28, 2025Aug 28 by vememah
August 28, 2025Aug 28 11 hours ago, jms_uk said:Da li ima dovoljno kapaciteta da smeste tih 250+ ljudi dok dodje drugi avion?ne znam jms, nikad cuo za taj grad. po slikama vidim da imaju novi terminal, ali sumnjam da su ih pustili dalje od piste. verovatno su u avionu cekali satima novi avion iz kine, da ih pokupi za peking.
August 28, 2025Aug 28 Odbijao sam da letim sa United od mog puta iz Štokholma (ili Osla, ne sećam se više) za DC.Kao iz najboljih JATovih dana, matore tetkice, one kikiriki/precel i piće zajebancije kao da je unutrašnji let, a IFE užasan.Mada ni Lufthansa me nikad nije dojmila sa njihovom standardnom kurčevitošću. Edited August 28, 2025Aug 28 by dragance
August 28, 2025Aug 28 Just now, dragance said:Odbijao sam da letim sa United od mog puta iz Štokholma (ili Osla, ne sećam se više) za DC.Kao iz najboljih JATovih dana, matore tetkice, one kikiriki/precel i puće zajebancije kao da je unutrašnji let, a IFE užasan.Mada ni Lufthansa me nikad nije dojmila sa njihovom standardnom kurčevitošćem.Na Unitedu, 2 klope i 5-6 pića(moglo da se uzima i kafa i pice, sami nudili), konzerve ili flasice... jedna kesica keksica i jedna cokolada van obroka... MUC-EWR...Na luftici, 2 pića u caši, jedan obrok i jedan snack... jedna kesica keksica i jedna cokolada van obroka... IAD-MUCIzbor filmova i serija veci na Unitedu... Osoblje ljubaznije na Unitedu...Uz to mi luftika sjebala svasta nesto oko karti, kad su mi menjali letove, pa nisam mogao online da uradim check in... No, gospodja iz Uniteda je bila divna, plus smo imali small talk o obrazovanju u USA :)
August 28, 2025Aug 28 Verujem ti da su se promenili. Ovo je bilo pre 10 godina, a od tada letim sa AirNZ (kad mogu, a ne mogu više iz UK) ili Virgin, itd
September 3, 2025Sep 3 prilican wtf momenat mi je sto izgleda nema direktnih letova izmedju kine i indije. tako mi kazu, a vidim i google ptvrdjuje.
September 3, 2025Sep 3 5 minutes ago, jms_uk said:Da, od kovida jos.Ali, evo dogovorili seda ih obnove.pretpostavio sam da ce tako biti na samitu. vidim kinezi rusima vize ukinuli.