September 19, 2025Sep 19 On 7. 8. 2025. at 9:13, smooth.Op said:Da li wizz proverava veličinu ranca koji se vodi kao besplatan prtljag?Vidim da su dimenzije 40x30x20, a ja imam neki koji ide još par cm u visinu. Ne bih da me drndaju oko toga.Evo da prenesem iskustva, ako nekad neko bude pretraživao forum pa da se nađe...Let je bio BEG-ALC. U Beogradu nisam video da je korišćen onaj kalup za torbe (bila je ogromna gužva). U Alikanteu su doneli kalup i slali na njega samo one koji su imali ručni prtljag koji je veći od ranca (one kao torbe za trening, tako nešto). Svaki ranac na leđima je prošao bez provere.Ok, ne letim toliko često da bih mogao da izvlačim neke zaključke, ali mi se čini da je u slučaju problematičnih dimenzija prtljaga bolje stati na kraj reda za ukrcavanje. Na početku su bili rigorozni, ali kako je završeno ukrcavanje za priority tako je jedan zaposleni otišao na neki drugi gejt, pa su počeli da užurbano ukrcavaju sve. Svi sa problematičnim prtljagom oko mene su prošli bez problema. Devojka ispred je lagano pored ranca pronela i onu spomenutu "torbu za trening".I moram reći da je na ovom letu bilo baš dosta putnika koji kao da su pali s Marsa... Ovo nikada do sada nisam doživeo (doduše prvi let Wizz-om). Ukrcavanje je bilo samo na prednja vrata. Ljudi su konstantno radili premeštanja, išli napred-nazad još dok su drugi putnici ulazili u avion. To je dobrano usporilo ulazak svih putnika na vreme i naknadno smo izgubili slot za poletanje. Lik do mene je gledao prenos na eon-u i nakon poletanja. Digli se već u vazduh, ono mu baferuje lik ne odustaje do poslednjeg momenta. Jbt koji mozak! Pa ljudi koji nose prtljag problematičnih dimenzija, a nemaju novca na kartici pa zapitkuju ko ima karticu da mu daju u kešu. Nerealne stvari. Edited September 19, 2025Sep 19 by smooth.Op
September 19, 2025Sep 19 Ja sam video za ranac jednom, bio je čak Wizz isto. Ali problem s njim makar za prevoznika je što je ranac savitljiv i može da se kompresuje na odgovarajuće dimenzije. Tako da je problem samo ako ga napuniš do krajnjih granica.Meni je u BG-u najveći mindfuck što večito ima ljudi koji dođu s nekim gigantskim koferima a imaju kartu za ručni prtljag. Ok , zajeb koji se uči težim putem, ne znam ni ja sve u životu itd. ali više mi deluje da su u fazonu APP pa se posle prave blesavi.
September 20, 2025Sep 20 Van sezone, u Novembru, povratna do Tenerifa 250 evra. Pokusavam da izboksujem par nedelja rada odatle od firme pa da uzivam pored mora dok je sivilo u BGu. Planiram da ponesem bas tu sportsku torbu jer moram i laptop i stvari da potrpam ali probacu da je ne punim do vrha. Hvala @smooth.Op na izvestaju.
September 20, 2025Sep 20 17 hours ago, Shan Jan said:Van sezone, u Novembru, povratna do Tenerifa 250 evra. Pokusavam da izboksujem par nedelja rada odatle od firme pa da uzivam pored mora dok je sivilo u BGu. Planiram da ponesem bas tu sportsku torbu jer moram i laptop i stvari da potrpam ali probacu da je ne punim do vrha. Hvala @smooth.Op na izvestaju.Ide mi se na Kanare smrci miju.
September 20, 2025Sep 20 On 19. 9. 2025. at 12:13, smooth.Op said:Evo da prenesem iskustva, ako nekad neko bude pretraživao forum pa da se nađe...Let je bio BEG-ALC. U Beogradu nisam video da je korišćen onaj kalup za torbe (bila je ogromna gužva). U Alikanteu su doneli kalup i slali na njega samo one koji su imali ručni prtljag koji je veći od ranca (one kao torbe za trening, tako nešto). Svaki ranac na leđima je prošao bez provere.Ok, ne letim toliko često da bih mogao da izvlačim neke zaključke, ali mi se čini da je u slučaju problematičnih dimenzija prtljaga bolje stati na kraj reda za ukrcavanje. Na početku su bili rigorozni, ali kako je završeno ukrcavanje za priority tako je jedan zaposleni otišao na neki drugi gejt, pa su počeli da užurbano ukrcavaju sve. Svi sa problematičnim prtljagom oko mene su prošli bez problema. Devojka ispred je lagano pored ranca pronela i onu spomenutu "torbu za trening".I moram reći da je na ovom letu bilo baš dosta putnika koji kao da su pali s Marsa... Ovo nikada do sada nisam doživeo (doduše prvi let Wizz-om). Ukrcavanje je bilo samo na prednja vrata. Ljudi su konstantno radili premeštanja, išli napred-nazad još dok su drugi putnici ulazili u avion. To je dobrano usporilo ulazak svih putnika na vreme i naknadno smo izgubili slot za poletanje. Lik do mene je gledao prenos na eon-u i nakon poletanja. Digli se već u vazduh, ono mu baferuje lik ne odustaje do poslednjeg momenta. Jbt koji mozak! Pa ljudi koji nose prtljag problematičnih dimenzija, a nemaju novca na kartici pa zapitkuju ko ima karticu da mu daju u kešu. Nerealne stvari.Razbucavaju im ljudi poslovnu politiku prodaje sedista, sramotno sta rade. Razdvajaju namerno 22 hours ago, Venom said:Ja sam video za ranac jednom, bio je čak Wizz isto. Ali problem s njim makar za prevoznika je što je ranac savitljiv i može da se kompresuje na odgovarajuće dimenzije. Tako da je problem samo ako ga napuniš do krajnjih granica.Meni je u BG-u najveći mindfuck što večito ima ljudi koji dođu s nekim gigantskim koferima a imaju kartu za ručni prtljag. Ok , zajeb koji se uči težim putem, ne znam ni ja sve u životu itd. ali više mi deluje da su u fazonu APP pa se posle prave blesavi.Naravno da se prave blesavi. Poslednjih 2-3 godine na BG aerodromu mozes da uneses u avion od prtljaga sta hoces, ne proveravaju
September 20, 2025Sep 20 Pa jasno je da razbucavaju namerno. Ali valjda sedneš gde ti piše na karti, dogovoriš sa drugim putnicima može li razmeštaj i onda kad ugase signal za vezivanje pojasa napraviš zamenu.
September 20, 2025Sep 20 4 minutes ago, smooth.Op said:Pa jasno je da razbucavaju namerno. Ali valjda sedneš gde ti piše na karti, dogovoriš sa drugim putnicima može li razmeštaj i onda kad ugase signal za vezivanje pojasa napraviš zamenu.Obavezno
September 20, 2025Sep 20 To s mestima je krajnje debilno. Mislim ok, jeftina cena karte ima opet svoju cenu, ali postoji valjda limit. Ja verovatno neću više leteti Wizzom, i meni su prošli put stavili odvojena sedišta s klincima. Pritom to nije najveći problem. Pisao sam prošle godine, kupiš kartu za 3 popodne pa ti pošalju mail da je promenjeno na 8 uveče ili 6 ujutro. Do sad mi se nije desilo da ni propadne karta za voz, ali može i to da se desi. Neka pouzdanost mi treba. Edited September 20, 2025Sep 20 by Venom
September 21, 2025Sep 21 Jedino da nas regulator spase uvođenjem standardizacije, npr. karte kupljene zajedno da sede zajedno. Upravo prisustvujem cirkusu sa sedištima na jednom letu Ryan Air-a. Ne možemo da završimo ukrcavanje jer mnogo ljudi pita da menja sedišta još pre poletanja. Razumeo bih da je zbog dece, nego ne mogu da se odvoje od partnera na par sati, kao pupčanom vrpcom da su vezani.
September 21, 2025Sep 21 6 hours ago, Venom said:To s mestima je krajnje debilno. Mislim ok, jeftina cena karte ima opet svoju cenu, ali postoji valjda limit. Ja verovatno neću više leteti Wizzom, i meni su prošli put stavili odvojena sedišta s klincima. Pritom to nije najveći problem. Pisao sam prošle godine, kupiš kartu za 3 popodne pa ti pošalju mail da je promenjeno na 8 uveče ili 6 ujutro. Do sad mi se nije desilo da ni propadne karta za voz, ali može i to da se desi. Neka pouzdanost mi treba.Razumem. Ma njih opstruira i zemaljsko osoblje (u Spaniji otvoreno), a u poslednje vreme cini mi se pocelo i kabinsko. Bas ce ljudi da se bave njihovim silnim prodatim uslugama
September 21, 2025Sep 21 29 minutes ago, FOX river said:Jedino da nas regulator spase uvođenjem standardizacije, npr. karte kupljene zajedno da sede zajedno.Upravo prisustvujem cirkusu sa sedištima na jednom letu Ryan Air-a. Ne možemo da završimo ukrcavanje jer mnogo ljudi pita da menja sedišta još pre poletanja. Razumeo bih da je zbog dece, nego ne mogu da se odvoje od partnera na par sati, kao pupčanom vrpcom da su vezani.Pioniri .Nije do ljudi kad je redovna pojava.Inace, nezvanicno se pusta sa dva rucna prtljaga. Nisi mogao pederusu van ranca da uneses dok su vaspitavali sire narodne mase
September 21, 2025Sep 21 9 hours ago, Sandradjer said:Obavezno Sa decom kad idemo na more uvek uzmem jednu kombinaciju sebi i detetu, drugu sestri. Najbolje da posle poletanja jos treba da gatam da li cu uspeti da se spojim. Za odrasle ne bih im platila nikad, niti se secam da sam ikad pre placala...
September 22, 2025Sep 22 @jms_uk imaš li kakvog iskustva s dva skoro 13tosatna leta back 2 back i kakve preporuke u vezi s time? Layover u LAX, puka tri sata između
September 22, 2025Sep 22 2 hours ago, Roger Sanchez said:@jms_uk imaš li kakvog iskustva s dva skoro 13tosatna leta back 2 back i kakve preporuke u vezi s time? Layover u LAX, puka tri sata izmeđuCompression socksVodaKomforna odecaPonesi svoj IFE (tablet, knjiga i sl)Noise cancelling slusalice i maska za ociAko se setim jos neceg, dopisacu.
September 22, 2025Sep 22 3 hours ago, Roger Sanchez said:@jms_uk imaš li kakvog iskustva s dva skoro 13tosatna leta back 2 back i kakve preporuke u vezi s time? Layover u LAX, puka tri sata izmeđuGde to letis, na ISS?