Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aerodromi i letenje

Featured Replies

Deco, hilfe!

Prvi put letajem nekom voloteom, DBV-BOD

tamo je svaki komad prtljaga za pare.

Platih 10kg checked bagagge.

I dobih ovakav boarding.

Da li to isključuje mogućnost da predam prtljag ili mi samo daje opciju da mogu kofer određenog gabarita da ponesem u kabinu?

• Replies 5.4k
  • Views 400.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ToniAdams
    ToniAdams

ljudi, stigao je, hvala svima! mislim da je sve na mestu, iz nekog razloga je ruckica rajfeslusa pokidana.   moguce da sam malo vise izdramio, ali sve je toliko suludo od pocetka delova

• Pisao sam o kašnjenju leta na Kipar. Danas je stigla kompenzacija od ~270 e po osobi 

• Aerodrom ima neke vrlo konkretne probleme koji uvek iznerviraju a mogli bi da se (relativno lako) srede: Na ulazu u aerodrom imas jedan deo check-in a onda posle hodnika od 50 metara, drugi. N

Posted Images

Meni se čini da si ti kupio veliki kabinski prtljag, a ne prtljag koji se čekira i ide u avion (oni obično idu na 23kg limita).

Veliki kabinski vučeš sa sobom u kabinu aviona, a nekad ti ponude da ti ga na gejtu uzmu i strpaju dole u avion, da bi sačuvali mesta u kabini. Nekad ti to ponude i na čekin standu, ali to nije redovno pravilo.

Ako ti je bitno da ide u avion zbog tečnosti koje nosiš, sa ovim postoji dobra šansa da ćeš morati da ih izbaciš iz kofera.

Edited by goofs

@goofs Hvala puno! tako se i meni pokazalo, ali sam prešpartao rezervaciju na sajtu i ispada da mogu da predam 10kg.

pitanje...

Idem u USA u avgustu, kupio sma karte od lufthanse, karta je sa 3 vezana leta i odlasku i u povratku...

Kad se ulogujem kod lufhanse na svoj nalog, vidim da mi je status na povratnom letu canceld, kad gledam detalje vidim da stoje dva leta, od USA do Evrope, i posle do BG, ali nema leta u okviru USA, koji mi je prvi...

Da li će to luftahansa nekako sama rešiti, ili treba nekog da cimama? Platio sma sve kao jednu kartu, ako je bitno...

Jel' se to nekom dešavalo?

Kad kliknemd uradim download karte, sve je kao ok, da mi za svih 6 letova sve da downlodujem (3 u odlasku i 3 u povrtaku)...

Edit: da tagujem ja JMS-a, znaće on :)... @jms_uk

Sta kaze United kod njih za taj unutrasnji let?

14 minutes ago, jms_uk said:

Sta kaze United kod njih za taj unutrasnji let?

ne vidim ga

Ima ranijih, ne i taj...

10 minutes ago, radisa said:

ne vidim ga

Ima ranijih, ne i taj...

Verovatno su oni promenili schedule.

Ako ne vidis u (originalnoj) rezervaciji, zovi LH i pitaj ih za United record locator. Onda odes tamo i vidis na sta je promenjen taj let. Nekad bude promenjeno vreme, nekad cak i broj leta.

Bilo je u poslednjih par dana dosta izmena, nekad treba malo vremena da to prodje kad je karta druge kompanije.

Ali, ako si u zurbi, kad vidis na kom si sad United letu, zovi LH i trazi im da ti re-issue ticket sa tim novim letom (ili nekim drugim ako ti vise odgovara).

2 minutes ago, jms_uk said:

Verovatno su oni promenili schedule.

Ako ne vidis u (originalnoj) rezervaciji, zovi LH i pitaj ih za United record locator. Onda odes tamo i vidis na sta je promenjen taj let. Nekad bude promenjeno vreme, nekad cak i broj leta.

Bilo je u poslednjih par dana dosta izmena, nekad treba malo vremena da to prodje kad je karta druge kompanije.

Ali, ako si u zurbi, kad vidis na kom si sad United letu, zovi LH i trazi im da ti re-issue ticket sa tim novim letom (ili nekim drugim ako ti vise odgovara).

Let mi je tak krajem meseca avgusta, sačekaću koji dan, pa ću onda da cimam, ali hvala ti puno na objašnjenju, totalno mi nije palo na pamet da gledam kod Uniteda da li let postoji...

INače, otišao sam sad na Unitedov page, ukucao Id leta od lufthanse, i dao mi podatke, i napisao da se javim na United reservations da mi reizdaju tiket, ili da se obratim tamo gde sam kupio...

Sačekam par dana, pa vidim hoće lufthansa rešiti sama od sebe... AKO ne budu, pišem im...

vijesti.me
No image preview

Letio hidroplanom između plovila u Boki, ACV pokrenula in...

U izuzetno niskom letu na samo desetak metara nad morem, nadlijetao akvatorijum Risanskog zaliva u predjelu Morinja i Kostanjice.

Tesla digao cene na T11 parkingu (nisam proveravao za ostale) sa 300 na 500 dinara i ukinuli mogućnost (obrazloženje: ne radi sistem) rezervacije mesta uz koje je do sada išao i popust 20%. Pošto planiram put krajem meseca, prošle nedelje sam proveravao na sajtu, cena je bila 300 i sa 20% popusta 240 dinara po danu što je OK. Pošto se datum putovanja približio, rešio da rezervišem i vidim da su promenili i cenu i uslove. Bukvalno, 100% skuplje nego da sam rezervisao prošle nedelje fur

Kupio sam kod Wizzair avio karte sa besplatnim prtljagom, 40x30x20 sto kao ide ispod sedista. Bilo mi nesto skupo da doplatim za cabin luggage. Da li mogu naknadno da doplatim za 1 torbu cabin luggage za povratni let ? Da li ima ta opcija na njihovom sajtu ?

imao sam go around na tesli pre neki dan. normalna procedura i sve al mrzim avione i pretrnuo sam

2 hours ago, Tsai said:

imao sam go around na tesli pre neki dan. normalna procedura i sve al mrzim avione i pretrnuo sam

Nije prijatna promena kad si psihicki spreman za sletanje.

On 20.7.2025. at 21:31, radisa said:

Idem u USA u avgustu, kupio sma karte od lufthanse

Pretporstavljam da ćeš leteti sa 747 heart, verovatno poslednja prilika

LH će od jeseni umesto B747 početi da koristi A350 na letovima za USA (ako sam dobro zapamtio vesti sa neta)

(dodatni bonus: ako se Yoyo vrati, moći ćeš da ga ličnim iskustvom uveriš da još uvek lete putnički B747 - za razliku od nas nekolicine guglatora što dovlačimo smeće sa neta rolleyes )

39 minutes ago, Frile said:

Pretporstavljam da ćeš leteti sa 747 heart, verovatno poslednja prilika

zavisi gde ide, ili cak i kojim konkretnim letom

Npr. LH400 za JFK je B744, a LH404 je na A343….