July 25, 2025Jul 25 52 minutes ago, Frile said:Pretporstavljam da ćeš leteti sa 747 , verovatno poslednja prilika LH će od jeseni umesto B747 početi da koristi A350 na letovima za USA (ako sam dobro zapamtio vesti sa neta)(dodatni bonus: ako se Yoyo vrati, moći ćeš da ga ličnim iskustvom uveriš da još uvek lete putnički B747 - za razliku od nas nekolicine guglatora što dovlačimo smeće sa neta )na žalost, nije 747...Inače, @jms_uk , zvao sam juče lufthansu, javio mi se na neki indijac, koji tečno priča srpski (živeo AI, kad može sa indijskog engleskog u real timu da prevodi :) ) I reako da ima još dosta do leta i da ću dobiti mail uskoro o promeni rute...ALi mi je baš nelagodno...jbt, leteo sma 100 puta, i ovo je prvi put da idem prekooekenaski i da mi se baš to komplikuje...A posle idem i za Japan, u septembru... ali to je samo jedan stop, u instabulu, to se valjda neće komplikovati...
August 5, 2025Aug 5 Bila sam u Edinburgu za produženi vikend, po prvi put. Letela sam iz Dablina. Nakon sletanja uveli su nas u aerodromsku zgradu "na mala vrata", tako da zaobiđemo pasošku kontrolu. Znam da je ranije ovo bila praksa na nekim (možda i svim?) aerodromima u UK, a eto, ostalo je sve isto i nakon što su istupili iz UK (ja prvi put odlazim tamo od tada).
August 5, 2025Aug 5 46 minutes ago, bisa said:Bila sam u Edinburgu za produženi vikend, po prvi put. Letela sam iz Dablina. Nakon sletanja uveli su nas u aerodromsku zgradu "na mala vrata", tako da zaobiđemo pasošku kontrolu. Znam da je ranije ovo bila praksa na nekim (možda i svim?) aerodromima u UK, a eto, ostalo je sve isto i nakon što su istupili iz UK (ja prvi put odlazim tamo od tada).To je zato što se let izmedju Irske i UK tretira kao domaći let, zbog Common Travel Area sporazuma.
August 5, 2025Aug 5 On 25. 7. 2025. at 2:06, radisa said:nALi mi je baš nelagodno...jbt, leteo sma 100 puta, i ovo je prvi put da idem prekooekenaski i da mi se baš to komplikuje...Sta se iskomplikovalo?
August 5, 2025Aug 5 Stoji mi da mi je prvi let u povratku od Richmonda do Libertija canceld... Misam dobio ni pare natrag, ni mail ni nista...Zvacu sutra opet da vidim sta je sa tim..
August 5, 2025Aug 5 On 24. 7. 2025. at 20:47, stajebrebilo said:Kupio sam kod Wizzair avio karte sa besplatnim prtljagom, 40x30x20 sto kao ide ispod sedista. Bilo mi nesto skupo da doplatim za cabin luggage. Da li mogu naknadno da doplatim za 1 torbu cabin luggage za povratni let ? Da li ima ta opcija na njihovom sajtu ?Mozes bilo kad da dokupis prtljag, najkasnije u trenutku online check-ina.Imas opciju i na sajtu i u app.
August 5, 2025Aug 5 11 minutes ago, radisa said:Stoji mi da mi je prvi let u povratku od Richmonda do Libertija canceld... Misam dobio ni pare natrag, ni mail ni nista...Zvacu sutra opet da vidim sta je sa tim..Ako si bukirao sa Unitedom, onda bi trebao imati opcije da uzmes pare nazada ili da besplatno prebukiras.Inace, EWR je imao dosta otkazivanja proljetos zbog sjebanog sistema kontrole leta. Mada, ja sam bas imao layover u junu i bilo je OK.A za Japan, ako si bukirao sa Lufthansom mozda ti se potrefi da je let operated by ANA. To bi bio upgrade, kao sto je United downgrade u odnosu na Lufthansinse firme.
August 5, 2025Aug 5 57 minutes ago, Peter Fan said:Ako si bukirao sa Unitedom, onda bi trebao imati opcije da uzmes pare nazada ili da besplatno prebukiras.Inace, EWR je imao dosta otkazivanja proljetos zbog sjebanog sistema kontrole leta. Mada, ja sam bas imao layover u junu i bilo je OK.A za Japan, ako si bukirao sa Lufthansom mozda ti se potrefi da je let operated by ANA. To bi bio upgrade, kao sto je United downgrade u odnosu na Lufthansinse firme.Japan je Turkishom, to ce valjda biti ok..
August 6, 2025Aug 6 13 hours ago, radisa said:Japan je Turkishom, to ce valjda biti ok..Ako ne bude ok...
August 7, 2025Aug 7 Da li wizz proverava veličinu ranca koji se vodi kao besplatan prtljag? Vidim da su dimenzije 40x30x20, a ja imam neki koji ide još par cm u visinu. Ne bih da me drndaju oko toga.
August 7, 2025Aug 7 12 minutes ago, smooth.Op said:Da li wizz proverava veličinu ranca koji se vodi kao besplatan prtljag?Vidim da su dimenzije 40x30x20, a ja imam neki koji ide još par cm u visinu. Ne bih da me drndaju oko toga.Nekad jesu, ne znam da li bi bas par cm u visinu bio problem.
August 7, 2025Aug 7 Ja uglavnom nosim ovaj ranac na letove i nikada nije bilo problema. https://www.amazon.com/Backpack-Business-Charging-Resistant-Computer/dp/B06XZTZ7GBVeći je od prosečnih.Planinarski ranac se nisam usudio da pokušam, a par puta sam prisustvovao dodatnoj naplati planinarskih ranaca.
August 7, 2025Aug 7 7 hours ago, smooth.Op said:Da li wizz proverava veličinu ranca koji se vodi kao besplatan prtljag?Vidim da su dimenzije 40x30x20, a ja imam neki koji ide još par cm u visinu. Ne bih da me drndaju oko toga.O da... posebno ako je avion "pun". Ne znam sa kog' aerodroma letis, ali ponekad imas I 2X proveru 😁 ( da ne pisem sva iskustva sa njima 😂😂)