Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija - Jug - Kampanja i Napulj, Pulja, Bazilikata, Abruco, Molize, Kalabrija

Featured Replies

1 minute ago, Milosh76 said:

Bio sam u Napulju na jedan ceo dan... to je plan za Amalfi obalu svakako.

Nisam još pravio plan, idemo kod drugarice i njenog muža pa ćemo im se predati da nas vodaju.

• Replies 378
  • Views 286
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

Kupi fejk Maradonin dres, nebitno koji broj, usrecices neko dete svakako :D

Uh, ala ste zivnuli ovde. Ja upravo stigao na jezero Maggiore kod zeninih na vikend pa nisam pri kompu. U ponedeljak cu malo opsirnije o toskani I alternativama.

Da, bio sam I u Napulju i maju pa cu I o tome.

4 minutes ago, Poludziber said:

Ja upravo stigao na jezero Maggiore

Stesiras se u Stresi :D

• 4 months later...

Da nije neko skoro prelazio Jadran trajektom, svejedno da li iz CG ili iz HR, do Barija?

Pre svega me zanima kakvi su uslovi na tom trajektu i da li vredi uzeti one kabine sa ležajevima, pošto su sve plovidbe noćne?

@Poludziber A Kalabrija u septembru, vredi li? 

Nesto razmatram tu varijantom, trajektom da predjem Jadran, pa posle polako, 10-ak dana po Kalabriji.

1 minute ago, Behemoth said:

@Poludziber A Kalabrija u septembru, vredi li? 

Nesto razmatram tu varijantom, trajektom da predjem Jadran, pa posle polako, 10-ak dana po Kalabriji.

Septembar vredi svugde u Italiji. Jesi vec obisao Pulju pa je obilazis?

1 minute ago, Poludziber said:

Septembar vredi svugde u Italiji. Jesi vec obisao Pulju pa je obilazis?

Da da, bio sam pre 7-8 godina, ali nije iskljuceno da svratim opet u Ostuni ili Polignano.

2 minutes ago, Behemoth said:

Da da, bio sam pre 7-8 godina, ali nije iskljuceno da svratim opet u Ostuni ili Polignano.

Obisao si i Salento (Lecce, Gallipoli i okolina)? Od Kalabrije ti je bliza i Basilicata (imas gomilu mojih postova na ovom topiku).

Od Kalabrije i dalje zazirem. Bio sam vise puta poslom u Redjo Kalabriji I jednom na samo dan u ultraturistickoj Tropei. Zazirem jer je to jedini italijanski region gde mozes nabasati na pogresno mesto i gde je mafija prakticno neskriveno jaca od drzave. Mislim, da ne preterujem ne radi se o afganistanu ali ipak volim da opusteno zunzam gde hocu.

Plus zaboravih, ni Abruco ti nije dalji od Kalabrije. Upravo sam se vratio pa cu u septembru opisati nova mesta plus Termoli u Molise koji me je odusevio. U medjuvremenu sutra konacno letim za tu jebenu Maltu.

4 minutes ago, Poludziber said:

Obisao si i Salento (Lecce, Gallipoli i okolina)? Od Kalabrije ti je bliza i Basilicata (imas gomilu mojih postova na ovom topiku).

Od Kalabrije i dalje zazirem. Bio sam vise puta poslom u Redjo Kalabriji I jednom na samo dan u ultraturistickoj Tropei. Zazirem jer je to jedini italijanski region gde mozes nabasati na pogresno mesto i gde je mafija prakticno neskriveno jaca od drzave. Mislim, da ne preterujem ne radi se o afganistanu ali ipak volim da opusteno zunzam gde hocu.

Bilo je ili Lecce ili Gallipoli i Santa Maria, tako da ova dva potonja nisam video.

Čitao sam o Kalabriji i svuda pominju mafiju, ali ja na sve to gledam da niko neće turiste da dira. Slične sam priče čuo i pročitao i za Napulj pa mi je bilo vrlo ugodno dok sam ga obilazio.

Šta znam, kad ovako dobijem tip od nekog ko je upućen, možda i preskočim Kalabriju.

1 minute ago, Behemoth said:

Bilo je ili Lecce ili Gallipoli i Santa Maria, tako da ova dva potonja nisam video.

Čitao sam o Kalabriji i svuda pominju mafiju, ali ja na sve to gledam da niko neće turiste da dira. Slične sam priče čuo i pročitao i za Napulj pa mi je bilo vrlo ugodno dok sam ga obilazio.

Šta znam, kad ovako dobijem tip od nekog ko je upućen, možda i preskočim Kalabriju.

U Napoli idem relativo cesto i vrlo rado. Nije ista situacija i nije za poredjenje. U Napulju je opasna periferija, zapravo neki njeni delovi za koju tesko imas mogucosti da se nadjes jer nije usput nizasto. Ostatak regije je kul I super za obilazak bez ikakvog opterecenja. Kalabrija je suprotnost toga. Gomila sela u prelepim vukojebinama su totalno van kontrole drzave pa kako ti zapadne. U 95% slucajeva kul, ali ako imas nezgodnu situaciju onda je stvarno nezgodna. Steta jer znam da je region zaista lep I ljudi generalno ljubazni.

Da dodam samo da ovo ne pisem iz predrasuda vec direktnih prica ljudi koje poznajem i koji su bili ili su cak poreklom iz Kalabrije. Previse negativnih pravih skeri iskustava za moj ukus.

Selo Centuripe

spacer.png