Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija - Jug - Kampanja i Napulj, Pulja, Bazilikata, Abruco, Molize, Kalabrija

Featured Replies

Brzi voz Rim - Napulj stize za 70 minuta, maksimalna brzina 300km/h, ima samo jednu manu - karta je 104 evra u jednom pravcu.

Postoji i voz za 54e koji vozi oko 2h.

• Replies 378
  • Views 296
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

2 hours ago, Milosh76 said:

Brzi voz Rim - Napulj stize za 70 minuta, maksimalna brzina 300km/h, ima samo jednu manu - karta je 104 evra u jednom pravcu.

Postoji i voz za 54e koji vozi oko 2h.

Kako bre, ja juče gledao a evo i sad da potvrdim na trenitalia... za jun 23 eura al ajde ne toliko daleko, polazak sutra 48 eura po osobi u jednom pravcu 

Edited by arheolog1981

Za brzi voz koji putuje sat i 10 minuta od Rima do Napulja, o njemu pricam, termin oko 2 popodne, ako ces precizno.

Doduse pricam o prvoj klasi, tako da to menja cenu 😁

1 hour ago, Milosh76 said:

Za brzi voz koji putuje sat i 10 minuta od Rima do Napulja, o njemu pricam, termin oko 2 popodne, ako ces precizno.

Doduse pricam o prvoj klasi, tako da to menja cenu 😁

Da, da, Frecciarossa...

IMG-20250130-132217.jpg

IMG-20250130-111348.jpg

IMG-20250130-132915.jpg

IMG-20250129-125035.jpg

Juce padala kisa pa smo bili u Arheoloskom muzeju, danas Napulj, sutra Sorento.

Stress free, svakome bih preporucio.

P.S. zena kupila neke stvari u Motivima, sad moram opet u Italiju  do sredine marta, da joj ne propadne popust 😁

57 minutes ago, Milosh76 said:

IMG-20250130-132217.jpg

IMG-20250130-111348.jpg

IMG-20250130-132915.jpg

IMG-20250129-125035.jpg

Juce padala kisa pa smo bili u Arheoloskom muzeju, danas Napulj, sutra Sorento.

Stress free, svakome bih preporucio.

P.S. zena kupila neke stvari u Motivima, sad moram opet u Italiju  do sredine marta, da joj ne propadne popust 😁

Čekamo fotke pice :D

1 minute ago, *edited by mod said:

Izvolte 😁

Pizza frita je bozanstvena.

IMG_20250129_182955.jpg

IMG_20250129_183220.jpg

On 30. 1. 2025. at 16:03, *edited by mod said:

Sto se tice pizze... Nikome ko voli pizze u BG ne bih preporucio odlazak u Napulj.😁

Tanko testo, ukusno, vazdusasto, bukvalno nema dalje.

U odnosu na najbolje pizze u BG, ovo je druga dimenzija.

Edited by Milosh76

• 3 months later...

Ljudi ja sam u Napulju, uboli smo termin ko prstom u g...o lolol

Milion ljudi na ulicama, mene su u toj guzvi pokusali da opeljese, dva tipa cudnog izgleda isla iza mene i samo sam osetila kako cimaju ranac u pokusaju da otkopcaju mali dzep u kom bi da su uspeli nasli samo tablu brufena 😅

Uspeli su da mi sjebu dan.

Posle sam se bojala svakog ko bi mi se priblizio, a od skutera koji iskacu ko kokice iz sporednih ulica kosa mi se dizala na glavi 😵‍💫

Uspela sam i da se spotaknem i padnem na koleno, mazala ga arnikom ali je ipak oteklo.

Napravili smo 18.000 koraka, vratili se oko 11 u apartman.

Za sutra smo planirali vozom do Sorenta pa trajektom do Pozitana setnjica, potom trajektom do Amalfija i onda busom do Ravella.

Naravno sve pod uslovom da arnika obuzda oticanje kolena.

13 hours ago, Serena said:

Ljudi ja sam u Napulju, uboli smo termin ko prstom u g...o lolol

Milion ljudi na ulicama, mene su u toj guzvi pokusali da opeljese, dva tipa cudnog izgleda isla iza mene i samo sam osetila kako cimaju ranac u pokusaju da otkopcaju mali dzep u kom bi da su uspeli nasli samo tablu brufena 😅

Uspeli su da mi sjebu dan.

Posle sam se bojala svakog ko bi mi se priblizio, a od skutera koji iskacu ko kokice iz sporednih ulica kosa mi se dizala na glavi 😵‍💫

Uspela sam i da se spotaknem i padnem na koleno, mazala ga arnikom ali je ipak oteklo.

Napravili smo 18.000 koraka, vratili se oko 11 u apartman.

Za sutra smo planirali vozom do Sorenta pa trajektom do Pozitana setnjica, potom trajektom do Amalfija i onda busom do Ravella.

Naravno sve pod uslovom da arnika obuzda oticanje kolena.

Samo polako. U najgorem slucaju terasica kafica.

konačno i Pulju da vidim.

redom Polinjano a mare, Monopoli, Alberobelo, Matera (nije tehnički Pulja, ali pridruženi član), Leće, Bari i Ostuni.

ako imate prilike, jedana lepa destinacija sa neverovatnim i potpuno drugačijim gradovima (Alberobelo (potpuno jeziva gužva ako ne odete ujutru) i Matera), "barokna verzija" Firence - prepeli Leće i lepih gradića na moru (Polinjano i Monopoli, lepi gradići, ali nikada tamo ne bih išao na letovanje). Bari i ne morate (osim bazilike Sv.Nikole)

Video sam dosta srba usput (onda sam shvatio da Air Serbia leti tamo) i ostalih exyu.

31 minutes ago, barrcode said:

lepi gradići, ali nikada tamo ne bih išao na letovanje

ako te ne mrzi, a zašto?

30 minutes ago, aram said:

ako te ne mrzi, a zašto?

jednostavno ne mogu da zamislim kolika je guzva na tim minijaturnim plažama koje imaju. kaže jedan u Monopoliju "ovo je naša čuvena plaža", a ono površina plaže kao moja dnevna soba, a više nego dostupna jer je u sred grada. oko tih mikro plaža su neke stene, koje su potpuno neupotrebljive. jer su em nepristupačne, em neki katastrofalni šiljci gde se odmah iseče noga. Plus celo to priobalje (van gradiće) deluje baš zbog takve obale jako otužno. Italijani jako vole tamo da odu leti, ali je meni pravi period baš sada i na jesen.

Elem, nema veze sa plažama s druge strane Jadrana.

Ja sam bio tamo u obilsacima pre 10-ak godina i isao na plazu nekoliko puta. I to u avgustu kad je najveća gužva tamo realno.

Ona plaža u Polinjanu je vrlo napadnuta, realno jedva smo imali gde da spustimo peškir. Voda je bila banja, pa kome ne smeta gužva može i tamo.

55 minutes ago, barrcode said:

Elem, nema veze sa plažama s druge strane Jadrana.

pa to nećeš nigde naći...