February 27Feb 27 Podsecam da od Vasta pa do skoro same Peskare pocinje tz obala "Costa de trabocchi" o kojoj sam vec pisao. Preporucujem da se sidje s puta i proseta uz obalu do barem jednog od njih.
February 27Feb 27 Na potezu se nastavlja s nizom manjih turistickih mesta s previse hotela. Jedini ozbiljniji grad pre Peskare je Ortona.OrtonaOrtona ima jako slicnu poziciju prethodno opisanom Vastu i s manje vise iste visine gleda na jadransko more. Vasto je po meni lepsi i zanimljiviji ali Ortona je rodni grad naseg najomiljenijeg neholivudskog glumca Roka Sifredija pa nisam mogao da odolim da je ne posetim. Na samo kraju grada tik uz liticu ka moru se nalazi stari teatar ispred kojeg leti gostuju razna pozorista, koncerti ili letnji bioskop na otvorenom. Pozicija je spektakularna. Oko celog spoljneg dela grada ka moru postoji prelepo setaliste sa takodje spektakularnim pogledom.Triptih mesta s prelepim pogledom se zavrsava sa starom spanskom tvrdjavom prilicno dobro ocuvanom. Poseta je besplatna i vredi se popeti na njene zidine da bi se maksimalno uzivalu u plavetnom spoju neba i mora.Stari centar nije veliki i vrlo brzo se obidje. Postoji par ok restorana ali nisu s pogledom kao u Vastu vec su unutar zidina.Po meni se 4/5 sati mogu obici Termoli, Vasto i Ortona i jedan trabocco u jednom cugu. S ruckom dodajte i vreme koje odvajate za obrok.
February 27Feb 27 7 hours ago, Lo Zingaro said: Super ti je ova slika, prosto covek zamisli kako vuce cegere sa pijace i pravi predah tamo kod ogradice i gleda put Dalmacije
March 2Mar 2 Nastavljamo put jadranom ka severu. O Peskari sam vec pisao pre nekoliko godina.Do regije Marke se redjaju neprekidne nacickane pescane plaze s turistickim mestascima s previse betona.