Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

8 minutes ago, vememah said:

Sada nije trenutak da se priča o tome covid19, kako reče švabo pre neki dan.

Obzirom da se kosovski presedan često pominje ovih dana, nameće se zaključak da je Srbin opet pobedio.

• Replies 1.1k
  • Views 66.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

Apropo sterilizacije, Svedska je bukvalno praktikovala eugenics do 80ih. Sterilizacija je radjena po raznim osnovama, ukljucujuci low IQ i mixed race.

Da se razumemo, ja vec godinama upravo u Svedskoj zivim sa dobrim razlogom. Kao drustvo i uredjenje su (uz sve mane) po meni najbolje sto Evropa moze da ponudi.

Ali cinjenice su cinjenice. Skandinavci kroz blizu istoriju imaju itekakvih mrlja. A, cak i uz vrlo agresivni socijalni inzenjering, su na par ozbiljnih ekonomskih kriza do resetovanja na ista ona fabricka podesavanja zbog kojih je otpor nacistima trajao satima.

Hocu reci, postoji razlog zasto toliki Danci izginuse suprotstavljajuci se nacizmu. Izginuse skoro koliko i recimo Svedjani izginuse rudareci za naciste.

Ne bih ja to otpisivao na ratnicke sposobnosti koliko na manjak motiva. Stavise, mislim da se uopste nije zajebavati ni sa Dancima, ni sa Norvezanima ni sa Svedjanima. Motivisanim.

A porediti Jugoslaviju (ili da mozda ipak, zarad preciznosti svedemo to na Srbiju, jer jbg NDH) i Dansku je ipak neukusno. Mada vidim da je Hamlet vec odgovorio.

Mrzi me da trazim da kvotujem, ovo gore je samo odgovor na neke upise od pre par strana. Ne znam da li je off topic. Mozda I ne, jer ako su ih tako tretirali do pre par decenija, nije bas potpuno irelevantno za diskusiju. Naravno da to ne daje za pravo narandzastom orangutanu da aneksira Grenland, ali to je vec drugi par cipela.

I ne prizeljkujem Dancima ama bas nista. Niti seirim. Aj prestanite vise sa tim. Detinjasto je. Ljudi imaju pravo na svakojaka misljenja. Diskutujemo. Na forumu.

• Popular Post

Meni nije toliko do Danske, koliko mi je gadno da orangutan ide i upada gde mu je volja. Nije da je nešto originalan u tome, ali pošto je dokazano retka budaletina čak i među američkim predsednicima, onda nije baš prijatno pratiti ostvarivanje jedne po jedne fiks ideje

Screenshot_2026-01-05-23-31-19-484_com.instagram.android-edit.jpg

@Hamlet Strašni koliko je zvanična Jugoslavija ratovala protiv nacista, kad već voliš da budeš legalista?

Zar u svojim godinama ne vidiš razliku izmedju dva slučaja, ili si zaludjen nekim drugom stvarima? Da li smo samo “mi” pravoverni borci protiv nacizma? (Jedva čekam da mi objasniš kako si ti i tvoji bolji od mojih, ili da mi ispraviš pravopis)

Sram te bilo

Koji je bio stav danskog premijera ili MVP povodom kidnapovanja Madura?

Just now, Peter Fan said:

Koji je bio stav danskog premijera ili MVP povodom kidnapovanja Madura?

Pozivao se na ustav kao Koštunica. Što pitaš?

3 minutes ago, dragance said:

Pozivao se na ustav kao Koštunica. Što pitaš?

Ne, ozbiljno. Jel blio nesto ostrije od onog zajednickog EU palamudjenja?

3 minutes ago, Peter Fan said:

Ne, ozbiljno. Jel blio nesto ostrije od onog zajednickog EU palamudjenja?

IMG_2854.jpeg

Meni je sasvim u redu da je neko ravnodušan prema Danskoj. Ni meni nije previše stalo do izvesnih stvari i događaja koji su drugima izrazito važne. I obratno, naravno.

Samo mi je onda malo čudno da se ta ravnodušnost gromoglasno objavljuje.

Ne znam zašto se stiglo do istrage Danaca, ali koje to društvo na ovom svetu nema makar neku mrlju u svojoj istoriji? Makar bi mi trebalo da znamo o tome. Nije mi baš najjasnije kako se to baš Danska nama zamerila, tj. šta je to tačno radila što u nekom paralelnom univerzumu ne bi i Srbija na njenom mestu.

Da, verovatno niko neće stradati, makar možemo da se nadamo, ali eto, niti Danska želi da se odrekne Grenlanda, iz kojih god razloga, niti Grenlanđani hrle u zagrljaj američkim oslobodiocima. Ne vidim zašto bi se spremale kokice.

8 minutes ago, Halvard said:

Meni je sasvim u redu da je neko ravnodušan prema Danskoj. Ni meni nije previše stalo do izvesnih stvari i događaja koji su drugima izrazito važne. I obratno, naravno.

Ne znam zašto se stiglo do istrage Danaca, ali koje to društvo na ovom svetu nema makar neku mrlju u svojoj istoriji? Makar bi mi trebalo da znamo o tome. Nije mi baš najjasnije kako se to baš Danska nama zamerila, tj. šta je to tačno radila što u nekom paralelnom univerzumu ne bi i Srbija na njenom mestu.

Da, verovatno niko neće stradati, makar možemo da se nadamo, ali eto, niti Danska želi da se odrekne Grenlanda, iz kojih god razloga, niti Grenlanđani hrle u zagrljaj američkim oslobodiocima. Ne vidim zašto bi se spremale kokice.

Zakleo bih se da je Danska bila u onih 19 država '99.

E vidiš takvi mi se najviše penju na kurac. Da su nas napali pošteno ko Danska više bih ih poštovao. Ti Danci, Belgijanci, Holanđani, Portugalci što su jaki iza Amera su najgori. Serem im se u Kopenhagen.

Mogli bi sad malo da brane taj Grenland. Ali ne bojim se, neće.

Edited by theanswer

8 minutes ago, theanswer said:

E vidiš takvi mi se najviše penju na kurac. Da su nas napali pošteno ko Danska više bih ih poštovao. Ti Danci, Belgijanci, Holanđani, Portugalci što su jaki iza Amera su najgori. Serem im se u Kopenhagen.

Plus ona tri baltička protektorata što kevću svako malo, ali postaće i oni Grenland u dogledno vreme.

Edited by napadaj

Kao što rekoh, uopšte ne mislim da bi Srbija postupala išta drugačije prema nekoj Gruziji u nekom paralelnom univerzumu u kom smo ušli u NATO.

Uopšte ne očekujem da se ikome slama srce zbog Danske, ali ako se jednoj Danskoj ne oprašta '99, zašto bismo se čudili izvesnim događanjima u recimo Zagrebu i Prištini?

20 minutes ago, Halvard said:

Evo da se javim, jer je mene interesovalo koliko su oni branili principe medjunarodnog prava u slucaju Venecuele. Iz ovog AI sazetka sto je @dragance ostavio, ne moze se jasno uvidjeti.

Ako su bili principijelni svo vrijeme, a ne sad kad njima igra mecka pred vratima, to je jedna stvar. A ako su pak bili priljezni dio "coaltion of the willing" '99, i '03 i jos neprincipijelni glede Venecule, onda je to nesto drugo. Pritom, njima se ne radi o Kopenhagenu ili nekoj tradicionalno svojoj teritoriji, vec o tekovini kolonijalne kradje uz dosta saroliku istoriju vladanja.

I tuje onda moja nelagoda daleko bliza ovome sto @Svemir Zeka prica: ko ce ovoj budali da stane na put nego da se potresam sto je Dancima veca kolonijlana riba preotela kolonijalni plijen. Ili pak zasluzuju posebene simpatije jer su lijepi, bijeli i slusaju klasiku preko Bang & Olufsen slusalica na plazi?

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.